Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Jakim samochodem przejechać wyścig? - pytania i odpowiedzi

Zwiń
To jest podklejony temat.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Jakim samochodem przejechać wyścig? - pytania i odpowiedzi

Zamieszczone przez Rogal_7
    przejedź sobie zawody sezonowe 3 i 4 powinieneś dodać do konta ok 4-5mln, kup formułę 1 i przejedziesz większość wyścigów również w endurance...
    Za taką poradę to powinieneś dostać ostrzeżenie. Jak już to Formule GT bo F1 to w treningu pojeździsz.

Komentarz

Zamieszczone przez bartek123
      Zamieszczone przez kubus199115
      Jakim samochodem można wygrać mistrzostwa gwiazdy granturismo? Mam około 2 mln.

Dobra poczytałem już pierwsze strony i chyba musze jakoś dociągnąć do 21 lvl, pojechać pare eventów na expercie i kupie sobie audi lemans.
      przejedź sobie zawody sezonowe 3 i 4 powinieneś dodać do konta ok 4-5mln, kup formułę 1 i przejedziesz większość wyścigów również w endurance...
      co ciekawe przy 35lvl bspec dostaje się red bull x1

powiedzcie mi, czy te wyścigi Nascar w extreme wygrywa się tylko odpowiedni ustawieniami skrzyni, czy trzeba też kierowcy porywczego? chodzi o B-Spec
      u siebie pamietam ze nic nie zmieniałem, jechał seryjnym. Tylko komendy podawałem i da sie wygrac spokojnie. Ja mam kierowce bardzo opanowanego.

Także bardzo opanowany.
      Dałem mu docisk na maxa i troche operowałem skrzynią i dał rade bez problemu

Komentarz

Zamieszczone przez Marru
        Za taką poradę to powinieneś dostać ostrzeżenie. Jak już to Formule GT bo F1 to w treningu pojeździsz.
        a to ostrzeżenie to za co panie poruczniku ?

Dzięki za rady co do Nascara, driver właśnie osiągnąl 30lvl, więc zaraz go tam wyśle
        Gran Turismo 5

Komentarz

Bo to nie jest F1 tylko Formula Gran Turismo, jakby kupił F1 to by nie mogl nigdzie tym jeździć prawie :wink:
          A-spec- 32
          B-spec- 33
          http://www.mygranturismo.net/user_sheet.php?id=4305

Komentarz

to moze powiem noj pomysł na historic cup (a spec): przejechałem go shelby cobrą '66 na full tuningu, trzeba troche pokombinowac w ustawieniach: dyferencjału - bo standardowo kiepsko się prowadzi i skrzyni, bo w drugim wyscigu bardziej potrzebne jest przyspieszenie niz predkosc maksymalna. pierwszy wyścig wygrać dość łatwo, z drugim trochę cięzej, ogolnie trzeba pilnowac chaparral'a, bo jak ucieknie to po zawodach

A-spec: 32 B-spec: 32 60 x GOLD

Komentarz

A jakie konkretnie miałeś ustawienia?

Komentarz

po tuningu ogólnie powinno być ok 775 KM i 918 kg, a ustawienia:

dyferencjał: obciążenie wstępne: 5, czułość przyspieszenia: 60, czułość hamowania: 40
                skrzynia: na pierwszy wyscig domyślnie, na drugi: maks. predkosc 260 km/h

opony wyscigowe miekkie. no i jakos dało rade. tylko chaparala TRZEBA wyprzedzic na samym poczatku

A-spec: 32 B-spec: 32 60 x GOLD

Komentarz

Ja powiem szczerze nie polecam cobry do tego wyścigu. Może i po tuningu jest szybka, ale na zakrętach niestety nie ma szans z wyścigówkami. Wydałem nie potrzebnie tylko pół miliona. Odradzam. No chyba że masz niesamowitego skila

