Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1

Dublet RBR (zaoszczędzili opony w Q), Rosberg nie wytrzyma tempa, Mclareny go objadą, a walczyć będzie z Alonso, LRGP za nimi jeśli nie będzie "problemów" na starcie (obaj po czystej stronie). Schumi o małe punkty z Massą walczyć będą. Ze dwa wypadki, w tym przynajmniej jeden na starcie. Takich cyrków z oponami jak w China nie będzie.

1st Vet
    2nd Web
    3rd Ham
    4th But
    5th Ros
    6th Alo (może +1, jeśli Ros nie straci za szybko już na początku)
    7th Pet
    8th Schu (+/-1, zależy od startu, a starty ma dobre)
    9th Hei (trochę cudem znalazł się w Q3, może Mas go weźmie podczas wyścigu...)
    10th Mas (...o ile się pozbiera, ma czysty komplet po Q3)

Chciałbym zwrócić uwagę na to, że Kov stracił mniej niż 0,5s do Q2!

Komentarz

Fajnie że Rosberg wskoczył wysoko.Pewnie Vetell wygra jeśli dobrze wystartuje.A co myślicie żebyśmy zrobili taką ligę typerów.Byśmy typowali wyniki wyścigu(albo jeszcze kwalifikacji) i tak co każde GP.Jeśli by było tak ze 5 osób chętnych to możemy wystartować

Komentarz

aj, świetny wyścig! baardzo dużo walki, chociaż w zasadzie podium się uformowało na starcie. no ale oby tylko takich wyścigów więcej! Robi robotę ten DRS (zgadzam się że te wyprzedzania są sztuczne, ale lepsze takie niż żadne). Sporo wyprzedzania i walki, podoba mi się sezon. Co prawda znów pierwsze 2 miejsca bardzo przewidywalne, ale w sumie mi Vettel wygrywający nie przeszkadza, RBR robi świetną robotę i zasługuje na te wyniki.
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

O dublet RBR byłem pewien. Nawet, gdy Webber stracił pozycję na rzecz Alonso, który bardzo mnie zaskoczył. Q niemrawo, a wyścig o niebo lepiej. Ferrari zdecydowanie ma lepsze tempo wyścigowe, niż w Q. Massa gorzej. Nie pozbierał się...

Mclareny dały ciała. Wykorzystał to Rosberg, który i tak jak mówiłem wyżej, nie wytrzymał tempa czołówki. Uratowały go Mclareny, które się nie popisały, na torze jak i w pitach. Gdyby nie to, byłby jeszcze dalej. O Schumacherze nawet nie wspomnę. Jazda na 3pity Guzika była błędem, ale takiej degradacji chyba nikt się nie spodziewał. Bratobójcza walka w LRGP idiotyczna...

Buemi z 16. na 9, a Kobayashi z końca stawki na 10! Trzeba ich pochwalić, bo pojechali świetnie.

DRS na tym torze to była istna masakra. Zawodnik przed nie miał prawie szans na obronienie swojej pozycji. Był wręcz skazany na pożarcie. No ale dzięki temu mieliśmy mnóstwo walki. Zresztą, cały wyścig był niesamowicie pasjonujący

Komentarz

Wyścig był na prawdę świetny. Dawno takiego wyścigu nie widziałem. Tyle manewrów wyprzedzania (zgodzę się z innymi - DRS robi swietną robotę, ale wygląda to sztucznie. Kierowca atakowany na tym torze właściwie nie miał szansy na obronienie się). Tak jak myślałem Vettel wygrał wyścig (myślę że zostanie po raz kolejny mistrzem świata - chociaż jeszcze dużo wyścigów). Bardzo cieszę się z dobrej postawy Alonso i Massy (ten drugi mógł być wyżej). Nie podoba mi się ta walka w Lotus-Renault (Kubica zdrowiej szybciej i wracaj, bo zaczyna iskrzyć w zespole). Liczyłem na coś więcej ze strony McLarena. Rozczarował mnie Rosberg (myślałem że obroni to swoje trzecie miejsce. W dole stawki bez zmian (bardzo szkoda mi Timo Glocka, nie wystartował w wyścigu a dla takiego zespołu jak Virgin, każdy przejechany kilometr jest na wagę złota). A no i szkoda mi Williamsa.

Za dwa tygodnie wyścig w Hiszpanii na który będę czekał z nie cierpliwością (jak na każdy) :wink:

Piast Gliwice do T-Mobile Ekstraklasy

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
              Fajnie że Rosberg wskoczył wysoko.Pewnie Vetell wygra jeśli dobrze wystartuje.A co myślicie żebyśmy zrobili taką ligę typerów.Byśmy typowali wyniki wyścigu(albo jeszcze kwalifikacji) i tak co każde GP.Jeśli by było tak ze 5 osób chętnych to możemy wystartować
              Hm... W sumie nie głupi pomysł. Ja popieram. Co na to inni?

