Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1

http://www.f1wm.pl/php/news_id-22255.html

Co o tym sądzicie? Uważam, że pierwsza strefa DRS, na najdłuższej prostej, powinna kończyć się jeszcze przed punktem hamowania, a koniec tej strefy powinien być jednocześnie linią punktu pomiaru odległości. Wtedy wyprzedzony kierowca miałby możliwość rewanżu uruchamiając DRS na wyjściu na prostą start/meta. Reasumując: pomiar odległości po nawrocie - pierwsza strefa DRS - koniec pierwszej strefy/pomiar odległości - druga strefa DRS.

Komentarz

W poście z 24maja pisałem już o tym, ale przeszło to bez większego echa. :wink:

Komentarz

Owszem, choć przyznam, że przeoczyłem, ale wówczas była jeszcze mowa o prostej przed nawrotem i start/meta. Teraz ma być to prosta po nawrocie, czyli najdłuższa na całym obiekcie i prosta start/meta, która znajduje się zaraz po niej. I jeśli będzie tylko jeden punkt pomiaru odległości, to będzie dochodzić do takich sytuacji, o jakich mowa w artykule.

Komentarz

Nie wiem, po jakiego grzyba LRGP wypuszczało swoich zawodników w Q3 na tor. Mieli nadzieję, że Pietia i Quick Nick nagle znajdą pół sekundy i zaczną konkurować z innymi? Tylko opony stracili, nic więcej.

Ferrari ostatnio ma przebłyski. Co ciekawe, odbija się to na ich tempie wyścigowym. Na początku sezonu było odwrotnie.

...a Vettel znów wygra.

Komentarz

Co do wyścigu- http://www.youtube.com/watch?v=D1ZYh...e_gdata_player
            Edyta:a już myślałem. Na szczęście puścili rywalizacje dalej.

Komentarz

Hm.. trochę się zdziwiłem, jak włączyłem Polsat o 23:00 a tutaj jeszcze wyścig trwa.. :mrgreen: Nagrałem sobie planowaną relację, czyli 2 godziny, ale większość czasu stali w miejscu, tak więc nie za bardzo wiem co się działo.. ale ostatnie okrążenie fantastyczne! Nie wiem jakim cudem Button się znalazł tak wysoko, ale zwycięstwo niesamowite
              http://najalternatywniej.blogspot.com/
              keep calm & carry on
              digart - lastfm
              ---
              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Mnie się tam podobało, czasem warto być cierliwym. Długi czas oczekiwania na wznowienie i duża ilość okrążeń za Slsem trochę zepsuły charmonogram. Ale za to pozostałe lapy pięknie,mocno i z akcentem wykorzystane. Ciekawie wyglądał tor z "wytartą" linią wyścigową której opuszczenie było niebezpieczne. Super podbicie na przednim skrzydle i crash, plus kilka innych incydentów które osobiście lubie Dodały tylko pikanterii scenariusowi. I na koniec danie ciała przez Fentla coś niesamowitego, na ostatnim lapie nikt się tego nie spodziewał.
                Szumi pokazał klasę, trochę Kobayashiego mi szkoda, starał się ale bolid wyraźnie słabszy od reszty.

Bardzo fajny wyścig

Komentarz

Nie sądziłem, że tego samego dnia będę oglądał dwa długodystansowe wyścigi. Ostateczny czas wyścigu to ponad 4h.

Komentarz

Najlepszy wyścig jak widziałem. Faktycznie ta 2 godzinna przerwa trochę mnie wku**iła, ale warto było czekać. Nie spodziewałam się takiego błędu Vettela na ostatnim kółku, ale nawet najlepszym zdarzają się błędy. Nieźle walczył Schumacher, szkoda mi go, ale cóż - różnica w samochodach robi swoje. Hamilton jeszcze trochę i na prawdę zostanie wywalony na kilka wyścigów jak dalej będzie się tak zachowywał. _Podsumowując, wyścig był niesamowity i dramatyczny. Takiego jeszcze nie widziałem.

Piast Gliwice do T-Mobile Ekstraklasy

Komentarz

Hamilton jest pupilkiem FIA, bo swoim zachowaniem przyciąga oglądalność. Zostanie ukarany wtedy, gdy skasuje połowę stawki na pierwszym zakręcie.

Komentarz

http://www.fakt.pl/Kubica-wraca-do-zdro ... 167,1.html

Komentarz

A ja nie oglądałem, byłem wtedy akurat na wycieczce .

Komentarz

Powiem tak,

Co do Kubicy do fajnie, ze się tak szybko rehabilituje, ale co do osiągów trochę to niestety potrwa gdy go znów zobaczymy na podium, albo gdyby i nawet zrezygnował z F1 to i tak jego fani będą go darzyć szacunkiem za to ,że był pierwszym Polakiem w historii F1 który pokazał, że potrafi rywalizować z najlepszymi kierowcami Formuły 1.

Chwała mu.

* * *

A powracając do wyścigu GP Kanady to Schumi ładnie tam atakował Vettela potem jego forma błyskawicznie spadła, a w zamian za to Button rósł jak szalony i dogonił no i oczywiście wygrał.

Driver: Jenson Button
                            Team: McLaren Mercedes
                            Time: 4h 4minutes 15 seconds
                            Avg. speed: 74,968km/h :mrgreen:

Ciekawe czy wyścigowym rowerem tacy co kolarze mają podczas Tour de France bym wygrał z Buttonem?
                            Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Jadąc cały czas po prostej w idealnych, kontrolowanych warunkach może i tak, ale musiałbyś być super kolarzem, który płaski etap (prawie 310km) pokonuje ze stałą prędkością, jaką zawodowi kolarze osiągają jedynie na mecie. Na torze w Montrealu, przy takiej ulewie, myślę, że ciężko byłoby nawet osiągnąć taką maksymalną prędkość :wink:

Tak, czy siak, wynik imponujący, pokroju Lupo Cup czy "Kijanek" :mrgreen:

Komentarz

1.6 V6 Turbo od 2014 roku oficjalnie zatwierdzone przez FIA. Rezygnacja z poprzedniego konceptu.

Komentarz

Pracuję...
                                X