Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Felicia to dobre auto. Tanie w ekspoatacji malo palace i bezawaryjny. Demon szybkosci to to nie jest ale nikt od tego auta tego nie wymaga. Z silniczkiem 1.6 juz calkiem niezle radzi sobie w trasie. A diesel... Troche mulasty ale pancerny silnik. Uwazam ze felicia to bardzo dobre autko

Komentarz

"Moje" aktualne wozidełko - "moje" w nawiasie, bo należące do mojej rodziny, a konkretnie - jest to autko na dojazdy do pracy mojej Mamy. Biorąc pod uwagę, że dysponuje żwawym (przy tej masie, około jednej tony) silniczkiem 1,3 68KM, a także napędem na cztery koła - to całkiem fajna zabawka. Przeboleć więc nawet mogę ten "różowy" kolor (acz - wbrew pozorom, panienom z mojej szkoły się podoba :mrgreen: ).
      To "Swift-Justy" zastąpiło u nas w rodzinie czerwoną "Justynkę" poprzedniej generacji, którą opisywałem tutaj kilka lat temu.
      Zdjęcia sprzed roku, ale wóz nie zmienił się od tego czasu (oprócz kołpaków) ani trochę:

Komentarz

Pojedz takim na Touge xD Byles juz tym wozidelkiem na serpentynach? Ja moze sie na wakacje tam pojawie...

Komentarz

Zamieszczone przez Naruciak14
          Pojedz takim na Touge xD Byles juz tym wozidelkiem na serpentynach? Ja moze sie na wakacje tam pojawie...
          Ja tym "wozidełkiem" muszę pokonywać Serpentyny chcąc gdziekolwiek z domu pojechać ^^ Czy to do szkoły, do Cieszyna, czy to do Katowic, Wisły...etc.
          Na Salmopolu też bywam. Auto radzi sobie bezproblemowo, zawieszenie jest idealnie na szybszą jazdę po przełęczy, choć próba pokonania "Patelni" z przeszło 60'siątką na liczniku skończyła się postawieniem auta na dwa koła... cóż, idioci uczą się na własnych błędach, Bogu dzięki, że ścigana wtedy Vectra (przypadkowy, nocny "pojedynek" w uphill, widać też na pasjonata szybkiej jazdy w touge trafiłem) sama dohamowała przed tym zakrętem - bo bym pewnie wszedł tam jeszcze szybciej, a to już by było pewne dachowanie

Komentarz

Ty troche ostrozniej tym samochodem jezdzij. 180 w deszczu, 60 na patelni. Powiem tak: jedziesz na farcie. Teraz, gdyby nie wectra, skonczylbys tak jak Mateusz z sierra, albo jak lysy dres w kalibrze .... Jest tez opcja ze jak szczeniak w S klasie. A na austradzie jeden mocniejszy podmuch albo jakis idiota by Ci droge zajechal i bum. Mowie Ci, jezdzij ostrozniej. Zycie to nie touge :wink:

Komentarz

Ej fajne te Subaru, spodziewałem się czegoś gorszego. Ale małe i zwinne o małym litrażu co redukuje koszty eksploatacji. Serio gdyby troszkę inny kolor to sam bym nie pogardził.
              A powiedz jak ze spalaniem? Mały silniczek ale pewnie napęd na 4swoje też wymaga co?

Naruciak- nie wczuwaj się zbytnio. Bo Ci się granice wyobraźni z realiami zacierają.

Komentarz

Zamieszczone przez Naruciak14
                \ Teraz, gdyby nie wectra, skonczylbys tak jak Mateusz z sierra, albo jak lysy dres w kalibrze .... Jest tez opcja ze jak szczeniak w S klasie. A na austradzie jeden mocniejszy podmuch albo jakis idiota by Ci droge zajechal i bum.
                wtf? o czym Ty mówisz..?

Faajne Justy! Myślałem o bliźniaczym Swifcie na B1, ale trochę przesada już, policja by się czepiała mnie. Fajnie, że ma 4x4, ogólnie autko pewnie fun daje, no i kolorek w ogóle nie razi.

btw, ostatnia fota- LIKE A BOSS! :mrgreen:
                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                keep calm & carry on
                digart - lastfm
                ---
                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Wóz ma instalację gazową - dołożyliśmy do wyższej "klasy" instalacji, więc nie jest zbytnio "wyczuwalny" spadek osiągów.
                  Napęd swoje robi - zależnie od "buta", pali 9 litrów gazu, bądź - przy agresywnej jeździe, w zimie lub na krótkich trasach w mieście - nawet do 11 litrów (ale to jak już pałować. Benzyny oczywiście znacznie mniej, ale i tak - na gazie koszty utrzymania są jak najbardziej akceptowalne, wręcz śmieszne jak na 4WD ^^

Komentarz

A jakie w justy masz wyposazenie? Jest ABS ? Sadzac po antenie jest radio, no i widze tam szyberdach.

Komentarz

no, trakcja,esp,poduszki, elektryka, podgrzewane fotele, telewizory w zagłówkach,neony, regulowane zawieszenie, xenony i wysuwany spoiler.

Komentarz

Dwie poduszki, elektryczne szyby, elektryczne lusterka, seryjne radio kasetowe Blaupunkt, wspomaganie kierownicy, szyberdach. Jak na tamte czasy chyba nienajgorzej, autko to rocznik '99.

Komentarz

No i jeszcze ma klakson oraz hamulce tarczowe na przedniej osi.

Beleg, proszę, powiedz mi, że nagrałeś jak na ośnieżonych/oblodzonych drogach latasz bokiem różowym pociskiem!

A jak nie nagrałeś to skręć coś na jakimś szutrze

Komentarz

Z "latania" mam tylko gdzieś jakiś filmik z tego miejsca, gdzie są zdjęcia - nic specjalnego, poza tym, to sprzed roku, gdy jeszcze... ehm... mało co umiałem, i nie miałem prawka (spokojnie, to boczny plac był).

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                              no, trakcja,esp,poduszki, elektryka, podgrzewane fotele, telewizory w zagłówkach,neony, regulowane zawieszenie, xenony i wysuwany spoiler.
                              Zapomniałeś o skórzanych fotelach i okładzinach drewnianych :mrgreen:
                              GRAN TURISMO 4 ALL GOLD LICENSES AND DRIVING MISSIONS
                              Moja galeria - gt4-photo-mode/tycha-t6552.html

Komentarz

Naprawde bardzo fajny samochodzik, kolor też Jakaś fajna felga, dokładka i całkiem, całkiem :wink:

Wyposażenie bogate, choc pewnie troche ciasno i głośno. A 9 litrów gazu to nie jest mało jak na taki samochód, no ale napęd 4wd też zżera swoje.

Komentarz

Pracuję...
                                X