Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Zamieszczone przez thooorn
    jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase...
    Z tego co wiem to nie chodziło o kasę tylko o stan torów, Suzuka nie spełniała norm a Fuji było nowym przebudowanym torem i nic dziwnego że wybrali ten drugi tor. Teraz Suzuka miała przebudowę i wróci do F1 w 2009 lub 2010 już nie pamiętam...

Komentarz

Tylko dziwne, że Suzuka tak nagle przestała spełniać normy FIA Chyba, że tak drastycznie się zmieniły owe wymogi.

Komentarz

Do cholery Suzuka miałaby być przestarzała?? Nie spełniać wymagań? :] Ja myślę tak: Toyota duzo inwestuje w F1, jakieś wpływy mają, poza tym Ecclestonowi się to poprostu opłaca, bo Fuji to wkońcu tor Toyoty, poza tym jest poprostu tendencja, żeby ścigać się w nowych miejscach.
        Poza tym Fuji, to też troche powrót do historii, chociaż tamten tor wyglądał mocno inaczej.

Macau A myślałem, że jakbym je zaproponował to zostałbym ukamienowany Tam jest kilka naprawdę ciasnych zakrętów :>
        JESTEM ZA!

Co do toru w Polsce, to gdzieś na f1ultra.pl jest już właściwie gotowy projekt, od kilku lat, ciekawy nawet, ale mnie się marzy taki typowo górski obiekt, takie drugie Spa

Komentarz

A słyszaliście o tym pomyśle, że za najlepszy czas podczas treningu kierowca miałby otrzymywac milion euro? Ma to urozmaicic treningi i sprawic by były równie ciekawe co inne cześci GP...

Jak dla mnie to jest po prostu śmieszne Treningi to treningi... i tak nie mają wpływu na wyścig i jak sama nazwa wskazuje służą bardziej do testów niż ścigania się.
          Kolejny pretekst by więcej zarabiac.
          http://najalternatywniej.blogspot.com/
          keep calm & carry on
          digart - lastfm
          ---
          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
            Zamieszczone przez duffy20

P.S: Myślę, że możnaby było zorganizować kiedyś GP Francji na Sarthe, naprawdę fajny tor, który jest używany praktycznie tylko raz na rok (24h Le Mans)
            Ten tor normalnie funkcjonuje jako publiczna droga... I także do najrówniejszych nie należy.
            Ale mi chodziło o wersję zamkniętą, nie wykorzystującą dróg publicznych. Bugatti Circuit
            i tyle..

Komentarz

Treningi, jak sama nazwa wskazuje, służą do "uczenia się jazdy po torze", czyli zapoznaniem z nim. Szczególnie, jak tor jest w kalendarzu pierwszy raz, jak w przypadku Walencji, Singapuru, a także przyszłoroczny wyścig o GP Abu Zabi. Bez tego w kwalifikacjach i zapewne także w wyścigu, czasy okrążeń byłyby na poziomie WTCC. I taki wyścig obfitowałby w wycieczki poza tor i sporo wypadków, szczególnie na ciasnych i krętych torach (oczywiście nowych).

Komentarz

bo Fuji to wkońcu tor Toyoty,
                No i co z tego ? Suzuka to tor Hondy i co ?
                Po drugie tor może był ok ale padok itp były stare.
                Milion euro ? Czy F1 nie buczało ostatnio o kryzysie?

Komentarz

Ale Honda cieniuje od kilku sezonów. Lekko mówiąc :] Toyota nadrabia kabzą, no i jakieś wyniki mają wreszcie.

Komentarz

Honda zostaje w tyle od 2007. W poprzednich sezonach w miarę regularnie zdobywała punkty. W sezonie 2007 coś się "zepsuło" i tak jest po dziś dzień. Toyota według mnie pozostaje na równym poziomie, czyli nie ma jakiś wielkich sensacji.

Komentarz

No i co z tego ze jest slaba ? Kase maja i tyle.

Komentarz

Nie wiem, czy to jest adresowane do mnie, czy nie. Moja wypowiedź była adnotacją do wypowiedzi Koleshyia.

Komentarz

Jedyny dobry sezon Hondy (BAR) to 2004, a pomyśleć, że kibicowałem im, ale to ze względu na Sato zepsuło sie po odejściu Richardsa, może Ross Brawn ich podźwignie, bo szkoda firmy która produkuje tak dobre samochody cywilne i takie silniki.

Komentarz

Tylko że sam Ross nie zrobi topowego zespołu...

Komentarz

BMW Sauber podał skład ekipy na przyszły sezon. W bolidach szwajcarskiego zespołu zasiądą Nick Heidfeld i Robert Kubica. Jednocześnie została obalona teoria, jakoby po sezonie Hiszpan Fernando Alonso miał zastąpić Niemca Nicka Heidfelda. Zdaniem Heidfelda zespół będzie walczył w przyszłym sezonie o tytuł mistrza świata. Trzymamy za słowo :wink:

Komentarz

buahahahaha oj Kicuś Nickuś... mistrza swiata? jak Ferrari pojdzie na emeryture a Mclarenowi wymontuja silnik. jak juz to chyba o tytul dla Nikusia bo Kubicy nie dadza...

Komentarz

Pracuję...
                                X