Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakim samochodem przejechać wyścig? - pytania i odpowiedzi

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jakim samochodem przejechać wyÅ›cig? - pytania i odpowiedzi

Ok, a więc zakładam wątek zbiorczy, w którym można pytać i udzielać porad nt. samochodów, którymi najlepiej przejechać dany event w GT5. Niestety zaczynamy od zera, bo mimo że już trochę się takich rzeczy pojawiło, to niemożliwością by było zebranie ich wszystkich z innych tematów.
    Myślę, że nawet w miare upływu czasu pojawi się w tym pierwszy poście lista eventów wraz z polecanymi samochodami do przejechania ich.
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Re: Jakim samochodem przejechać wyścig? - pytania i odpowiedzi

Ja mam pytanie czy jest w ogóle możliwe zakupienie auta za 250K, ktore dałoby radę jechać jak rowny z równym z autami z eventu "gran turismo" w klasie eksperckiej. Kupiłem Skyline'a robionego przez Minesa, ale nie ma wielkich szans...

JakieÅ› porady?

Głównie bym celował w auta klasy Le Mans.

Komentarz

Polecam Dodge Viper ACR. Kosztuje 100 000Cr. i wg mnie jest to najlepszy wybór jeśli chodzi o stosunek jakości do ceny. Nie polecam go jednak początkującym.

Komentarz

Witam!!

Co polecacie do zawodów A-Spec Expert ''Historic Racing Car Cup'' i ''Gran Turismo All Stars''

Pozdrawiam

Komentarz

Zamieszczone przez johny
          Witam!!

Co polecacie do zawodów A-Spec Expert ''Historic Racing Car Cup'' i ''Gran Turismo All Stars''

Pozdrawiam
          Przypinam siÄ™ do pytania

Komentarz

Zamieszczone przez mvn
            Zamieszczone przez johny
            Witam!!

Pozdrawiam
            i ja również... :wink:

Komentarz

Witek, powinienes na bierzaco uzupelniac pierwszy post o polecane wozy. Potem bedzie narzekanie, ze za duzo tego i sie nie chce. Dobrze radze. Skopiuj skads liste turniejow/wyscigow w GT i obok kazdego dopisuj polecane wozy. Zeby to bylo przejrzyste i zrozumiale, a nie po prostu dopisywane wyscig pod wyscigiem w losowej kolejnosci.

Komentarz

Na "Historic Racing Car Cup" Toyota 7 lub Chapral 2J z tym ze zrobielm to dopiero jak na B-Specu odblokowalem sobie Klase Ekstremalna bo w serii "Like The Wind" mozna zdobyc Toyote 7

Komentarz

a jakim w a-spec przejechać like the wind?? ma ktoś może w specjalu te wyścigi mercedesem na złoto przejechane?

Komentarz

Zamieszczone przez pawja
                    a jakim w a-spec przejechać like the wind?? ma ktoś może w specjalu te wyścigi mercedesem na złoto przejechane?
                    Musisz miec Zonde R full tuning i dasz rade to przejechac. Zeby ja dostac przejedz na zloto GT World Championship na B-Spec

Komentarz

Zamieszczone przez iNss
                      Musisz miec Zonde R full tuning i dasz rade to przejechac. Zeby ja dostac przejedz na zloto GT World Championship na B-Spec
                      Witam! jestem nowy na forum ale w GT gram od dziecka i strasznie trudno przejechać kategorie B do GT World Championship na A wygrałem Bugatti tuning full, ale niestety jest za słaby na "Like the Wind" pierwszy rajd przejechałem bez problemu ale ten drugi na torze gdzie ruszamy w biegu to niestety za dużo

JakieÅ› porady?

Szczęśliwy posiadacz G25

Komentarz

Zamieszczone przez Emre
                        Zamieszczone przez mvn
                        Zamieszczone przez johny
                        Witam!!

Pozdrawiam
                        i ja również... :wink:
                        Nie trzeba jakiś cudów
                        Kupujesz nowiutkie (bo z salonu) Camaro Z28 '69.
                        Zakładasz mu Racing Modifications
                        potem tuningujesz co zostało + opony Racing Soft
                        Ja tym autem ich zlałem jak dzieciaki tylko trzeba do każdego wyścigu ustawiać skrzynię do prędkości jakie na danej trasie się osiąga.

Komentarz

Od czego tu zacząć?
                          Sam długo szukałem odpowiedzi na powyższe pytanie. Moge powiedzieć iż metodą prób i błędów oraz z małą pomocą znajomych jestem w stanie odpowiedzieć na nie.
                          A więc...