Komentarz

Na formula1.pl jest typowanie z porządnym systemem punktacji. Wystarczy się zalogować i do soboty do 22:00 przed niedzielnym wyścigiem macie czas na typowanie. Na najlepszych czekają nagrody rzeczowe.

Ps. W niedzielnym wyścigu mieliśmy aż 119 wyprzedzeń (nieoficjalna informacja).

Komentarz

Kov w Q2. Kov z 15! :mrgreen:

Komentarz

No, Kovalainen dobrze pojechał kwalifikacje, ciekawe jak będzie w wyścigu

Piast Gliwice do T-Mobile Ekstraklasy

Komentarz

No, no, muszę przyznać, że wyścig, bardzo ciekawy, dużo walki, dużo pojedynków, to jest to! Brawa dla Heifelda, który startując z 24 pola, zakończył wyścig na ósmym miejscu! A oto wyniki:
                      Lp. Imię i nazwisko Zespół Czas/Strata Pkt.
                      1 Sebastian Vettel Red Bull 25
                      2 Lewis Hamilton McLaren 0.6 sek. 18
                      3 Jenson Button McLaren 35.6 sek. 15
                      4 Mark Webber Red Bull 47.9 sek. 12
                      5 Fernando Alonso Ferrari 1 okr. 10
                      6 Michael Schumacher Mercedes GP 1 okr. 8
                      7 Nico Rosberg Mercedes GP 1 okr. 6
                      8 Nick Heidfeld Lotus Renault 1 okr. 4
                      9 Sergio Perez Sauber 1 okr. 2
                      10 Kamui Kobayashi Sauber 1 okr. 1
                      11 Witalij Pietrow Lotus Renault 1 okr.
                      12 Paul di Resta Force India 1 okr.
                      13 Adrian Sutil Force India 1 okr.
                      14 Sebastien Buemi Toro Rosso 1 okr.
                      15 Pastor Maldonado Williams F1 1 okr.
                      16 Jaime Alguersuari Toro Rosso 2 okr.
                      17 Rubens Barrichello Williams F1 2 okr.
                      18 Jarno Trulli Team Lotus 2 okr.
                      19 Timo Glock Virgin 3 okr.
                      20 Jerome D'Ambrosio Virgin 4 okr.
                      21 Narain Karthikeyan Hispania Racing 5 okr.
                      n/u Felipe Massa Ferrari
                      n/u Heikki Kovalainen Team Lotus
                      n/u Vitantonio Liuzzi Hispania Racing

Komentarz

Wywalić ten tor z kalendarza! Obiekt przestarzały i nienadający się dla wyścigów F1. Nie zatęsknię...

Wyścig RBR i Mclarenów kontra reszta maruderów. Fani Forzy sikali pod siebie, gdy zobaczyli Ferdka na pierwszym miejscu. Prawda jest taka, że tylko cudem się tam znalazł. Zanim go wyprzedzili, wyraźnie ich spowalniał. Ferrari do domu!

Komentarz

Alonso objął prowadzenie, bo wystartował najlepiej z pierwszej dziesiątki. Webber totalnie zaspał, Vettel wystartował przeciętnie (minięcie Webbera było formalnością), Hamilton i Button byli trochę niewidoczni podczas ruszania ze swoich pól. Przed pierwszy zakrętem nagle czerwony bolid znalazł się na czele. Przez cały pierwszy przejazd trzymał jeszcze jakieś tempo, jeśli dobrze pamiętam, to po pierwszy postoju utrzymał pozycję przed Vettelem. Dopiero po drugim postoju spadł. Wtedy nie jechał już tak szybko, powalczył z Webberem, ale ostatecznie i jemu uległ. Myślę, że jechał tego dnia tylko po piąte miejsce. Na nic więcej nie miał co liczyć bez żadnych awarii z przodu.

Myślę, że dobrym rozwiązaniem byłoby organizowanie Grand Prix Hiszpanii na Valencia Street, a Grand Prix Europy ponownie na Nurburgringu. Wówczas Grand Prix Niemiec rozgrywamy na Hockenheim.

Komentarz

Hockenheim i Nurburg mają umowę na rozgrywanie GP Niemiec na przemian. Co ciekawe, to Hockenheim miał ostatnio spore problemy finansowe. Był taki czas, że mówiono o zniknięciu tego toru na dobrę z kalendarza F1.

Valencia Street nie pamiętam do kiedy ma kontrakt, chyba do 2015 czy 18.

Donington mógłby zastąpić marną Catalunyę, gdyby nie wycofali się z projektu przebudowy części toru.

A wszystkiemu winien jest kto? Gnida, szuja, hiena cmentarna, pazerna na pieniądze, Bernie... Z taką polityką za 5 lat F1 będzie azjatycką serią wyścigową.

Komentarz

To wszystko wina kiboli. Pozamykać tory!

Komentarz

Zdecydowanie, kiboli. Szkoda tylko, że nigdy nie widziałem podczas weekendu wyścigowego zamieszek "kiboli", które to notorycznie zdarzają się na stadionach piłkarskich. Jaki poziom widowiska, tacy widzowie...

Komentarz

Pracuję...
                                X