Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zamieszczone przez promat3
    Witam Panowie.
    Od jakiegoś tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem GT5 wszystko fajnie, ładnie - tylko mam jedno pytanie odnośnie trybu online, a dokladniej sprecyzowania nazwijmy to warunkow scigania sie, to znaczy przykladowo posiadam Lancera Evo ktory maksymalnie wyciaga mi 240, i teraz wchodzac w tryb online chcialbym sprecyzowac zeby pokazywalo mi tylko takie wyscigi w ktorych samochody jada tyle co moj. Poniewaz czesto mi sie zdarza ze wejde w tryb online, rozpoczne wyscig a tam sie okazuje ze goscie jezdza jakimis super extra szybkimi wozami gdzie moj zostaje po sekundzie 10 kilometrow z tylu. Reasumujac jest jakas mozliwosc doprecyzowania wyscigow sieciowych - Ja to robie tak ze wchodze w poczekalnie, GT sprawdza mi stan polaczenia czy cos pozniej pokazuje sie lista pokoi i na tym sie konczy moj wybor to znaczy ciezko mi znalesc rozwiazanie problemu ktory opisuje tak wiec za wszelkie wskazowki dla poczatkujacego slicznie dziekuje.
    Już w samych pokojach można ustawiać ograniczenia dotyczące mocy, masy, punktów osiągów czy opon, a także samochodów.
    http://najalternatywniej.blogspot.com/
    keep calm & carry on
    digart - lastfm
    ---
    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Dziekuje szefie za odpowiedz, ale jedynie co to zauwazylem ze po najechaniu kursorem na pokoj pokazuje mi tam przykladowo maksymalna moc do 320km, natomiast gdy proboje tworzyc nowy pokoj to owszem tam sa opcje ale nie te co mowisz tak wiec zapytam jako poczatkujacy, gdzie to szefie moge znalesc Na pierwszy rzut oka jest lista graczy, odswiezenie listy, motyw z rejonami i rodzajem wyscigu tzn na serio czy dla zabawy - nie moge tego multi ogarnac za co przepraszam

Komentarz

To są podstawowe dane. Jak założysz serwer to już będąc w nim możesz ustawić wszystkie parametry i ograniczenia. 3 niebieskie ikonki w prawym dolnym rogu za to odpowiadają. Jak dalej nie wiesz jak, wejdź w manual. Tak masz wszystko po polsku opisane co i jak. Jest nawet krok po kroku jak założyć i jak ustawić.
        I may be slow but I'm still ahead of you.
        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Dziekuje za wyrozumialosc, tak bylem zapatrzony w to wszystko ze tych ikonek nie widzialem pózniej poczytam manual ale jeszcze raz wielkie dzieki za wszystko klaniam sie

Komentarz

Witam wszystkich.Jest to mój pierwszy post na forum no i niestety od razu z pytaniem.Miałem ostatnio problem z savem(po prostu go wcieło) i musiałem wgrać sava skopiowanego na pena pod koniec lutego.Niestety po tej operacji gdy wchodzę do garażu nie wyświetlają się niektóre ikonki samochodów.Można to jakoś naprawić?

Komentarz

Najedź kursorem na dane auto,kliknij ''menu'' ( trójkąt ) i wybierz ''stwórz miniaturę''
              gg 9231179

Komentarz

Dzięki wielkie pomogło.Pozdrawiam.

Komentarz

Witam, po jednym z ostatnich update GT zmieniło swoje ustawienie a mianowicie każdy wyścig A-Spec zaczyna się z "rozbiegu". Czy da się zrobić coś by wyścigi zaczynały się normalnie? Ktoś na gran-turismo.com pisał że nie zgodziła się FIA GT by wyścigi zaczynały się z miejsca. Rozumiem to, ale w B-Spec jest normalnie. Po stworzeniu nowego użytkownika na PS3 czyli gdy rozpoczyna się grę od początku, również wyścigi zaczynają się z "rozbiegu". Czy jest jakaś rada na to?

Komentarz

Raczej nic nie da się zrobić, trzeba jeździć tak jak jest narzucone po prostu.
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Jak dla mnie powinna być możliwość wyboru startu. Są różne serie wyścigowe i nie w każdych jest start z miejsca, ale opcja by się przydała. W sumie nie wiem co FIA ma do tego, żeby w grze nie można było tego użyć. W seriach wyścigowych wygląda to mniej więcej po równo:
                      Starty z biegu:
                      IRL, NASCAR, ALMS, Grand Am, International GT Open (Europejskie GT2), większość GT Racing World Wide (GT3 and GT4), Wszystkie SCCA Club Racing
                      Starty zatrzymane:
                      V8 Supercars, chyba wszystkie FIA spec Formula Racing, F1/GP2/GP3, Super League Formula, World Series by Renault
                      I may be slow but I'm still ahead of you.
                      Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Z tym że wyścigi klasy początkującej, zawodowej itd.. również mają wyścigi z rozbiegu Począwszy od pierwszego "Sunday..." oraz "Clubman". Gdy grałem w tą grę na początku wyścigi były ze startu, a teraz wszystko jest z rozbiegu.
                        A szkoda bo dobrą furą na starcie można było zawalczyć.

Komentarz

Tak czy siak jest to pogięte, że FIA się wpieprzyło w GT5 z jakimś zakazem. Jeżeli w realu dane wyścigi są rozpoczynane z rozbiegu to w GT5 też powinno tak być, dotyczy to też startu z miejsca.
                          Najbardziej jednak wku*wia mnie start z rozbiegu na Top Gear Test Track, ma się to nijak do rzeczywistości

Komentarz

A w multi jak na złość nie ma startu z rozbiegu i w nascarze zawsze na początku jest masakra.

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                              A w multi jak na złość nie ma startu z rozbiegu i w nascarze zawsze na początku jest masakra.
                              Jak nie ma? Wczoraj jechałem Nascar ze startu lotnego, w każdym wyścigu zresztą można ustawić lotny
                              keep calm & carry on
                              digart - lastfm
                              ---
                              REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Serio? ale wypas! Ostatni raz jechałem nascar w multi przed patchem i na na starcie 2 gostków obróciło, a reszta w nich wjechała. Po pierwszym okrążeniu wszyscy zaliczyli PIT-a.

Komentarz

Pracuję...
                                X