Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakim samochodem przejechać wyścig? - pytania i odpowiedzi

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Jakim samochodem przejechać wyścig? - pytania i odpowiedzi

ehhh panowie panowie... najlepiej isc na latwizne niz samemu troche poglowkowac i samemu ustawic

Komentarz

prowadzenie fgt to raczej kwestia przyzwyczajenia się do możliwości auta, niż źle dobranych ustawień. trzeba po prostu przywyknąć do zupełnie innego od reszty samochodów stylu jazdy. ja nic nie zmieniałem i dałem rade

A-spec: 32 B-spec: 32 60 x GOLD

Komentarz

Ja mam straszny problem w trybie B-spec z wyścigami pick-upów. Mimo, że swojego Dodge Ram Laramie stuningowałem na maksa, to on i tak na owalu nie może wyprzedzić innych, zamiast tego blokuje się i przepuszcza innych, i ląduję na przedostatnim miejscu. Nie rozumiem, co jest nie tak, proszę o pomoc.
        Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Zauważyłem pewną tendencję, agresywni kierowcy częściej wyprzedzają, spokojni mimo dogodnych pozycji, odpuszczają w trakcie manewru albo nawet nie próbują. Poczekaj z tym wyścigiem aż twój kierowca nabierze więcej doświadczenia - ja miałem podobnie i pomogło. No i nie zapomnij skrócić odpowiednio skrzyni biegów

Komentarz

Ja miałem podobne problemy ale za trzecim lub czwartym razem się udało Cały czas go przyśpieszałem.
            A-Spec- 40 lvl
            B-Spec- 40 lvl

Komentarz

O dzięki, to może mi pomóc.

Komentarz

Historic Racing Car Cup w A-spec można spokojnie przejść podkręconym na maksa Lamborghini Countach. Koszty były akurat niewielkie, gdyż gdzieś tam po drodze go wygrałem.

Komentarz

A ja właśnie nie wiem, czym przejść rajd na szutrze i śniegu na poziomie amator. Nie dawałem rady maksymalnie podkręconym Lotusem, więc nie wiem, co pozwoli mi wygrać, maksymalna moc 350 KM.

Komentarz

kolego ja to przeszedłem impreza z salonu nową zrobiona na 349 km.

Komentarz

Dokładnie, Evo też da radę (bez różnicy jakie). Jak już nie wystarczy Ci samo poprawienie jego parametrów poprzez delikatną przeróbkę silnika, to wsadź jeszcze całą resztę typu zawieszenie/skrzynia/redukcja masy/przeniesienie napędu..
                      Ogólnie rajdy na szutrze i śniegu + RWD/MR to raczej kiepski pomysł. :wink:

Komentarz

A ja na specjalnych nie moge ogarnac Red Bulla X2010 i rajdu Loeba, musze przysiąść do tego, ogólnie całe specjalne staram sie na złoto robić
                        Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                        B Spec - 40 level
                        60 x Gold
                        http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

Jak ktoś się z Loebem nie chce męczyć to wystarczy włączyć wychodzenie z poślizgu, no ale wiecie, wtedy to trudno nie zrobić czasu o 5 sekund lepszego niż złoto.
                          http://najalternatywniej.blogspot.com/
                          keep calm & carry on
                          digart - lastfm
                          ---
                          REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Ja Countachem na maxa nie mogę wygrać, może ktoś podać ustawienia do Historyka? Ja już wszystkiego próbowałem ale brakuje mi paru miejsc do 1szego.

Dobry sposób na kasę to pierwszy wyścig (Indianapolis) w wyścigach amerykańskich (lvl 23), za 4 minuty jest 98 000 np. samochodem typu nascar.

Nie mogę przejść wyścigu specjalnego jeffa gordona tego ostatniego na daytona, ktoś ma jakiegoś hinta, bo ten niebieski mi ucieka w końcu.

Aha no i średnio mi podchodzi Minolta do GT All Stars, może ktoś ustawienia podać bo może ja coś źle ustawiam? SuperGT zrobiłem Minoltą bez problemu, w deszczu i tak na miękkich slikach jechałem Bo jak nie to kupię Xanavi GT-Ra, albo tego Xanavi Z co jest na samym końcu. Który lepszy w prowadzeniu?

aha, samochód Formuła GT do eventu formuła gt (23 lvl) rozumiem, że muszę kupić używany, bo nigdzie go nie znalazłem? Gdzieś czytałem że muszę mieć 24 lvl żeby go kupić. W sumie niewiele mi zostało

Komentarz

Zamieszczone przez Nuttie
                              Ja Countachem na maxa nie mogę wygrać, może ktoś podać ustawienia do Historyka? Ja już wszystkiego próbowałem ale brakuje mi paru miejsc do 1szego.
                              Ważna jest strategia i opony. Jeżeli nie będziesz jechał na racing soft, to nie dasz rady. Wypada też zaopatrzyć nasze Lambo w tylni spoiler z maks dociskiem. W pierwszym wyścigu, na pierwszym zakręcie postaraj się tak opóźnić hamowanie, by przepchać się aż na pierwsze miejsce. Wbrew pozorom nie jest to trudne. Wyprzedzasz po wewnętrznej, opóźniasz, zapewne wypchniesz przez to auto, które było na pierwszej pozycji i później już tylko pilnujesz toru jazdy na ostatnim kółku, by nie dać się wyprzedzić Toyocie 7. Podobna taktyka jest w drugim wyścigu, gdzie na pierwszym zakręcie się przepychasz na pierwsze miejsce, a następnie odpierasz ataki na ostatnim kółku.

Zamieszczone przez Nuttie
                              aha, samochód Formuła GT do eventu formuła gt (23 lvl) rozumiem, że muszę kupić używany, bo nigdzie go nie znalazłem? Gdzieś czytałem że muszę mieć 24 lvl żeby go kupić. W sumie niewiele mi zostało
                              Tak, będzie w używkach, choć rzadko jest okazja, żeby trafić na niego.

Komentarz

jak masz podłaczenie do neta to w kolekcjonerskich samochodach uzywanych zawsze jest formula gt.

Komentarz

Pracuję...
                                X