Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• [DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Co wy na to?? :wink: Ma ktoś chęci to niech się zgłosi. Stwórzmy coś wspólnego. Każdy z was będzie miał wkład do tych zawodów.
    Wszystko obgadamy tutaj zanim zaczniemy tworzyć turniej żeby wszystko było obcykane i nie było jakiegoś nie wypału jakim był FINAŁ DRIFTING CUP2009
    Wszystko od podstaw zrobimy zaczynając od nazwy turnieju.
    Ja ogólnie mówiąc mam parę pomysłów co do tego turnieju ale chciałbym poznać waszą opinię
    Może jakiś podział klas wozów czy coś w tym stylu.
    Ogólnie chodzi o dobrą zabawę
    Gdy by turniej doszedł by do skutku to na pewno wystartował by pod koniec roku szkolnego. Wtedy każdy by miał trochę czasu.

Więc zapraszam wszystkich nowych jak i starych wyjadaczy. Z działów GT4 i GT5 również jeśli są chętni i mają na kompie GT2 lub na PSX :mrgreen:

PS. jeśli chodzi o ustawienia wozu np. dla początkujących służę pomocą ( ale na pewno nie dam ustawień na maxa dobrych tylko takie podstawowe na których można bazować) również wyjadaczom jak mają nie wielkie problemy :wink:

Jeszcze raz zapraszam wszystkich :mrgreen:
    20
    Tak
    0,00%
    0
    Może, muszę się zastanowić
    75,00%
    15
    Nie za bardzo bo mi się nie chce
    20,00%
    4
    Nie
    5,00%
    1

Re: NOWY TURNIEJ DRIFTU

Ja nie mówię nie, ale się jeszcze poważnie zastanawiam, by nie było znowu jak w poprzednim Drifting Cupie.

Komentarz

W sumie czemu nie, po maturach powinienem mieć sporo czasu. A chęci powinny przyjść same.
      Martwię się tylko by nasze turnieje (mój też ruszy w pewnym momencie) nie gryzły się i nie wybijały sobie uczestników. :wink:

Komentarz

Ja mogę brać udział w obu. Ale jak by co to mój się z pauzuje jeśli będą chętni. Jak by dobrze poszło to na razie batalia między GT2 - 4-5 męczona.
        Mój jest w planach i każdy coś może wnieś do niego jakieś pomysły itd.. także zanim ruszy to minie trochę czasu.
        To twój będzie w fazie końcowej :wink:

Komentarz

No oki. Ogólnie taki turniej to niezła zabawa. Jednak jestem cienias w setach, nie wszystkie bryczki chętnie wchodzą bokami.
          A chciałbym wybrać coś innego niż wszyscy

Komentarz

Moze... Dobrze by bylo, gdyby wiecej osob wzielo udzial. Byloby znacznie ciekawiej, a tak...

ps. Zaglosowalo 5 osob. Ja naliczylem 4 wypowiadajacych sie. Kto jeszcze sie nie wypowiedzial?

Komentarz

Prawdopodobnie nismoman.

Komentarz

Na pewno nismoman bo go namawiałem do wzięcia udziału i się zastanawia

Komentarz

no ba że ja :wink:
                  Właśnie przeczytałeś mój opis

Komentarz

Komu mam pomóc w stworzeniu turnieju??
                    rozbujamy tą bude na nowo

Komentarz

Pomoc? JISAW wszystko organizuje, aktualnie prowadzone sa inne turnieje, w tym GT2-GT4-GT5, wiec nie ma czasu na kolejny turniej.

Jesli masz jakis pomysl na turniej driftu, podziel sie swoimi przemysleniami.

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                        Pomoc? JISAW wszystko organizuje, aktualnie prowadzone sa inne turnieje, w tym GT2-GT4-GT5, wiec nie ma czasu na kolejny turniej.

