Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: NOWY TURNIEJ DRIFTU

Zamieszczone przez thooorn
    Mysle, ze jedno wstarczy. Niektore tory sa zbyt dlugie, zeby zrobic dwa idealne kolka. Jedno wstarczy. Tak czy siak od razu widac umiejetnosci kierowcy, wiec katowanie sie wieksza iloscia kolek raczej nie ma sensu. Nad jednym kolkiem mozna sie bardziej skupic.
    Tu zgodze się w 100% :mrgreen:
    tylko powiedz thooorn jak uważasz, czy kierowcy mogą robić tyle kółek ile im się podoba i robią film z jednego wybranego czy każdy startuje ze startu zatrzymanego, robi jedno kółko i przysyła film z całego przejazdu... ???

Zamieszczone przez thooorn
    Myslalem o mojej RE Mazdzie, ale ostatnio pojezdzilem troche tym potworem M30 z prawie 600hp na pokladzie. Zastanowie sie jeszcze.

Dobrze byloby, zeby jak najwiecej osob wystartowalo. 10 to marzenie. Byloby ciekawie i duzo wieksza rywalizacja.
    Przyjacielu, sam krzyczałeś o limitach mocy do choćby 591 HP a tu chcesz startować 600 konną M30 :/

Co powiecie na kolejny turniej DRIFTU??

Możesz wybrać tylko jedną opcję

Tak
    5
    55%

Może, muszę się zastanowić
    3
    33%

Nie za bardzo bo mi się nie chce
    0
    Brak głosów

Nie
    1
    11%

Liczba głosów : 9

Panowie!!!
    Ponad połowa (55%) jest zdecydowana :mrgreen:
    pozostałe 33% trzeba przekupić cukierkami w kształcie opony od escudo
    a pozostałe 11% może kupić bilety na finał GTDM 2009

P.S; Panowie a pro po nazwy... GTDM 2009 czyli Gran Turismo Drift Meeting 2009

///
    przestań pisac posta pod postem, ostatni raz Ci je łącze. Jeśli chcesz coś dodac do napisanego już posta to używaj opcji edytuj.
    ~W.E.
    rozbujamy tą bude na nowo

Komentarz

1. Robisz dowolna ilosc kolek, zyliard okrazen i krecisz film z najlepszego wg Ciebie.

2. M30 spelnia te wymagania. Ma troche ponad 580hp, ale nie powiedzialem, ze akurat nia wystartuje. Pojezdzilem nia troche, nakrecilem filmik i podalem linka tu na forum w temacie !FILMIKI!. Jest ok. 580hp to i tak za duzo. 500hp do tego wozu w zupelnosci wystarczy.

3. Nie szalej...

Komentarz

Zamieszczone przez mleczny87
        P.S; Panowie a pro po nazwy... GTDM 2009 czyli Gran Turismo Drift Meeting 2009
        Też może być
        EDIT:

Kawałki filmików z testów mojego NISSANA. Wybrałem parę ciekawych zakrętów. Jeszcze troche musze nad wozem popracować :wink:
        http://www.youtube.com/watch?v=n1D37D4Tnyc

Komentarz

Mysle, ze wszystko juz zostalo ustalone. Pomyslow wiecej brak. Nie ma tez co wydziwiac i kombinowac. Teraz czekamy na wieksza ilosc uzytkownikow. Z tego co widze to 8 zawodnikow powiedzialo sakramentalne "TAK" :mrgreen:

Mam nadzieje, ze ta liczba przekroczy 10 i tylu wlasnie riderow ujrzymy w pierwszy dzien zawodow :mrgreen:

Komentarz

To ok ja jestem w momęcie ustalaniu całego regulaminu.
            PILNE

mała prośba!! prosił bym o oficjalne podanie zgłoszenia bo jest 8 osób a nie mogę skojarzyć kto jedzie. Będe bardzo wdzięczny

Komentarz

yyy Panowie mała wstawka w regulaminie... Jako sędzia, prosiłbym o filmiki bez muzyki a jeśli ona jest to tak żeby nie zagłuszać odgłosów silnika! Ale wolałbym żeby wogóle muzyka nie była łączona z filmem z przejazdu, wiem że ładnie to wygląda przepraszam że niszczę wasze dzieła sztuki ale to usprawnia prace nam sędziom.
              Druga sprawa, Pany nie zapominać włączać wszystkich wskaźników czyli prędkościomierza, ciśnienia doładowania (chyba że N/A) i wskaźników skrętu kół oraz pedału gazu i hamulca zasadniczego oraz pomocniczego.

