Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Zamieszczone przez lord_andre
    Po pierwsze: Auta są na tej samej płycie podłogowej, po drugie tunel jest i to duży, a po trzecie mój silnik jest na tym samym bloku. Też 1.8 ale tylko 120 km. Z tyłu mam bębny, ale to nie problem, bo była wersja GT z czterema tarczami wentylowanymi i ABSem. A poza tym można zawsze jakiś rozbity gtr znaleźć. Póki co to sam pomysł,a ty się wydzierasz. Chcę pogrzebać przy mojej eFce, bo autko ma potencjał.
    Myślę że cała operacja jest bezsensowna jeśli chodzi o koszta, bo taniej wyjdzie Cię kupno 323 GTR w dobrym stanie i ewentualny remont. BTW, wygląda o niebo lepiej bo nie udaje sportowego auta, a nawet jest cichociemnym hot hatch'em.

Komentarz

Właśnie F-ka jest fajna, bo ma otwierane światła i ma właśnie sportową sylwetkę która mi się bardzo podoba.
      Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

I na tym się jej fajność kończy
        Sprawdź rozstaw osi w swojej Maździe i porównaj z tym w GTX/GTR, nie jestem pewny, ale raczej się nie pokrywają.

Jeśli na siłę chcesz coś z tym robić, to swap na KF-ZE. Były takie już w Polsce, rozwojowy silnik, ma sens. Ale wtedy tylko ośka, i kosztowo straszna masakra.

A zupełnie z innej strony... ja osobiście nie widzę żadnego sensu w pakowanie pieniędzy w samochód warty 3-4tysiące złotych... to jest po prostu głupie.
        Żeby to jakkolwiek jeździło to trzeba zainwestować drugie tyle, a i tak by zabrakło. Przy sprzedaży nie zwróci się nawet jedna trzecia kasy zatopiona w samochód, to by miało sens jakbyś chciał do końca życia trzymać to w garażu.

Tak w zasadzie... chrzanić tą dyskusję, rozmawiać będzie można, jak to będzie Twój samochód. Wtedy sobie kupisz rozbitego GTR-a (chyba w anglii...), znajdziesz kogoś kto podejmie się wsadzenia tego do 323f i będziesz miał. Wtedy mam nadzieję, że zaprezentujesz nam to to.
        Nie chce Cię zniechęcać do jakichkolwiek modyfikacji, ale to nie jest gran turismo czy nfs gdzie wciskasz przycisk i masz nagle uturbiony silnik. Poczytaj trochę fora takie jak racingforum, jdm option, jdm password, tam szukaj inspiracji i odpowiedzi na swoje pytania.

BTW, chyba się przesłyszałeś, bo ja się nie wydzieram.

Komentarz

No sorry, ale twój post miał w sobie trochę irytacji. Dobra kończe ten temat, bo jednak widzę, że moje marzenie zostanie tylko w sferze marzeń. Czyli jeśli chcę małą fajną mazdę z otwieranymi światami to tylko pozostaje wyczaić jakąś mx-5.
          Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Dziś miałem okazję na szybko obejrzeć pewną Hondę którą sprzedaje ktoś tam z rodziny.

Civic z 1998roku, Vti hatchback 5d, czyli b18c4 pod maską...
            Czarny, z zewnątrz wygląda na wolny samochód, stalówki z jakimiś kołpakami, seryjny tłumik, ogólnie bez polotu. Za to nie bierze go jeszcze ruda.
            Wnętrze... co do wnętrza mam mieszane uczucia. Fotele mają boczki z czarnej skóry, bardzo ładnej i niezniszczonej, ale środki są z takiej rudej alcantary, która jakoś mi średnio pasuje. Ale jak na ponad 200k to i tak nie ma tragedii, wnętrze nie jest mocno zjechane.

Tak podsumowując to jest to zdrowy egzemplarz, przyjechał do Polski nieuszkodzony, niewątpliwym atutem jest to, co jest pod maską oraz to, kim jest dla mnie sprzedający. Trochę nie pasuje mi buda, dużo bardziej podoba mi się civic vti ten 3d, z b16. Chociaż z drugiej strony w moim przypadku samochód będzie służył też do podrzucania sióstr do szkół, więc te dodatkowe drzwi mogą się przydać...

Ale wychodzę z założenia, że nie ma gdzie się spieszyć, kupno samochodu nie jest w tej chwili priorytetem. Wolę poczekać 2-3 miesiące i kupić dokładnie to, o co mi chodziło. Przynajmniej wiem, czego szukam. Przejrzałem okoliczne komisy, głównie w celu porównania kilku interesujących mnie samochodów i wiem, że hondy do mnie najbardziej przemawiają. Celuję w b16 lub w b18, co nieco utrudnia sprawę, ale mam nadzieję, że będzie dobrze. Mam też pewien inny pomysł, ale to raczej sfera marzeń...
            Jak na coś się zdecyduję, to obiecuje porządne zdjęcia i filmiki z udziałem auta;D

Komentarz

Mala sesja mojego BMW.

Komentarz

Fajne. To po liftowe prawda ? Jedyne co mi przeszkadza w BMW z tych lat to lusterka. Na dole wąskie, a na górze szerokie.

Komentarz

Tak. 2002 rocznik ^^.

Komentarz

Ładnaa! Pokaż jakieś wnętrza zdjęcia

Komentarz

Jaki silniczek tam masz w tym BMW?

Komentarz

Pewnie 2.0D

Komentarz

Zamieszczone przez lord_andre
                          Pewnie 2.0D
                          Ta, gdyby jeszcze takie były montowane

Komentarz

A właśnie, że był i ma oznaczenie M 47. Zobacz sobie na wikipedii.

Komentarz

mowi sie na niego d ale to turbodiesel :wink: Dokladnie 1951cm3 ,136 KM ^^

Komentarz

Pokrop 1 - Kyjger 0

Komentarz

Pracuję...
                                X