Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

No i pięknie świeci. :wink:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b8b ... 80193.html

Na prawdę ładnie zrobiony samochód.

Pozdrawiam

Komentarz

to coś na masce nazywa sie bra i jest wykonane ze skóry, oficjalnie amerykańce wymyślili to żeby lakier na samochdach się nie niszczył (zakładali takiego skórzanego kondoma na cały przód pojazdu) ta moja służy dla picu i raczej jako wątpliwy gadżet stylizacyjny ale przed wyjazdem na zlot cała ekipa znajomych takie cos zamówiła (ok 150zł na sztuke) i całkiem fajnie to wyglądało.

wracając do wypowiedzi unsera szymoniec, troche mało konstruktywnej no ale spoko, nie wnikam :wink:
      rozpórka, jakiegokolwiek koloru by nie była poprawia sztywność samochodu co oprócz poprawy prowadzenia ma duże znaczenie przy twardym zawieszeniu. samochód poprostu sie nie rozchodzi na naszych pięknych drogach :mrgreen:
      wlot był incjatywą własną poprzedniego właściciela (fecet z głową na karku, pewnie wiedział co robi) i zauważyłem, że sporo golfów z vr6 pod maską posiada taki wlot. front, wraz z całym pasem przednim będzie wymieniany, chce taki od golfa rallye, narazie zbieram kase :wink:

krytykę oczywiście przyjmuje i nie obrażę się bo wiadomo, że każdy ma swoje gusta :wink:

co do kasy to poszedłem na łatwiznę, kupiłem już gotowego golfa z VR6 od kogoś kto zajmuje się przekładkami takich silników na codzień. gdybym sam chciał to składać wyszłoby dużo więcej poza tym tego typu modyfikacja wymaga ingerencji kogoś kto ma jakąś wiedze (oczywiście można zrobić to samemu ale efekt może być wątpliwy) a ludzie których znam z wiedzą która wystarczy pewne wsadzenie VR6 do golfa raczej robią to hobbystycznie i nie podjęli by się pomocy przy projekcie :wink:

aa i przygode z NFS'em skończyłem na edycji Porsche :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez OgorBTW
        wracając do wypowiedzi unsera szymoniec, troche mało konstruktywnej no ale spoko, nie wnikam :wink:
        Państwo wybaczą, ale chłopiec który maluje na klatkach i korytarzach swojego gimnazjum "..uje" nigdy nie wypowie się w sposób konstruktywny. :wink: No chyba, że coś pominąłem?

Jak widać, nie każdy "dłubany" Golf II generacji musi być od razu wiejskim wozem do szpanu przed spożywczym i zarywania okolicznych "lasek". Ten samochód na prawdę mi się podoba.

aa i przygode z NFS'em skończyłem na edycji Porsche :wink:
        Już Cię lubię. Poważnie.

Pozdrawiam

Komentarz

Bra=Biustonosz W sumie bardzo pożyteczna rzecz, zwłaszcza gdy nie chce się walczyć z owadami na masce. Pasuje jedynie do niemieckich i ofkoz amerykańskich wozów. Corolli nie wyobrażam sobie z biustonoszem na masce Osobiście praereruję tuning Golfa z łyżwą i hokejem, chromy, czyli cultstyle
          Ale i takim bym nie pogardził :wink:

Komentarz

dzięki za dobre słowa :wink:

golf II jest o tyle fajnym samochdem, że jest do niego multum części i każdy może go sobie zrobić tak jak mu się podoba :wink:

mam też o tyle dobrze, że miejscowość w której mieszkam (Bytów raczej mała mieścina, ok 20tys mieszkańców) znana jest z mocnej sceny VW. jest tu naprawde dużo ludzi którzy mimo swojego wieku (najwytrwalsci >35 lat) dalej działają z Golfami (naprawde na wysokim poziomie) i chętnie dzielą się swoją wiedzą

golf jest w stylu 100% GERMAN, jakie można było widywac 10-15 lat temu na zlotach w niemczech, kiedy u nas tuning raczkował i najczęściej był utożsamiany z naklejkami i śmiesznymi gadżetami doklejanymi przez wiejskich żigolaków na swoich starych borewiczach
            latałem wtedy z moim wujasem na zloty jako mały szkrab i jakos załapałem bakcyla :mrgreen:

Komentarz

Zanim wypowiem siÄ™ na temat samochodu....

(jeżdżę to za dużo powiedziane, dopiero w wakacje prawko) Golfa II z silnikiem VR6. Wcześniej
              To znaczy że jesteś jeszcze niepełnoletni tak

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
                Zanim wypowiem siÄ™ na temat samochodu....

(jeżdżę to za dużo powiedziane, dopiero w wakacje prawko) Golfa II z silnikiem VR6. Wcześniej
                To znaczy że jesteś jeszcze niepełnoletni tak
                tak

Komentarz

Dziękuje za odpowiedz...

Już po dobranocce...

Dobranoc...

Ps: Wybaczcie ale nie wierze w bajki... Bo wynika z tego że w wieku 14-15lat kupiłeś Corrado G60 ( ciekawe po ch** ) i "dłubałeś" przy nim żeby pojeździć po placu ... A w wieku 16 lat kupiłeś Golfa i w ciągu roku zrobiłeś z nim to co zrobiłeś... Swap itp... Przecież każde dziecko to potrafi
                  Gratuluję wyobraźni :wink:
                  Albo bogatych rodziców...