Jesli masz jakis pomysl na turniej driftu, podziel sie swoimi przemysleniami.
                        No więc skoro nie masz czasu wcale nie musisz brać udziału w tym że turnieju i pisać przemądrzałych zresztą SPAM'ów!!! Ale zauważ drogi kolego iż jest grono ludzi którzy grają tylko w GT-2 i im też należy się odrobina zabawy! To taka mała uwaga w Twoim kierunku.
                        Przechodząc do meritum chciałbym skierować swoje skromne uwagi do kolegi JISAW'a... A więć najważniejszą sprawą jest podzielenie turnieju na dwie lub trzy grupy;
                        RWD
                        4WD
                        FWD ale to już w zależności od tego czy ktoś będzie chętny wystartować przednionapędówką, widziałem że WILKU 666 dość ładnie smiga sobie swoją Civic'a ale myśle że dla jednego WILKA nie będziemy otwierać osobnej grupy.

Nastepną sprawą jest punktacja, ja proponuje dwa warianty (wybór zostawiam JISAW'owi);
                        Bardziej wyogólniony który ocenia całokształt przejazdu w skali 1-10
                        Albo bardziej szczegółowy który pozwoli ocenić odrębne cechy driftu czyli prędkość, linia, wychylenie i show przejazdu w skali 1-5 w każdej z tych kategori czyli w sumie do zebrania nawet 20 za jeden przejazd.

Następna sprawa to wózek, zgłaszamy go TYLKO JEDNEGO a nie dwa jak było to w DC 2009 bo robi to tylko nie potrzebne zamieszanie... Czyli jeden wózek i po zamknięciu zgłoszeń do samego finału jedziemy tylko nim.

Nastepna sprawa to film z przejazdu, moim zdaniem niech uczestnicy robią go tylko i wyłącznie zza pojazdu bo to wg mnie najlepiej pokazuje cały przejazd, jego wszystkie cechy i pozwala najsubiektywniej ocenić dany przejazd.

Jeżeli chodzi o kwestie sędziego to już troche trudniejsza sprawa, wykluczam ocenianie poprzez jeden drugiego czyli ze ja kolege lubie to dam mu 10 a tego kolegi nie lubie to dam mu banie! niema takiej opcji, oceniają wyznaczone osoby lub osoba, pasowało by aby sędziów było przynajmniej dwóch bo jeden będzie za mało subiektywny także liczę tu na kogokolwiek kto zna się trochę na drifcie i nie zalezy mu tak bardzo na wzięciu udziału w zawodach i dołączy do nas w charakterze sędziego. Z początku pomyślałem tu o samym JISAW'ie który wraz zemną z przyjemnością wystąpi w roli sędziego.

Następna sprawa to tory, tu wolną ręke daje JISAW'owi. ale myśle że tory z serii mini typu autumn ring mini, seatlle mini, rome circuit mini są zbyt małe aby coś kolwiek pokazać po zanim się "człek" rokręci to już dawno meta i po zawodach
                        Więc ja proponuje;
                        1.Grand Valley Speedway (Anglia)
                        2.Laguna Seca (Stany Zjednoczone)
                        3. Grindewald (Szwajcaria)
                        4.Rome Night ( Włochy)
                        5. Motor Sports Land (Polska)

To chyba tyle na początek, drogi kolego JISAW'ie zapoznaj się z tym co napisałem i podziel się swoją opinią na temat tego wszystkiego.
                        Pozdrawiam wszystkich bardzo gorąco i zapraszam do wzięcia udziału w turnieju! Przewidziane sa oczywiście szalone i niezwykle oryginalne NAGRODY które jak zwykle ufundował drogi kolega JISAW

Komentarz

Zamieszczone przez mleczny87

No więc skoro nie masz czasu wcale nie musisz brać udziału w tym że turnieju i pisać przemądrzałych zresztą SPAM'ów!!! Ale zauważ drogi kolego iż jest grono ludzi którzy grają tylko w GT-2 i im też należy się odrobina zabawy! To taka mała uwaga w Twoim kierunku.
                          Tak sie sklada KOLEGO, ze ja zrobilem dla tego forum bardzo duzo. Biore udzial w kazdym turnieju. Tak, gram tylko w GT2. Biore tez pod uwage innych uzytkownikow. W tej chwili wszyscy, ktorzy stale bywaja na forum, biora udzial w turnieju miedzy poszczegolnymi czesciami GT. Trudno jest sie skupic na dwoch z gola odmiennych turniejach. Mnie to nie przeszkadza. Moge brac udzial i w 10 roznorodnych turniejach. Takze, nie oceniaj ludzi, jesli nic o nich nie wiesz.

