Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zamieszczone przez Pablot
    z tego co czytałem, wynika tyle, że to przywracanie sztywności wpływa na przyczepność i zachowanie się samochodu.
    Dokładnie. W sumie to głównie chodzi o to, iż bez porządnie usztywnionej karoserii auto lata ci na wszystkie strony jak skręcasz... Rzuca... Ciężko się takim jeździ, wniosek: lepiej aut nie rozwalać...
    Zdjęcia z GT5:
    https://picasaweb.google.com/1103408...eGranTurismo5#
    Zapraszam do oglądania

Komentarz

Zgadzam się, naprawa sztywności karoserii ma duże znaczenie. Pamiętam jak kupiłem na giełdzie aut używanych starszego muscle cara z przebiegiem ponad 350 000 km i tym wozem nie dało się jeździć. Pierwszą moją myślą było "co to za gniot" Już miałem go sprzedać ale przypomniałem sobie o naprawie sztywności karoserii i naprawie silnika. Dorzuciłem jeszcze wymianę oleju i autem jeździ się rewelacyjnie :mrgreen:

Komentarz

angello to bierz tego muscle cara i jutro o 2100 stawiaj się na mój wyścig :-)

Przywracanie sztywności ma tym większe znaczenie, im szybszy pojazd. Formuła gran turismo po 20 000 km przebiegu była tak zniszczona,że kierownica wyrywała się z rąk a kierowcy B-spec wylatywali na zakrętach. W wypadku FGT warto inwestować 500 000 Cr, jeżeli sami się nią ścigamy. W trybie B-spec i tak ten kierowcy wielokrotnie zdublują rywali.

Z drugiej strony, dla pojazdów gdzie przywrócenie sztywności kosztuje 20 000 - 50 000 Cr warto ją robić przed każdym wyścigiem Online.

Komentarz

Witam!

Czy istniej możliwość zrobienia automatycznego spisu swoich samochodów z garażu?

Pozdrawiam robin

Serdeczne dzięki za szybką reakcję!!!

Dziękuję

Komentarz

http://mygranturismo.net/ polecam tę stronę, możesz zaznaczać na liście czy masz to auto w garażu
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Jeszcze wrócę do tych uszkodzeń. Czy w ogóle uszkodzenia mechaniczne (silnika, skrzyni, sprzęgła) występują? Czy u Was na patchu 1.06 czy tam innym, jest tak że jak jedziecie wyścig A-spec lub trening, to jak urwiecie zderzak, czy obijecie auto (widoczne są w ogóle te zniszczenia?) to przy ponownym odpaleniu wyścigu samochód wygląda na "zresetowany" (nieobity - jak z salonu)?

Pytam, bo w wersji podstawowej (bez patcha) mogę auto obijać w A-spec i nic na nim nie widać, zarówno podczas wyścigu jak i w lobby (garaż), za to w "szybkiej grze" jak się ścigam to są uszkodzenia widoczne. Chcę w końcu do netu się podłączyć, bo widzę że exp znacznie wzrósł za poszczególne wyścigi, a jestem na 29 lvl i nie chcę się ciągle męczyć przy wbijaniu 30 lvl, a potem kolejnych i chcę wiedzieć żeby potem nie być zaskoczony

Komentarz

Ma ktoś jakieś info, czy w zdalnych wyścigach tory i samochody będą się zmieniać? Bo szczerze to powoli nudzą się te same configi. Myślałem dziś, że są 3 nowe, a tam tylko samochód główny został zmieniony...
                I may be slow but I'm still ahead of you.
                Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Witam
                  Ostatnio z kuzynem chcieliśmy pośmigać razem na dwóch padach.Załączam gt5,wybieram tryb dla dwóch graczy,wybieramy auta (tutaj jeszcze pad działa) załączam wyścig,start i mu jakby pad się wyłączał. Jego pad to Logitech Rumblepad 2. To wina pada czy gra nie jest kompatybilna z nim?

Komentarz

Zamieszczone przez idmates
                    Witam
                    Ostatnio z kuzynem chcieliśmy pośmigać razem na dwóch padach.Załączam gt5,wybieram tryb dla dwóch graczy,wybieramy auta (tutaj jeszcze pad działa) załączam wyścig,start i mu jakby pad się wyłączał. Jego pad to Logitech Rumblepad 2. To wina pada czy gra nie jest kompatybilna z nim?
                    U mnie 2 pady działają, bo grałem z kumplem nie raz. Oba oryginalne od Sony. Stawiałbym na to, że wina leży po stronie kompatybilności. Bo zakładam, że w innych grach działa. Spróbuj jego pad ustawić na gracz 1.
                    I may be slow but I'm still ahead of you.
                    Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

A czy winą tego problemu może być to, że oba pady są przypisane do kontrolera nr 1

Komentarz

wg mnie, to właśnie to jest przyczyną. Takie ustawienie w ogóle jest możliwe?

Komentarz

Witam wszystkich mieszkam w Angli i wyscigach sezonowych pojawiły mi się wyścigi Nissan GT Academy i pod spodem w opisie pisze że te wyścigi są dostepne tylko dla osób które mają konta na Play Station Network i mieszkają w Angli Niemczech Hiszpani Francji i jeszcze w kilku innych krajach ale nie widziałem tam Polski i teraz pytanie czy w Polscce rzeczywiście nie ma tych wyścigów czy tylko Polske pomineli w opisie

Komentarz

Nie ma

Komentarz

Witam Panowie.
                              Od jakiegoś tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem GT5 wszystko fajnie, ładnie - tylko mam jedno pytanie odnośnie trybu online, a dokladniej sprecyzowania nazwijmy to warunkow scigania sie, to znaczy przykladowo posiadam Lancera Evo ktory maksymalnie wyciaga mi 240, i teraz wchodzac w tryb online chcialbym sprecyzowac zeby pokazywalo mi tylko takie wyscigi w ktorych samochody jada tyle co moj. Poniewaz czesto mi sie zdarza ze wejde w tryb online, rozpoczne wyscig a tam sie okazuje ze goscie jezdza jakimis super extra szybkimi wozami gdzie moj zostaje po sekundzie 10 kilometrow z tylu. Reasumujac jest jakas mozliwosc doprecyzowania wyscigow sieciowych - Ja to robie tak ze wchodze w poczekalnie, GT sprawdza mi stan polaczenia czy cos pozniej pokazuje sie lista pokoi i na tym sie konczy moj wybor to znaczy ciezko mi znalesc rozwiazanie problemu ktory opisuje tak wiec za wszelkie wskazowki dla poczatkujacego slicznie dziekuje.

Komentarz

Zamieszczone przez klokers
                                Witam wszystkich mieszkam w Angli i wyscigach sezonowych pojawiły mi się wyścigi Nissan GT Academy i pod spodem w opisie pisze że te wyścigi są dostepne tylko dla osób które mają konta na Play Station Network i mieszkają w Angli Niemczech Hiszpani Francji i jeszcze w kilku innych krajach ale nie widziałem tam Polski i teraz pytanie czy w Polscce rzeczywiście nie ma tych wyścigów czy tylko Polske pomineli w opisie
                                Oprócz Polski brakuje tez sporo innych krajów europejskich Btw, wyścigi sezonowe jak najbardziej mamy, nie mamy za to GT Academy.

Komentarz

Pracuję...
                                X