Pozdrawiam :wink:

Komentarz

jakbys czytał uważniej to przeczytałbyś, że golfa juz kupiłem ze swapem na vr6. Corrado kupilem w wieku 15 lat, za 6 tys uzbierane i wypracowane. W wakacje i weekendy i prawie zawsze kiedy czas na to pozwalał siedziałem w warsztacie i dłubałem przy samochodach. Sprzedałem je po roku całkiem dobrze i gdy trafiła sie dobra oferta kupiłem golfa.

nie wiem co w tym nadzwyczajnego jak się ma jakąś pasje i jest się troche pracowitym to można dużo zdziałać :wink:

zresztą jak masz jakieś wątpliwości lepiej pisz na pw bo bez sensu to smietnik robic :wink:

jak dalej nie wierzysz poczytaj moje posty na forum.vwgolf.pl i forum.vwzone.pl (nick "ogor")

Komentarz

Corrado kupilem w wieku 15 lat, za 6 tys uzbierane i wypracowane.
                      Rozumie że zbierałeś od komunii Poza tym... Gdzie 13-14 latek znajdzie pracę ... Puszki zbierałeś czy co

W wakacje i weekendy i prawie zawsze kiedy czas na to pozwalał siedziałem w warsztacie i dłubałem przy samochodach.
                      Na to też trzeba mieć $$$ Więc kiedy pracowałeś na to wszystko No chyba że uzbierałeś jakieś 15.000 tyś

nie wiem co w tym nadzwyczajnego
                      To że nie ma sensu kupowanie samochodu w wieku 15 lat Poza tym jego utrzymanie jest kosztowne Tym bardziej Corrado G60 Po co kupować samochód którym nawet jeździć normalnie nie można

zresztą jak masz jakieś wątpliwości lepiej pisz na pw bo bez sensu to smietnik robic :wink:
                      Czemu śmietnik... Przecież jest na temat...

jak dalej nie wierzysz poczytaj moje posty na forum.vwgolf.pl i forum.vwzone.pl (nick "ogor")
                      Słowo pisane nie raz zawiodło... I nigdy nie wierze w rzeczy pisane na forum przez ( bez urazy ) dzieci...

I to by było na tyle...

Nie mam zamiaru więcej rozwijać tematu...

Pozdrawiam...

Komentarz

Bu ha ha :mrgreen: jak się to czyta.Jak zwykle poruszany temat PRAWDOMÓWNOŚCI <dobry Ash i zły Ash>BiesiadnikDaj spokój,jak kolo ściemnia to,to jego sprawa(i tak gdzieś się "dupnie") VWgórą

Komentarz

Corrado kupilem w wieku 15 lat, za 6 tys uzbierane i wypracowane.
                          Rozumie że zbierałeś od komunii Poza tym... Gdzie 13-14 latek znajdzie pracę ... Puszki zbierałeś czy co
                          nie powiem żebym miał trudną sytuacje finansową w domu ale sporą część tej sumy sam zgromadziłem..
                          W wakacje i weekendy i prawie zawsze kiedy czas na to pozwalał siedziałem w warsztacie i dłubałem przy samochodach.
                          Na to też trzeba mieć $$$ Więc kiedy pracowałeś na to wszystko No chyba że uzbierałeś jakieś 15.000 tyś
                          dzieki za uświadomienie, narawde nie wiedziałem o tym jak się ma trochę wiedzy i możliwości to dużo kasy nie trzeba inwestować w samochód. wystarczy troche cierpliwości i naprawde okazyjnie można różne części kupić i ewentualnie pożniej za normalną cene sprzedać

nie wiem co w tym nadzwyczajnego
                          To że nie ma sensu kupowanie samochodu w wieku 15 lat Poza tym jego utrzymanie jest kosztowne Tym bardziej Corrado G60 Po co kupować samochód którym nawet jeździć normalnie nie można
                          tak utrzymanie samochodu który zrobił 1000km jest masakrycznie kosztowne OC(ze zniżkami, samochod nie był moją własnością), przerejestrowanie i badanie techniczne to koszt ok 600-700zł

do tego na paliwo które spalił przy wyjazdach na zloty i różne inne imprezy dostawałem kase

Czemu śmietnik... Przecież jest na temat...
                          możliwe ale drastycznie obniża poziom forum...

Słowo pisane nie raz zawiodło... I nigdy nie wierze w rzeczy pisane na forum przez ( bez urazy ) dzieci...

I to by było na tyle...

Nie mam zamiaru więcej rozwijać tematu...

Pozdrawiam...
                          bardzo mi przykro, nie wiem gdzie jest Twój problem (wątpię żeby ktoś zazdrościł starego VW..) ale następnym razem się zastanów co napiszesz bo bez sensu prowokujesz niepotrzebne sprzeczki..

Napisałem post o golfkie, żeby się podzielić myślę, że ciekawym samochodem z pasjonatami motoryzacji których na pewno na tym forum nie brakuje. :wink: gdybym wiedział, że takie problemy mogą wyniknąć z mojego posta nie napisałbym o samochodzie, nie kręci mnie chwalenie się furami a tym bardziej szkoda by mi było czasu na wymyślanie jakiś niestworzonych historii.

Komentarz

Biesiadnik, byś się nie zdziwił. Nie takich magików znam.

Komentarz

Powodzenia...

Komentarz

Mój kolega(z klasy) w wieku 15 lat jeździł sobie po mieście, ba, nawet raz przywalił w inny samochód i uciekł... Koleś zapamiętał numery(był w środku ofc) no i dalej nie wiem co się działo. A tak btw. Biesiadniku, to ja sam miałem pracę wysokości 1000zł na TYDZIEŃ(na PLN przeliczając) :wink: Nie jednego znam, który jeździł bez prawka więc ta sytuacja jest całkiem możliwa

Komentarz

PracujÄ™...
                                X