Komentarz

Ten historyk jest wg mnie kompletnie pochrzaniony. Gdyby był pod koniec extremalnej to ok ale w experckiej to masakra tylko siwych włosów przybywa. Oto mój sposób który jednak nie nic wspólnego z wyscigami tyle ze złoto wpadnie i koszmar skończony. Może być ew cobra albo camaro o którym była mowa i które pewnie wiele osób kupiło. Ja własnie zrobiłem camaro. Start ma zajebisty, wymijacie ziomkow i na pierwszym zakręcie udezacie w prowadzący pojazd wbijajac go w bandę. Z taka siła jednak żeby samemu zostać na trasie i żeby nikt inny was nie wyprzedził. Potem tylko patrzeć w lusterko i blokować. Koniecznie blisko wewnętrznej na lukach i najlepiej włączyć sobie linie jazdy i się niej trzymać to was nie wyprzedza. Żeby dobrze trafić potrzeba mi było chyba 20 prób ale to jest kilka sekund i wiadomo restart. Ale jak już wyprzedzilem na starcie to bez problemu. I na koniec, jeśli nie możecie trafić w pierwszego albo nawet do niego się zbliżyć to wyjdzcie całkiem z wyścigu i zaladuncie jeszcze raz. Wtedy zmienia się ustawienie pojazdów i obieraja inna linie jazdy na początku

Komentarz

Wiekowy Dodge Challenger R/T z Race Modification spokojnie wystarczy. Niemniej do Bspeca trzeba wybrać już coś mocniejszego, stuningowany Dodge nie przejdzie

Komentarz

a ja mam pytanie odnosnie Nascar: B Spec na zloto wszystko nt w A specu nie moge ogarnac ostatniego wyscigu jestem 11, jakas podpowiedz
                        odnosnie ustawien, bo nie moge nigdzie znalesc ( a wydaje mi sie ze gdzies byly, chyba ze sie myle )
                        Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                        B Spec - 40 level
                        60 x Gold
                        http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

A ja dałem rade Jagiem XJ13.

Samemu łatwizna. Bobek miał trochę problemów z Toyotą 7, Ale jak na pierwszych dwóch okrążeniach doszedł do pierwszej pozycji, to później już nie oddawał.
                          Ewentualnie popuszczałem go, jechał drugi, a ostatnie 2 kółka na maxa, wtedy doganiał i wyprzedzał, bo jak się ścigał na maxa cały wyścig z innymi, to reszta tez cisnęła na maxa i ciężko było ich dojść.

Komentarz

Zamieszczone przez HAJ$u
                            a ja mam pytanie odnosnie Nascar: B Spec na zloto wszystko nt w A specu nie moge ogarnac ostatniego wyscigu na tym owalu jestem 11, jakas podpowiedz odnosnie ustawien, bo nie moge nigdzie znalesc ( a wydaje mi sie ze gdzies byly, chyba ze sie myle )
                            ponawiam prośbę o podpowiedź odnosnie ustawien Nascaru. chyba ze kazdy seria jechal?
                            Kiedy pędzisz 270 km/h to co jest przed Tobą jest już historią...

A Spec - 40 level
                            B Spec - 40 level
                            60 x Gold
                            http://www.mygranturismo.net/29102 - garaż

Komentarz

[quote=HAJ$u]
                              Zamieszczone przez "HAJ$u":2veun8lp
                              a ja mam pytanie odnosnie Nascar: B Spec na zloto wszystko nt w A specu nie moge ogarnac ostatniego wyscigu na tym owalu jestem 11, jakas podpowiedz odnosnie ustawien, bo nie moge nigdzie znalesc ( a wydaje mi sie ze gdzies byly, chyba ze sie myle )
                              ponawiam prośbę o podpowiedź odnosnie ustawien Nascaru. chyba ze kazdy seria jechal?[/quote:2veun8lp]

Ja też miałem z tym problem, kierowca na 22 levelu nie dawał rady, dopiero gdy miał 28 przeszedł bez problemu...

Komentarz

HAJ$u ma problem w A-spec
                                zresztą ja mam taki sam
                                A-Spec- 40 lvl
                                B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Pracuję...
                                X