Przechodząc do meritum chciałbym skierować swoje skromne uwagi do kolegi JISAW'a... A więć najważniejszą sprawą jest podzielenie turnieju na dwie lub trzy grupy;
                          RWD
                          4WD
                          FWD ale to już w zależności od tego czy ktoś będzie chętny wystartować przednionapędówką, widziałem że WILKU 666 dość ładnie smiga sobie swoją Civic'a ale myśle że dla jednego WILKA nie będziemy otwierać osobnej grupy.
                          4WD i FWD nie ma miejsca w drifcie. To juz ustalilismy w poprzednim turnieju.

Nastepną sprawą jest punktacja, ja proponuje dwa warianty (wybór zostawiam JISAW'owi);
                          Albo bardziej szczegółowy który pozwoli ocenić odrębne cechy driftu czyli prędkość, linia, wychylenie i show przejazdu w skali 1-5 w każdej z tych kategori czyli w sumie do zebrania nawet 20 za jeden przejazd.
                          Bylbym za bardziej szczegolowa punktacja, bo punktowanie w skali 1-10 nie odzwierciedla tak naprawde poziomu danego przejazdu. Takze, dobrze byloby sie nad tym zastanowic...

Następna sprawa to wózek, zgłaszamy go TYLKO JEDNEGO a nie dwa jak było to w DC 2009 bo robi to tylko nie potrzebne zamieszanie... Czyli jeden wózek i po zamknięciu zgłoszeń do samego finału jedziemy tylko nim.
                          Zgadzam sie. Bylo troche zamieszania z tymi samochodami. I tak wiekszosc uzywala tylko jednego wozu.

Nastepna sprawa to film z przejazdu, moim zdaniem niech uczestnicy robią go tylko i wyłącznie zza pojazdu bo to wg mnie najlepiej pokazuje cały przejazd, jego wszystkie cechy i pozwala najsubiektywniej ocenić dany przejazd.
                          Tu rowniez masz racje. Kamera za samochodem, najlepiej ta maksymalnie oddalona.

Jeżeli chodzi o kwestie sędziego to już troche trudniejsza sprawa, wykluczam ocenianie poprzez jeden drugiego czyli ze ja kolege lubie to dam mu 10 a tego kolegi nie lubie to dam mu banie! niema takiej opcji, oceniają wyznaczone osoby lub osoba, pasowało by aby sędziów było przynajmniej dwóch bo jeden będzie za mało subiektywny także liczę tu na kogokolwiek kto zna się trochę na drifcie i nie zalezy mu tak bardzo na wzięciu udziału w zawodach i dołączy do nas w charakterze sędziego. Z początku pomyślałem tu o samym JISAW'ie który wraz zemną z przyjemnością wystąpi w roli sędziego.
                          Z tym byloby najtrudniej. Racja, przydaloby sie niezalezne grono sedziow. Niestety, realia forum chyba na to nie pozwola. Mozna sprobowac zorganizowac, poszukac kogos, popytac.

Następna sprawa to tory, tu wolną ręke daje JISAW'owi. ale myśle że tory z serii mini typu autumn ring mini, seatlle mini, rome circuit mini są zbyt małe aby coś kolwiek pokazać po zanim się "człek" rokręci to już dawno meta i po zawodach
                          Więc ja proponuje;
                          4.Rome Night ( Włochy)
                          Z przyjemnoscia posmigalbym na Rome-Night, ale wez pod uwage to, ze nie wszyscy posiadaja plyte Arcade (ja tak). DO turnieju lepiej jest wybrac trasy ogolnie dostepne, ktore nie podlegaja jakimkolwiek regulacjom typu rodzaj napedu czy jednostki. Do kazdej trasy podalem przykladowe miejsca, gdzie mozna pojezdzic na Test Run. Uwzglednilem rowniez maksymalne dopuszczalne moce dla tych wyscigow.