Nie wiem kto w jakiej kolejności zaliczał jakie eventy,a ale ja zrobiłem to tak:
                          Najlepiej byłoby gdybyście uzbierali na koncie ok. 4.000.000 Cr. Fakt duża suma ale wszystko jest do zrobienia.
                          Należy grać tak długo aż osiągnie się 23LV czyli coś pomiędzy klasą ekspercką, a ekstremalną.
                          Najlepszym eventem do uzbierania tej sumy na poczÄ…tek jest Gallardo Trophy poz.17 oraz European Championship poz.22 - tylko Rome Circuit.
                          W obu przypadkach wyścig toczy się na tym samym torze, do przejechania mamy 5 okrążeń.
                          W najlepszym wypadku jesteśmy w stanie, w niespełna 5,5min. zebrać 83.000Cr + 5000expa.
                          Auto którym jeździłem to Lambo Gallardo LP 560-4 '08 - stuningowane na maxa, a więc nie żałować zarobionych kredytów na tuning, oraz wyścigowe slicki za 36.000 Cr. Po tuningu nasze automa ok. 734KM.

Kiedy już uzbieramy 4.000.000 Cr kupujemy nowego Peugeota 908 HDi FAP '10 - jedyny warunek to 23LV zaawansowania.
                          Po zakupie robimy jeszcze tuning (turbosprężarka Stage 1+2+3) oraz ewentualnie wyścigowe slicki.
                          Nasze auto gotowe jest już do zawodów.

Śmaiało możemy ogarnąć event Gran Turismo All Stars poz.19 następnie Like The Wind poz.21 - po tym wyścigu dostaniemy cholernie szybką i mega trzymającą się drogi, Toyote Minolte 88C-V Race Car '89, którą należy też potraktować małym tuningiem (turbosprężarka Stage 2+3) oraz wyścigowe slicki, a takża wymiana oleju po której nasze autko dostanie dodatkowe 20KM czyli w sumie 1055KM!!

Minoltą na luzie wygrywamy event Super GT, poz.22 przyczym do pierwszego wyścigu potrzebujemy opony deszczowe

Schwarzwald League poz.20 - możemy startować praktycznie każdym samochodem pod warunkiem że jest z Niemiec, przeciwnicy są słabi, więc każdy sobie poradzi

Nascar Series poz.21 - jeżeli nie zaliczyliśmy na GOLD wyzwań ze Szkoły, Jeffa Gordonato nie otrzymamamy fury która jest nam niezbędna do tego wyścigu.
                          Możemy ją za to kupić w salonie Toyoty, Chevroleta lub Forda, kosztuje 500.000

European Championship poz.22 - z tym chyba nie będzie problemu

Deutsche Tourwagen Challenge poz.22 - należy pojechać autem jakie jest wymagane do wyścigu. Jeżeli takowego nie macie lub nie wygraliście wcześniej to na pewno możecie kupić nowego Lexusa IS F Racing Concept '08 + mały tuning

Jeżeli chodzi o Puchar Zabytkowych Samochodów Wyścigowych poz.16 - to jeszcze go nie zaliczyłem. Najprostszy sposób to, wystartować byle jakim autem w wyścigu, następnie zobaczyć jakie auta startują i szukać takowego na giełdzie używek... W moim garażu stoi Shelby Cobra 427 '66 ale jeszcze się nie odważyłem )

Dobijamy do 24LV, bierzemy naszÄ… Minolte i "przechodzimy grÄ™" robiÄ…c ostatni event w klasie ekstremalnej Dream Car Championship poz.24. Nagroda to Ford GT z intra GT4.

Na koniec bierzemy naszego Forda i udajemy się do pierwszego wyścigu w evencie American Championship poz.23
                          To narazie najlepsza metoda jaką znalazłem - dostajemy 98,000 w 3
                          minuty, w dodatku wyścig jest na owalu.

Powodzenia )

Komentarz

Zamieszczone przez oktan

Nie trzeba jakiś cudów
                            Kupujesz nowiutkie (bo z salonu) Camaro Z28 '69.
                            Zakładasz mu Racing Modifications
                            potem tuningujesz co zostało + opony Racing Soft
                            Ja tym autem ich zlałem jak dzieciaki tylko trzeba do każdego wyścigu ustawiać skrzynię do prędkości jakie na danej trasie się osiąga.
                            Jakie polecasz ustawienia skrzyni? Auto świetne!! Polecam!!

Szczęśliwy posiadacz G25

Komentarz

Ja polecam do zaliczenia: puchar samochodów historycznych ,super auto BUICK Specjal62r. pewnie kazdy go ma ale jest trudny w prowadzeniu zwłaszcza jak ma 870KM i robi 3 sek. do 100km/h. (nie stety bez trakcji na 1 ,nie da się jezdzić)ja się męczyłem z ustawieniami ale się udało i wygrałem te 2 wyścigi...
                              Ps. jak by ktoś potrzebował i chciał spróbować to mogę pożyczyć :wink:
                              OGE-1 INA AM EIN OT 2 SAN KAJ 3 HCIKAT

Komentarz

PracujÄ™...
                              X