Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: NOWY TURNIEJ DRIFTU

Ji nie baw się w "pobieranie" regulaminu. Wiesz jak u nas jest jak nie podasz na tacy i nie nakarmisz to nikt się nie zainteresuje więc zwyczajnie najlepiej wypisz regulamin w pierwszym turniejowym poście.

Komentarz

ok to zaraz poprawię

Jeśli coś pominołem lub kogoś to proszę pisać. Jeżeli macie cos dododania do regulaminu to proszę teraz bo jak ruszy turniej nic nie będzie już zmieniane :wink:

Komentarz

Skoro turniej rusza za 7 dni to do kiedy piszemy czym jeździmy? I gdzie? Tu czy w tym temacie już czysto o turnieju?

Komentarz

tu wszystko podawajcie czym jedziecie i całą resztę bo czas na takie bajery jest do 3 lipca zgłoszenia też do tej daty

Komentarz

No więc ja jadę Nissanem Silvia S15 Spec R Aero(Ta co na filmikach w galerii)- będzie coś między 350KM-474KM, bo hybrydy nie będę robił^^

"I całą resztę" czyli...?

Poza tym w systemie oceniania driftu mi się 2 rzeczy nie podobają... Mianowicie prędkość wejścia w zakręt i kąt wychylenia przy drifcie. Według mnie to bez sensu, zwłaszcza jeśli chodzi o prędkość, gdyż każdy samochód inaczej "trzyma" się drogi. Powiedzmy Daisin Silvia na ustawieniach do driftu i tak będzie się lepiej trzymać trasy niż zwykła Silvia. Wg mnie powinno być zamiast tego wprowadzone to jak płynny jest drift i "łagodność" kontry kołami. Szarpiąc kołami można bardzo długo się utrzymywać w drifcie, ale to nie o to chodzi. Lepiej by było jakby się wpadało w zakręt i wypadało z niego trzymając analog ciągle w jednej pozycji. Tyle ode mnie.

Coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=8yOWs8VeGY8
            Przyjrzyjcie się skrętowi kół w zakrętach.

Komentarz

Pozostaniemy przy takim systemie oceniania. To od Ciebie zalezy, jaki samochod wybierzesz. Nikt nie narzuca konkretnej marki czy modelu. W drifcie licza sie przede wszystkim te punkty. Co chcesz oceniac zamiast kata wychylenia? Kolor lakieru?

Nie ma co porownywac GT2 z GT3. Samochody calkiem inaczej sie zachowuja, a i sterowanie, fizyka i czulosc sa zupelnie inne.

JISAW, zmien nazwe tego tematu na [Dyskusja] Gran Turismo Drifting Championship

Ps. Witamy w szeregach Płeć Piękną :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                Ps. Witamy w szeregach Płeć Piękną
                Dzięki :wink:

Ja się wypowiem mam nadzieje że mnie nie zjecie :mrgreen: A więc co do tego całego driftu. Wydaje mi się ogólnie chodzi o to że by to ładnie wyglądało.
                Te prędkopści i ta cała reszta to musiała by być dopasaowana do osiągów wozu. np. kaszel co ma 22konie mechaniczne to nie zrobi drifta na 100metrów z prędkością 100km/h. tak samo tutaj. Ja mam małą propozycję dla mojego mena żeby zarządził o podanie dokładnej mocy każdego wozu której cały czas by trzeba było się trzymać :wink:

To tyle z mojej strony. Jak coś nie tak napisałam to przepraszam za pomyłkę w końcu kobietą jestem :wink:

Komentarz

• Re: [DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Ty niebądź taka do przodu :mrgreen: No w sumie fakt podwajcie konkretną moc nie jak kolega podaje rozbierzność mocy. Jedź najmocniej spakowanym wozem co ci szkodzi zapas mocy zawsze sie przydaje :wink:

Komentarz

A oto moja maszyna do wygrywania. Postanowilem, ze czas na zmiane. Calkiem przyjemnie mi sie nia driftowalo na Seattle. Teraz ma troche mniej mocy, ale i tak ma spory zapas.

Tommy Kaira M30 GTS-R '91 556hp :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Loki91
                      No więc ja jadę Nissanem Silvia S15 Spec R Aero(Ta co na filmikach w galerii)- będzie coś między 350KM-474KM, bo hybrydy nie będę robił^^

"I całą resztę" czyli...?

Poza tym w systemie oceniania driftu mi się 2 rzeczy nie podobają... Mianowicie prędkość wejścia w zakręt i kąt wychylenia przy drifcie. Według mnie to bez sensu, zwłaszcza jeśli chodzi o prędkość, gdyż każdy samochód inaczej "trzyma" się drogi. Powiedzmy Daisin Silvia na ustawieniach do driftu i tak będzie się lepiej trzymać trasy niż zwykła Silvia. Wg mnie powinno być zamiast tego wprowadzone to jak płynny jest drift i "łagodność" kontry kołami. Szarpiąc kołami można bardzo długo się utrzymywać w drifcie, ale to nie o to chodzi. Lepiej by było jakby się wpadało w zakręt i wypadało z niego trzymając analog ciągle w jednej pozycji. Tyle ode mnie.

Coś takiego: http://www.youtube.com/watch?v=8yOWs8VeGY8
                      Przyjrzyjcie się skrętowi kół w zakrętach.
                      Za słowo ''hybrydy'' powinni wyrzucać z klubu
                      A jeśli chodzi o system oceniania to ta kwestia jest już dawno zamknięta i to raczej sędziowie będą korzystać z tego systemu (bo przecież oni sami go wymyślili) a nie kierowcy.
                      rozbujamy tą bude na nowo

Komentarz

Ależ dlaczego?
                        Dobra opcja, bo można ładne, aczkolwiek słabe autko wykręcić do ładnych osiągów (nie mówię tu o tysiącach KM)- np mazdę mx-5 tak do 600-700KM zrobić i jest miło

Wracając do określenia mocy to będę śmigał na 474HP skoro tak.

I niech Wam będzie ten system oceniania, acz nie do końca się z nim zgadzam. No ale to nie ja tu ustalam reguły^^

Pozrawiam, Loki.

Komentarz

Siedzę już prawie 2 godziny i przeglądam cały garaż i dilerów.
                          Dosłownie nic nie mogę wybrać Mazda,Nissan to już wszystko takie w drifcie oklepane.

Komentarz

Bądź hardcorem i weź coś słabego poniżej 300KM i nie japońskiego, bo tylko J praktycznie drifty się robi. To już jest wyzwanie
                            Albo pojedź TVR Speed 12. Zdobędziesz szacunek wielu ludzi jak tym jako-tako pojedziesz

Komentarz

Dreadlock, wez BMke 328Ci... :mrgreen:

A tak na serio, mozesz pojechac Corvette Grand Sport. Ona i bez specjalnych ustawien i ze standardowa moca potrafi sie niezle slizgac. Troche w nia wpakujesz i masz woz.

Komentarz

No to na pojadę tym Nissanem. Mój mały Jisaw mówił że jest dobry ten samochód. Podobno dobrze nim jeździł w poprzednim turnieju :wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X