Moje propozycje to:
                          Trial Mountain (Unlimited hp) - pierwszy wyscig w GT WORLD
                          Midfield Raceway (max 591hp(PAL) lub 600hp(NTSC)) - Grand Touring Car Trophy 3
                          Special Stage R5 (Unlimited hp) - GT All Stars 2
                          Grindelwald (Unlimited hp) - Clubman Cup 2
                          Grand Valley East Course (max 591hp(PAL) lub 600hp(NTSC)) - pierwszy wyscig GT300

Jak widac, maksymalna moc dla wszystkich tras wynioslaby 591hp(PAL) lub 600hp(NTSC). Taka moc w zupelnosci wystarczy do driftu. Nie ma sensu rozbijac sie samochodami z wieksza moca. Chodzi o technike jazdy, a nie sama predkosc.

A propos ulokowania tras. Co do Laguna Seca (USA), Grindelwald (SUI) czy Rome-Night (ITA) zgadzam sie w 100%, Grand Valley (GBR) mialbym juz pewne watpliwosci, ale Motor Sports Land (POL) Czy ja o czyms nie wiem?

Komentarz

mleczny87 napisał(a):

Tak sie sklada KOLEGO, ze ja zrobilem dla tego forum bardzo duzo. Biore udzial w kazdym turnieju. Tak, gram tylko w GT2. Biore tez pod uwage innych uzytkownikow. W tej chwili wszyscy, ktorzy stale bywaja na forum, biora udzial w turnieju miedzy poszczegolnymi czesciami GT. Trudno jest sie skupic na dwoch z gola odmiennych turniejach. Mnie to nie przeszkadza. Moge brac udzial i w 10 roznorodnych turniejach. Takze, nie oceniaj ludzi, jesli nic o nich nie wiesz.

Pozwolisz drogi kolego thooorn'ie iż zostawie Twoją wypowiedź bez komentarza tym bardziej że na tutejszym forum cieszysz się opinią dość niesympatycznego, zbyt wymądrzającego się młodzieńca.

mleczny87 napisał(a):
                            RWD
                            4WD

4WD i FWD nie ma miejsca w drifcie. To juz ustalilismy w poprzednim turnieju.

A więc jeżeli chodzi o tą kwestie to myślę że większość uczestników turnieju będzie za a nawet BARDZO za wprowadzeniem grup napędowych z tej choćby przyczyny iż jest to poprostu zabawa a nie prawdziwy turniej driftu... Radziłbym drogi kolego mniej Twojego ulubionego D1 Jeżeli już tak bardzo chcesz to kup sobie jakąś starą E30stke i wpadnij do Częstochowy na Wyrazów... Serdecznie zapraszam

mleczny87 napisał(a):

Bylbym za bardziej szczegolowa punktacja, bo punktowanie w skali 1-10 nie odzwierciedla tak naprawde poziomu danego przejazdu. Takze, dobrze byloby sie nad tym zastanowic...

A więc myśle że kwestia punktacji została rozstrzygnięta.

mleczny87 napisał(a):

Zgadzam sie. Bylo troche zamieszania z tymi samochodami. I tak wiekszosc uzywala tylko jednego wozu.

Ta kwestia też jest już wstępnie zamknięta.

mleczny87 napisał(a):

Z tym byloby najtrudniej. Racja, przydaloby sie niezalezne grono sedziow. Niestety, realia forum chyba na to nie pozwola. Mozna sprobowac zorganizowac, poszukac kogos, popytac.

Ten temat będzie najtrudniej rozsztrzygnąć ale myśle że w miare sprawnie kogoś "zamotamy"

mleczny87 napisał(a):
                            Więc ja proponuje;
                            4.Rome Night ( Włochy)

Z przyjemnoscia posmigalbym na Rome-Night, ale wez pod uwage to, ze nie wszyscy posiadaja plyte Arcade (ja tak). DO turnieju lepiej jest wybrac trasy ogolnie dostepne, ktore nie podlegaja jakimkolwiek regulacjom typu rodzaj napedu czy jednostki. Do kazdej trasy podalem przykladowe miejsca, gdzie mozna pojezdzic na Test Run. Uwzglednilem rowniez maksymalne dopuszczalne moce dla tych wyscigow.