Komentarz

W moich oczach te propozycje to nie bardzo. 1. muzyka w moim przypadku będzie bo nagrywam aparatem cyfrowym i słychać piski mojego synka. Nie wygonie mojego 1,5 rocznego dziecka z domu żeby była cisza więc sorry.
                2 Co ci dadzą te wskaźniki od skrętu koła przecież widać jak się skręca więc u mnie to też nie za bardzo.
                takie jaest moje zdanie.
                nie inni się wypowiedzą to wprowadzę poprawkę do regulaminu który jest już na ukończeniu.

Tylko ci uczestnicy

Komentarz

Skoro tak to może jesteś chętny zastąpić mnie w roli sędziego??!!

Komentarz

a co już nie chcesz być sędzią? ja już raz oceniałem. A jest i taki mały kłopot bo jak będzie taka frekwęcja to i tak razem z biesiadnikiem będziecie jechali i ocenianie się zmieni. i tu nie jest tak na tym forum że jednego oceniam niżej bo go nie lubie. bo każdy oceniał wedłóg włsnego widzi mi się jak mu się podobało to oceni wyżej. a nawet jeśli ktoś oceniał by w ten sposób bo kogoś nie lubi to by znaczyło że nie jest profesjonalistą :mrgreen:

Komentarz

Aha czyli zrobił się ogólny burdello bum bum i looz... Dobra to może przyjaciel THOOORN to wszystko ogranie???

Komentarz

1. Z nagrywaniem dzwieku bedzie juz duzo trudniej, bywaly problemy, ale sprobuje.

2. Wszystkie wskazniki, full info jak najbardziej tak. Razem z tymi od przepustnicy i hamulca. I tu nagrywanie dzwieku silnika sie wyklucza. Nie jest potrzebny, bo i tak bedzie wszystko widac, kiedy hamuje, kiedy dodaje gazu, kiedy skreca itp.

3. Wszyscy, ktorzy brali udzial w ankiecie, ktorzy maja jeszcze zamiar wziasc, MUSZA potwierdzic swoje zgloszenia.

Komentarz

Zamieszczone przez mleczny87
                          Skoro tak to może jesteś chętny zastąpić mnie w roli sędziego??!!
                          Kolego wiem że się zaangażowałeś i chcesz to zrobić jak najlepiej ale zaczynasz mącić. A jak ktoś ma inne zdanie niż Twoje to się unosisz.
                          Nie chcesz być sędzią? Łaski bez z pewnością znajdziemy kogoś innego.

Wracając do tematu:
                          1.Dźwięki- U mnie się nie da coś się z Frapsem zwaliło i jak chce nagrać razem z audio gry to mi wywala i sie zawiesza. Dlatego muszę nagrywać bez dźwięku.
                          (kiedyś działało od niedawna się zepsuło ;/)
                          2.Prędkość.pedały itp. dla mnie ok. Żaden problem.
                          3.Potwierdzam swoje zgłoszenie.

Komentarz

Witam wszystkich.
                            Chętnie wezmę udział, ale bardziej dla zabawy.
                            Mam tylko mały problem z frapsem. Otóż mam niezbyt mocny komputer- najsłabiej wypada procesor- Athlon 3000+(2.0GHz jednordzeniówka:/) i jak nagrywam frapsem to mam tak jakby zwolnione tempo... Znacie może jakiś prgram, którym mógłbym filmik "przyspieszyć" aby było z taką prędkością jak oryginalnie w grze?

Komentarz

To chyba nie wina kompa.
                              Wejdź w emulator>konfigurację pluginu graficznego i w ustawieniach zaznacz "Auto-detect FPS/frame skipping limit".

Albo we Frapsie zaznacz nagrywanie z prędkością 30fps.

Powinno pomóc :wink:

Komentarz

Chodzi o to, że w grze jest idealnie tak jak powinno być- bodajże 60fps-ów. W FRAPSie też mam ustawione nagrywanie filmów przy 60fps-ach, ale chyba mi procesor tego nie wytrzymuje Dodam, że w ePSXe mam rozdzielczość ustawioną 1600x1200

Komentarz

Pracuję...
                                X