Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Moim zdaniem BMW w 2009 może walczyć o cele nieco wyższe niż w obecnym sezonie. Mam na myśli jakieś pojedyncze zwycięstwa. Cel na ten sezon mieli jasny: wygrać wyścig Grand Prix. I... udało im się. I był to od razu dublet. Jednak to zwycięstwo zawdzięczają głównie nieuwadze Hama.Ale nawet bez tej kraksy mogli walczyć o najwyższy stopień podium. Monaco 2008 mówi wszystko. Tyle w temacie.

Komentarz

Szkoda Montrealu Niedobry Bernie!!

Oglądacie o 4:00 sesję treningową? ja jak nie zaśpię to tak

EDIT: Polshit mnie zrobił w jajo i trafiłem tylko na 30 minut I sesji.
      Te zielone rowki na oponach wyglądają obrzydliwie.

Komentarz

I już mi się humor lekko podburzył. Pole Position do Grand Prix Japonii wywalczył Lewis Hamilton, z drugiego pola ruszy Fin Kimi Raikkonen. W drugiej linii znaleźli się Heiki Kovalainen i Fernando Alonso. Robert Kubica ruszy wraz z Felipe Massą z 3 linii.

Jest to niezbyt optymistyczne ustawienie z uwagi na to, że Massa jest stosunkowo daleko. A nie chcemy przecież, by Ham odjechał mu w punktacji. Jeśli Ham zdobędzie majstra, to przestanę oglądać F1.

Komentarz

Hahahahahahahahahahahaa to nie oglądaj, Boże jakie to dziecinne...

Komentarz

Też dzisiaj obejrzałem kwalifikacje, niestety trochę przysnąłem i zdążyłem na 2 i 3 sesję. Ogólnie to Kubica zrobił to co do niego należało. Bolid BMW nie może rywalizować na tym torze z McLarenami czy Ferrari, bo jest poprostu za wolny. Traci dużo na prostej...
            Natomiast Alonso mnie zaskoczył. W trzeciej sesji miał pod koniec bodajże 9 czas a ostatecznie wskoczył na 3 miejsce
            i tyle..

Komentarz

To jest główna wada bolidu BMW. Sporo mówiono się, że mają niską prędkość maksymalną. Na szczęście dużo nadrabiają na krętych torach. Chyba lepiej nadrabiać na wielu ciasnych zakrętach, niż na jednej prostej. Co do Alonso, to oznaka, że Renault idzie do przodu. Fajnie byłoby znów widzieć Ferdka na Renault na czele stawki. W sumie byłem za Schumacherem, ale Alonso też lubiłem (i lubie dalej :wink: )

Komentarz

Robert drugi

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
                Za szyjke mocno chwyć i napij się!
                Jabol punk!

Komentarz

Niezły wyścig
                  Jeżeli chodzi o Hamiltona, to absolutnie nie spodziewałem się takiego obrotu sprawy. Myślałem, że jak w Singapurze gorąca głowa nie wzięła góry, to już ma w niej na tyle poukładane, że nie ma cienia szansy na powtórke z poprzedniego sezonu Ale widać nie ma poukładane Kara raczej niezasłużona, bo w pierwszym zakręcie nie takie rzeczy się działy, ale i tak już było dla niego po wyścigu, tzn. nawzajem sobie z Massą zepsuli :] Potem spodziewałem się nawet ataku kamikaze na Alonso na ostatnim kółku.

