Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zamieszczone przez Kubuhh
    A ja mam takie jakby pixele przy krańcach cieni auta wie ktoś co może być tym spowodowane ? Ogólnie jakoś dziwnie z tą grafiką , reszta gier ma idealną nie można nic zarzucić

Poczytaj trochę na forum. Był temat o tym że gra ma pewne niedociągnięcia. Ale mają to poprawiać kolejne patche i coś tam poprawiają
    A wiem o czym mówisz: pikseloza robi się przez dym i przez mgiełke z kół gdy jeździmy po mokrym torze.

Komentarz

może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć ocb z tymi wyścigami zdalnymi??

wygrałem właśnie 2 wyścigi, ale żadnej kasy i expa nie dostałem... :wink:

poza tym co oznaczają te 3 kropki obok nazwiska kierowcy?

Komentarz

Zamieszczone przez Emre
        może mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć ocb z tymi wyścigami zdalnymi??

wygrałem właśnie 2 wyścigi, ale żadnej kasy i expa nie dostałem... :wink:

poza tym co oznaczają te 3 kropki obok nazwiska kierowcy?
        Chodzi o to, że jak udostępniasz kierowców to oni mogą się ścigać z innymi kierowcami osób, które mają ciebie w znajomych.
        Jeżeli wygrałeś 2 wyścigi to kredyty możesz odebrać w miejscu, gdzie ustawiasz kierowców do tychże wyścigów. Przy wyborze kierowców na dole są owe 3 kropki i ilość zarobionych przez niego kredytów. Klikasz na kierowcę i masz ikonkę "odbierz nagrodę", a kasa i ilość doświadczenia przelewa się na twoje konto.
        3 kropki oznaczają to ile twój kierowca już zarobił:
        No light: 0 Credits
        One light: 1-49,999 Credits
        Two lights: 50,000-199,999 Credits
        Three lights: 200,000+ Credits

Jestem ciekaw czy ze złotych/żółtych zmieniają się później na inne kolory te kropki i czy może będzie później jakaś nagroda za to, w postaci samochodu na przykład. Zostawię na dłużej to odpiszę.
        I may be slow but I'm still ahead of you.
        Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Na stronie http://www.gran-turismo.com w MOIM CENTRUM GT5 "Możesz tu obejrzeć prezent przed jego przyjęciem"
          Jak mam to zrobić
          Widzę tylko od kogo dostałem prezent i że to jest samochód ale jaki to już nie jest napisane i nie widać żadnego zdjęcia
          Da się z tym coś zrobić

Komentarz

Może jakiś anioł pomoże...oooo mój boże
            Próbuję zalogować się na http://www.gran-turismo.com Przy próbie rejestracji wyskakuje komunikat,że mogę powiązać to konto przez PSN i odsyła mnie tam,nie da rady się tego obejść.Jak to zrobić na PSN?A tam też kolejny problem,jestem zalogowany,ale mam niby przenieść moje informacje ze starego konta na nowe podając jeszcze raz mój login i hasło,po czym wyskakuje mi komunikat,że hasło lub login nieprawidłowe - nie wiem ile razy już próbowałem,już .urwica mnie bierze.Klikam że niby zapomniałem hasła,ale mimo komunikatu,że dostanę maila - nie dostaję go.Szukałem tam na forum coś na ten temat,,widać,że nie ja jeden mam ten problem ( z siecią PSN ),ale na tym się kończy,żadnej konstruktywnej pomocy.
            Pomożecie?
            Pozdro!
            gg 9231179

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
              Chodzi o to, że jak udostępniasz kierowców to oni mogą się ścigać z innymi kierowcami osób, które mają ciebie w znajomych.
              Jeżeli wygrałeś 2 wyścigi to kredyty możesz odebrać w miejscu, gdzie ustawiasz kierowców do tychże wyścigów. Przy wyborze kierowców na dole są owe 3 kropki i ilość zarobionych przez niego kredytów. Klikasz na kierowcę i masz ikonkę "odbierz nagrodę", a kasa i ilość doświadczenia przelewa się na twoje konto.
              3 kropki oznaczają to ile twój kierowca już zarobił:
              No light: 0 Credits
              One light: 1-49,999 Credits
              Two lights: 50,000-199,999 Credits
              Three lights: 200,000+ Credits

