Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Jak by była moja, to już bym w niej dłubał Silnik, hamulce i zawias ze Swifta GTI (wchodzą bez przeróbek) i powstaje prawdziwy killer...

Te 9 litrów gazu to owszem, niemało, acz - primo to "czterołap", secundo lekkiej nogi nie mam, tercjo - przy takiej cenie gazu, to i tak akceptowalne (a wręcz miłe sercu licealisty) koszta

No i oczywista sprawa, że jak jeździ tym autem jego prawowita właścicielka, to pali znacznie mniej, acz ile dokładnie, to nie mam pojęcia...

Komentarz

Ale to nadal 68 konne autko, zagazowane...

Komentarz

100 konna Astra w kombi pali koło 10 litrów gazu w mieście. Przy czym waży też odpowiednio więcej.

W tym tygodniu jadę oglądać pewną hondę civic, efekty oględzin być może przedstawię...

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
          zagazowane...
          Jak dobrze zagazowane, to żadna różnica czy lpg czy pb.

TomakBanan, Ty już prawko masz czy nie, bo nie pamiętam?

Komentarz

Tak w zasadzie to jestem w trakcie jego robienia, jak dobrze pójdzie, to 21 kwietnia zdam egzamin. A jak nie, to później

Ale samochód tak czy siak trzeba kupić, więc czemu nie zacząć szukać wcześniej?

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
              więc czemu nie zacząć szukać wcześniej?
              No dokładnie.
              Właśnie coś mi się kojarzyło, że byłeś w trakcie

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
                Ale to nadal 68 konne autko, zagazowane...
                No zgadza się, stwierdzasz fakt... nie twierdzę, że to sportowa rajdówka, to małe autko o ponadprzeciętnych (jak na swoją klasę) możliwościach i osiągach. Zapewnia frajdę, wolne nie jest - mi to wystarcza.

Komentarz

Ważne, że tanio i z bananem na twarzy, przecież to się liczy dla młodego kierowcy

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
                    Ważne, że tanio i z bananem na twarzy, przecież to się liczy dla młodego kierowcy
                    Nie, liczy się ryk wydechu, czarny lakier, pisk opon i biała dżokejka. Rozejrzyj się w około.

Komentarz

Zamieszczone przez BelegU$
                      Dwie poduszki, elektryczne szyby, elektryczne lusterka, seryjne radio kasetowe Blaupunkt, wspomaganie kierownicy, szyberdach. Jak na tamte czasy chyba nienajgorzej, autko to rocznik '99.
                      No jak na tamten rocznik to niezle :wink: Nawet niektore auta tej klasy w dzisiejszych czasach maja takie wyposazenie ^^

Komentarz

Ile takie wozidło kosztuje ? A właśnie czy była jakaś mazda 323 bg seryjnie z 4x4, bo chciałbym w przyszłości upgradować moją 323f bg z FF na 4WD
                        Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Była, się nazywała 323f GTR.

Komentarz

Przypomniałem sobie. było 323 GTR. Nie było 323f GTR. Ale pytanie czy napędy od tej będą pasować do mej F-ki. Tzn. nie jest jeszcze moja, ale już nie długo będę czekać na autko.
                            Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

323f chyba nie wychodziło z napędem na cztery koła, a nawet jeśli, to w jakichś małych ilościach.
                              Nie widać nigdzie było swapa napędu z 323 gtr do 323, czyli było by to wejście na zupełnie nieznany grunt wiążące się pewnie z dużą rzeźbą.

Zacznijmy od tego, że nigdzie nie dostaniesz skrzyni biegów od 323 gtr, zresztą tak samo trudno będzie z napędami. Nie wiem też czy skrzynie z gtra zepniesz z silnikiem tym co masz w samochodzie, ważne też, jaki silnik w tym siedzi. Ponadto żeby to miało ręce i nogi trzeba by i z hamulcami coś zrobić, bo pewnie z tyłu masz bębny, więc jeśli myślisz o jakiejkolwiek szybszej jeździe niegłupio było by mieć chociaż tarcze na wszystkich kołach. Z tyłu trzeba by włożyć całe zawieszenie od gtr-a, które zresztą prawie na pewno nie będzie pasowało. By wsadzić napęd pewnie trzeba by też ciąć podwozie i zrobić od nowa tunel i przekombinować z wydechem, żeby wszystko się zmieściło.

Czyli reasumując by zrobić z 323f coś z napędem na 4 łapy na podstawie gtr-a, trzeba by kupić gtr-a i przerzucić połowę części. Zresztą przy takiej liczbie grzebania to można by od razu zapodać silnik z gtr-a, żeby było kompletnie.

Czyli potrzebujesz swój samochód, gtr-a, worek pieniędzy na głupoty potrzebne do złożenia tego do kupy i świrów którzy to złożą, na pewnie nie za darmo.

Ostatnio któryś pisał o ae86, a teraz kolejny o robieniu z 323f czterołapa poczytajcie cokolwiek zanim wysnuwacie swoje genialne plany na przyszłość.

Andre, poszukaj sobie na motoallegro ile masz napędów i skrzyń od 323 z napędem na cztery koła...

Komentarz

Po pierwsze: Auta są na tej samej płycie podłogowej, po drugie tunel jest i to duży, a po trzecie mój silnik jest na tym samym bloku. Też 1.8 ale tylko 120 km. Z tyłu mam bębny, ale to nie problem, bo była wersja GT z czterema tarczami wentylowanymi i ABSem. A poza tym można zawsze jakiś rozbity gtr znaleźć. Póki co to sam pomysł,a ty się wydzierasz. Chcę pogrzebać przy mojej eFce, bo autko ma potencjał.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X