Drugie miejsce Kubicy wymagało na pewno cholernie dużo pracy, w połowie wyścigu liczyłem, że jak wypali trochę paliwa, to wpadnie w ten swój rytm kręcenia super szybkich kółek, ale widać bolid i opony na to nie pozwoliły. Potem świetna obrona przed Raikkonenem. Było napewno co oglądać, miły początek dnia

EDIT: byłbym zapomniał o akcji Massy: Webber musiał się nieźle zdziwić jak go zobaczył po prawej :]

Komentarz

Noo Massa z Webberem nieźle pojechał...
                    Kubica vs Kimi świetna obrona...
                    Jeden z najciekawszych wyścigów... A już za tydzień Chiny, oby było jak rok temu (tylko bez awarii Roberta )

Komentarz

Świetny wyścig. Na pewno bardzo zaskoczył mnie Robert, bo któż by się spodziewał, że startując z 6 miejsca zaraz po starcie wyjdzie na prowadzenie. Co do kary dla Hama to mi się wydaje, że sędziowie zapamiętali jego wybryk z GP Włoch i dlatego ostro potraktowali przyblokowanie Kimstera. Kimas miał raczej szczęśliwy wyścig, mimo to, że stracił szanse na obronę tytułu. Przecież na pewno fajnie jest stanąć na podium po serii kilku wyścigów bez punktów. Szkoda tylko, że Massa nie finiszował wyżej, aczkolwiek jest jeszcze wiele do zdobycia (do stracenia też, ale nie zapeszajmy :wink: ). Zauważyłem, że Ham bardzo niszczy opony, w ogóle ich nie oszczędza. Inni kierowcy (w tym Robert) również mieli zjechane opony, ale u Hama w większości wyścigów opony zamieniają się w slicki. Jeżeli za tydzień będzie to wyglądać tak samo, to tak jak przed rokiem może mieć problemy z utrzymaniem pojazdu w zakręcie na uliczce prowadzącej do boksów. Jakoś nie pamiętam, żeby kiedykolwiek (odkąd w Formule 1 jest GP Chin) ktoś się wyłożył na wjeździe do boksów.

Komentarz

Podobną sytuacje miał Coulthard prowadząc w wyścigu, daaawno temu
                        http://www.youtube.com/watch?v=OilctTl9Xik :]

Komentarz

Wtedy akurat jeszcze nie oglądałem F1. Ale na pewno kierowcy tej klasy co Coulthard nie pomyliliby przyciski na kierownicy (Hamilton, GP Brazylii 2007).

Komentarz

Kazuki "Bum-Bum" Nakajima znowu dał popis

Komentarz

Tak, a wszystko zaczęło się od Hamiltona. To on wszystkich wyniósł na zewnętrzną. Rozwalił się tez Coulthard. Dobrze na tym wyszli Robert, Ferdek i Kimster. Po części również Massa, ale później dostał drive trough więc niewiele mu to dało. Teraz trzeba czekać na GP Chin i uliczkę prowadzącą do boksów

Komentarz

Poświęciłem sie i wstałem o tej nieludzkiej dla mnie godzinie. Nawet było warto No przynajmniej dla pierwszego kółka

Świetny start Roberta - awansowac z 6 na 1 miejsce na jednym zakręcie to jest wyczyn Kiedy już prowadził, miałem jakieś takie przeczucie, że nie wygra... to byłoby zbyt piękne - Robert pierwszy, Massa i Hamilton gdzieś na końcu... No i oczywiście tak sie stało - nie wszystko zadziałało idealnie, ale drugie miejsce i tak zasługuje na uznanie.

Alonso pokazał klasę. Po raz kolejny. Widac że wraca do formy. Oby tak dalej

Kimiemu gratulujeny ukończenia wyścigu. Na szczęście nie dał rady wyprzedzic Roberta

Hamilton wreszcie pojechał tak jak chciałem :mrgreen: Kara troche niesprawiedliwa co prawda Jednak to wcale go za bardzo od tytułu nie oddaliło.

Massa - dzięki za to co zrobiłeś na pierwszym kółku I to wyprzedzanie Webbera też było ok Ale jeśli sie myśli o tytule, 2 punkty w wyścigu to za mało. (2 punkty, bo Bourdais dostał kare)

Szczerze mówiąc to zaczynam sie przygotowywac psychicznie na triumf w generalce Hamiltona. Ferrari w tak nierównej formie nie ma szans na dokonienie Lewisa. W tym wypadku Kubica ma większe szanse, ale strata już zbyt duża...
                                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                                X