Moje propozycje to:
                            Trial Mountain (Unlimited hp) - pierwszy wyscig w GT WORLD
                            Midfield Raceway (max 591hp(PAL) lub 600hp(NTSC)) - Grand Touring Car Trophy 3
                            Special Stage R5 (Unlimited hp) - GT All Stars 2
                            Grindelwald (Unlimited hp) - Clubman Cup 2
                            Grand Valley East Course (max 591hp(PAL) lub 600hp(NTSC)) - pierwszy wyscig GT300

Jak widac, maksymalna moc dla wszystkich tras wynioslaby 591hp(PAL) lub 600hp(NTSC). Taka moc w zupelnosci wystarczy do driftu. Nie ma sensu rozbijac sie samochodami z wieksza moca. Chodzi o technike jazdy, a nie sama predkosc.

A propos ulokowania tras. Co do Laguna Seca (USA), Grindelwald (SUI) czy Rome-Night (ITA) zgadzam sie w 100%, Grand Valley (GBR) mialbym juz pewne watpliwosci, ale Motor Sports Land (POL) Czy ja o czyms nie wiem?

A więc... Jeżeli którykolwiek z uczestników nie będzie miał płyty ARCADE MODE to w 4 rundzie zmienimy tor z rome night na inny.
                            Jeżeli chodzi o trasy które zaproponowałeś drogi kolego, moim zdaniem nie nadają się one do driftu w zupełności!!!

Trial Mountain- bardzo długie i tym samym niepotrzebne w drifcie "proste" oraz zbyt mała liczba zakrętów a te które występują są zbyt niebezpieczne dla uczestników ( mam tu na myśli skały przepaście itp.) a Więc ten tor zdecydowanie odpada!

Midfield raceway- owszem zgadzam się w 100 % więc możemy zamienić go w rundzie 1 za Grand Valley Speedway.

Special Stage R5- totalna klapa jeżeli chodzi o jazdę boczkiem... Dlaczego?? To samo co w Trial Mountain czyli zbyt długie proste które są jak piąte koło w Escudo!

Grindewald- owszem popierałem i popierać będe ten tor do końca życia i jeden game day dłużej

Grand Valley East Course- też totalny kicz! jej prosta jest dłuższa niż te wszystkie zakręty... Tor odpada w przedbiegach.

Jeżeli chodzi o lokacje to przepraszam za pomyłkę z Grand Valley Speedway iż znajduje się on w Angli... Chodziło mi o Midfield Raceway który w 100 procentach lokuje się pod magicznym kodem GBR.

A jeżeli chodzi o Motor Sports Land to drogi thooorn'ie dużo jeszcze nie wiesz i beczke soli musisz zjeść zanim co kolwiek MĄDREGO (zaznaczam) napiszesz o GT2.. MSL to tor który jest kreowany na podstawie w 100% realnego toru driftingowego w miejscowości Wyrazów k/ Częstochowy... Gorąco zapraszam.

Komentarz

1. Uporzadkuj swoja wypowiedz, bo kiepsko sie to czyta

2. Za malo osob jest, zeby tworzyc klasy

3. Laguna juz byla, Grand Valley sam podales, wiec nie rozumiem twoch komentarzy odnosnie GW east, wersja Speedway jest za dluga dla rozgrywania tuniejow driftu, nie chodzi tu o mnie, ale o innych, nie kazdy bylby w stanie plynnie przejechac prawie 5km, Trial mountain ma wiele ciekawych miejsc, wg mnie w zupelnosci wystarczy, Special Stage podobnie jak TM, sporo technicznych miejsc.

4. Z tym "torem" driftu we wsi to zartowales, prawda? Gdyby tworcy GT mieliby sie wzorowac na jakimkolwiek "torze do driftu" to na pewno nie zagladaliby do okolic Czestochowy w jakies Polsce... Po za tym, Motor Sports Land to tor dla gocartow Podobnie z innymi torami. Jezeli pokazesz mi, ze np Midfield istnieje (pod taka sama lub inna nazwa) to ok. Poczytaj temat o ciekawostkach GT2. Jest tylko pare rzeczywistych torow w GT2. Reszta to fikcja i pomyslowosc programistow.

5. Jesli do turnieju zglosza sie osoby, ktore maja Arcade Disc, to bedzie mozna pomyslec nad innymi torami.

Komentarz

Pracuję...
                              X