Jestem ciekaw czy ze złotych/żółtych zmieniają się później na inne kolory te kropki i czy może będzie później jakaś nagroda za to, w postaci samochodu na przykład. Zostawię na dłużej to odpiszę.
              ale żeby np. w pracy sobie pograć przez przeglądarkę to rozumiem, że muszę zostawić plejkę włączoną??

no i generalnie jaki sens mają te wyścigi? bo kasa mizerna...

Komentarz

Siema. Na konsoli utworzyłem drugi profil i oświęciło mnie że mogę drugiego save ale boję sie zacząć bo instalka z gry pozostała. Czy Ktoś z was próbował tak robić? Drugie pytanie dotyczy Tego czy wy też dostawaliście kupony za wystartowaniu w 100 wyścigach, ja akurat 2 razy już dostałem kupon ale auta mizerne. 3. Chodzi o mego red bulla za naprawę mam zapłacić 16 mln. Ostatnio puściłem moich kierowców na wyścig 24 nur. Toyotą one i po wyścigu napawa kosztuje mnie ogólnie 5.5 mln. Nie wiem czemu u mnie są takie kwoty napraw wozów ale z b-spec już skończyłem

Komentarz

2. też dostałem podobnie kiepskie auta
                  3. ja płacę jeśli dobrze pamiętam 500tys. za naprawę red bulla
                  A-Spec- 40 lvl
                  B-Spec- 40 lvl

Komentarz

Zamieszczone przez seba111
                    Chodzi o mego red bulla za naprawę mam zapłacić 16 mln. Ostatnio puściłem moich kierowców na wyścig 24 nur. Toyotą one i po wyścigu napawa kosztuje mnie ogólnie 5.5 mln. Nie wiem czemu u mnie są takie kwoty napraw wozów ale z b-spec już skończyłem
                    Jeżeli nie wgrałeś sobie jeszcze update'a na 1.05, a grasz wyłącznie na wersji podstawowej, to tak właśnie prezentują się kwoty za naprawy. Pamiętam jak przed aktualizacją przyciąłem lekko MINOLT'ą w bandę i później miałem płacić za taką przygodę ponad 2mln. Po aktualizacji koszty napraw to maksymalnie 500k.

Komentarz

Zamieszczone przez Emre
                      ale żeby np. w pracy sobie pograć przez przeglądarkę to rozumiem, że muszę zostawić plejkę włączoną??

no i generalnie jaki sens mają te wyścigi? bo kasa mizerna...
                      Tak konsolę musisz włączyć w tryb Gotowości Serwera.
                      Czemu kasa mizerna? Jak koledzy używają często twoich kierowców to całkiem pokaźne sumki da się uzbierać. Po za tym, nie musisz mieć włączonej konsoli, a i tak zarabiasz, więc opcja imo b. dobra.

Mi osobiście brakuje jeszcze opcji gry kierowcami B-Spec Online, gdzie wchodzimy na serwer, wybieramy kierowcę i ścigamy się z innymi kierowcami graczy, ale mamy bezpośredni wpływ na naszego drivera. Zużywanie opon i paliwa też by się przydało. Zawsze można by było dobrać odpowiednią strategię wjazdu do pitstopu.

Komentarz

Gdybyś wydawał polecenia swojemu kierowcy podczas wyścigu zdalnego to pozostali by nie mieli szans. A gdyby wszyscy mogli wydawać polecenia i zaczęli klikać przez przeglądarkę "wyprzedź" to by serwery Gt5 padły raz dwa! To byłoby jak atak DDOS :-)
                        Zużycie opon mogliby wprowadzić, ale wydłużyłoby to wyścig i zwiększyło przewagę bardziej doświadczonych kierowców nad niskolevelowymi.

