Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1

To co od jakiegoś czasu obserwuje to za krótka skrzynia w RBR. Bez walki z DRS jest ok, ale gdy podczas wyścigu przychodzi kogoś zaatakować to jest wielki problem, bo brakuje tych 5-10kmh, gdy dodatkowo jedzie się za kimś. DRS+mniejszy opór powietrza i kończy się bieg, bo jest wyliczony tylko pod "suche" kółko. Przecież wyciągnięcie 7th biegu o te parę kilometrów nie spowolni bolidu, a w wyścigu będzie dużo łatwiej.

RBR chyba zapomniało (po samotnym początku), że w F1 trzeba również wyprzedzać, a DRS nie jest tylko na ozdobę.

Komentarz

Też to ostatnio zauważyłem. Oni myślą że dadzą DRS do bolidów ot tam i już jest dobrze, nawet nie wiedzą jak się mylą. Przecież w GT5 jak na torze jest jakaś dłuższa prosta to daje mojej furze 20km/h więcej, aby podczas drafitingu nie skończyły się biegi.

Komentarz

http://www.youtube.com/watch?v=J9Ubdx11 ... r_embedded

:mrgreen:

Komentarz

Każdy stary mistrz popełniał te same, albo i jeszcze głupsze błędy. Ale filmik dobry xD

Komentarz

Zamieszczone przez Krazio
            Też to ostatnio zauważyłem. Oni myślą że dadzą DRS do bolidów ot tam i już jest dobrze, nawet nie wiedzą jak się mylą. Przecież w GT5 jak na torze jest jakaś dłuższa prosta to daje mojej furze 20km/h więcej, aby podczas drafitingu nie skończyły się biegi.

Yyyy, tu chodzi właśnie że nie mogą wykorzystać do końca drs bo skrzynia jest za krótka.
            GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
            Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Przecież to głupota.

Komentarz

za dziś zdecydowanie karny k***s dla Polsatu za relację i jak zwykle za komentarz..
                szkoda, bo wyścig ciekawy bardzo.. dawno na hungaroringu chyba tak ciekawie nie było.
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Na szczęście ma się RTL

Komentarz

Tez mam RTL. Wyscig byl bardzo ciekawy. Ciagle gdzies walka byla ^^

Komentarz

A ja jestem zmuszony oglądać wyścigi na Polsacie

Piast Gliwice do T-Mobile Ekstraklasy

Komentarz

no to co, po sezonie.. jakie Wasze opinie?

ogólnie myślę, że to był całkiem ciekawy sezon.. co prawda dominacja Red Bulla mogła nudzić, ale DRS, a przede wszystkim nowy dostawca opon wprowadził trochę walki i wyprzedzania a to, że Vettel wygrywał niemal wszystko niemal wszędzie to nawet mi nie przeszkadzało, bo wszystko było zasłużone
                        keep calm & carry on
                        digart - lastfm
                        ---
                        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

sezon był fantastyczny Vettel się rozwinął, Newey nie zawiódł...no i mamy dominację. Szkoda Webbera, w zeszłym roku walczył o mistrza świata, ale z "nowym" Vettelem sobie już nie radzi.

Dla mnie bohaterem największej ilości wyścigów był Button. Najczęściej dodawał emocji w końcówce(ach, Kanada ). Pokazał Hamiltonowi jak powinien jeździć mistrz świata.

Lotus Renault...tak fajnie się zapowiadało a tak nisko upadło. Oby plotki o Robercie w Ferrari się potwierdziły!

Jednak Fail sezonu 2011 to forma Williamsa. Przecież to właśnie w Williamsie Nigel Mansell wygrał 14 PP w sezonie - rekord pobity wczoraj przez mistrza Vettela. A to co prezentowali w tym roku...aż przykro komentować

Warto też wspomnieć o Barichello...już go pewnie nie zobaczymy w 2012. Rozumiem jego frustrację, ale swoje już przejeździł...

I wnoszę o zwolnienie Andrzeja Borowczyka z Polsatu. A Maurycy niech przestanie rujnować konferencje prasowe swoim nieudolnym tłumaczeniem...albo chociaż ciszej, żeby można było usłyszeć oryginał!!!

Jak tu doczekać do lutowych testów?? Bolidy Ferrari dostaną zimowy wycisk w GT5...

Komentarz

O tak, dla mnie obok Vettela to właśnie Button był moim ulubionym kierowcą Wydawało się, że jest na straconej pozycji w McLarenie, a był zdecydowanie lepszy od Hamiltona.
                            Tak, szkoda Williamsa.. ciekawe co z Rubensem za rok.. bo chętnie bym zobaczył Kimiego znowu w F1
                            Trochę Ferrari też rozczarowało, mocno mierny sezon trzeba przyznać.. za to na plus postawa takich zespołów jak Force India czy Toro Rosso - nieraz z wielkąprzyjemnością spoglądałem na walkę w środku stawki i naprawdę fajnie było widzieć słabsze zespoły punktujące
                            keep calm & carry on
                            digart - lastfm
                            ---
                            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Prawda, Ferrari całkiem średnio. Na szczęście Alonso zapewnił kilka ciekawych akcji w ciągu sezonu. Massa - cień kierowcy z 2008 roku.
                              Kimi ze swoim podejściem wnosił coś ciekawego do F1
                              Widać motywacja w stylu "kogoś zwalniamy bo mamy mnóstwo talentów" działa w Toro Rosso A Force india jest coraz lepsze - zobaczymy, czy podtrzymają ta tendencję w 2012.

Liczę na zwyżkę formy Caterhama w przyszłym sezonie. Chyba tylko oni spośród nowej trójki mogą się włączyć do walki w przyszłym sezonie...

A Lotus (Renault) ze swoim "spokojniejszym" niż w tym sezonie projektem przestanie walczyć o Q2...

Komentarz

Force India od dwóch sezonów takie same, no dobra w tym mieli o punkt więcej

Komentarz

Pracuję...
                                X