Komentarz

Co oznaczają trzy kropki obok kasku kierowcy udostępnionego online?

Komentarz

Zamieszczone przez kmieciu4ever
                            Gdybyś wydawał polecenia swojemu kierowcy podczas wyścigu zdalnego to pozostali by nie mieli szans. A gdyby wszyscy mogli wydawać polecenia i zaczęli klikać przez przeglądarkę "wyprzedź" to by serwery Gt5 padły raz dwa! To byłoby jak atak DDOS :-)
                            Zużycie opon mogliby wprowadzić, ale wydłużyłoby to wyścig i zwiększyło przewagę bardziej doświadczonych kierowców nad niskolevelowymi.
                            Chodziło mi o to, że spotkanie miałoby miejsce na serwerze. Każdy by wtedy wystawił kierowcę i każdy mógłby w wyścigu sprawować nad nim kontrolę. Tak jak jest A-Spec Online, tak żeby można było zrobić B-Spec Online. Bo te wyścigi wydaje mi się, że szybko mogą się znudzić :wink:

Zamieszczone przez SNJ
                            Co oznaczają trzy kropki obok kasku kierowcy udostępnionego online?
                            Wyżej napisałem, oznacza ilość posiadanej kasy.

Komentarz

Mam pytanko, bo widzę że stron jest aż 40, a w FAQ nie ma odpowiedzi na moje pytanie. Chodzi mi o te uszkodzenia podczas wyścigów powyżej 20 lvl. Jak jadę wyścig to owszem widzę uszkodzenia innych pojazdów podczas zawodów A-spec. Jednak za każdym razem jak odpalam wyścig na nowo to samochód jest "zresetowany" - cały (gotowy do zniszczenia ), rozumiem że tak ma być żebym nie musiał naprawiać auta co każdy wyścig, a tylko jak go zniszczę podczas jazdy to dopiero zacznie mi się gorzej prowadzić? W takim razie o co chodzi z przywracaniem sztywności karesorii w GT serwisie (tam gdzie olej). Jest jakaś różnica między off-line a grą on-line? Mam 28lvl A-spec i moje audi RS6 ma najechane ponad 2 tyś km, już nieraz nim przydzwoniłem a jednak nigdy nie odczułem, żeby się gorzej prowadziło. Aha, nie wiem jakiego mam patcha, wiem że gra na początku coś aktualizowała, da radę to sprawdzić? I kolejne pytanie, jeżeli powiedzmy mam wersję podstawową to rozumiem, że wgrywając patcha (czy to na 1.05 lub z 1.05 na 1.06) nie utracę danych żadnych? GT5 pobiera najpierw 1.05 a potem 1.06 czy jest jakaś "końcowa" wersja jakby ktoś musiał wszystkie patche wgrać?

Najbardziej ciekawi mnie odpowiedź, na te uszkodzenia pojazdów, po co je naprawiać skoro ich nie ma jak się włącza wyścig A-spec od nowa.

Komentarz

z tego co czytałem, wynika tyle, że to przywracanie sztywności wpływa na przyczepność i zachowanie się samochodu. wynika z tego tyle, że samochód którego dużo używasz, co raz gorzej steruje się. nie wiem na ile jest to odczuwalne, robiłem to przywracanie i nie zauważyłem jakiś znacznych różnic .

co do wersji gry to jeszcze w menu xmb jest chyba taka opcja, jak trójkąt naciśniesz na grze.

danych nie utracisz.

jeśli masz załóżmy wersję 1.00 a wyszło juz 6 aktualizacji, to po podłączeniu i rozpoczęciu aktualizowania, będziesz miał napisane, że ściąga lub instaluje 1/6, potem 2/6 itd.

ps.
                                oczywiście mogę się mylić, więc lepiej żeby ktoś potwierdził moją teorię na temat sztywności. :wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X