Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Bardzo bym nie chciał, by Ham zdobył tytuł, ale niestety można powiedzieć, że jest w niemal komfortowej sytuacji. I też już sie powoli szykuję do zniesienia widoku piejącego ze szczęścia szczeniaka. Bo to jest najlepsze określenie Hama. W zeszłym roku w GP Chin miał sobie zapewnić tytuł i jechał po niego, bo pozycja zajmowana wtedy przez niego dawała mu mistrzostwo. I tez już byłem gotów na ten widok. I tak oglądam wyścig, z każdym okrążeniem coraz bardziej oswajałem się z tym. Akurat szła druga runda postojów w boksach. Kamera pokazywała Hama, za nim Trulli, dalej Ferdek. Ham zjeżdża do boksu i... zonk. Wjechał w żwir, zagrzebał się i koniec . Fajnie wyglądały tylne koła kręcące się w miejscu. I jeszcze te jego gesty, gdy myślał, że po raz drugi podjadą dźwigiem i go wyciągną. I od tej chwili wiedziałem, że tytuł zdobędzie Kimi, a nie Fernando. Takie wewnętrzne przeczucie. I nie pomyliłem się. Obym się nie pomylił i teraz (w przypadku spaprania przez Hama GP Chin).

http://pl.youtube.com/watch?v=zyAUYfDDLyM - chcemy powtórki :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Toyo
      Bardzo bym nie chciał, by Ham zdobył tytuł, ale niestety można powiedzieć, że jest w niemal komfortowej sytuacji. I też już sie powoli szykuję do zniesienia widoku piejącego ze szczęścia szczeniaka. Bo to jest najlepsze określenie Hama. W zeszłym roku w GP Chin miał sobie zapewnić tytuł i jechał po niego, bo pozycja zajmowana wtedy przez niego dawała mu mistrzostwo. I tez już byłem gotów na ten widok. I tak oglądam wyścig, z każdym okrążeniem coraz bardziej oswajałem się z tym. Akurat szła druga runda postojów w boksach. Kamera pokazywała Hama, za nim Trulli, dalej Ferdek. Ham zjeżdża do boksu i... zonk. Wjechał w żwir, zagrzebał się i koniec . Fajnie wyglądały tylne koła kręcące się w miejscu. I jeszcze te jego gesty, gdy myślał, że po raz drugi podjadą dźwigiem i go wyciągną. I od tej chwili wiedziałem, że tytuł zdobędzie Kimi, a nie Fernando. Takie wewnętrzne przeczucie. I nie pomyliłem się. Obym się nie pomylił i teraz (w przypadku spaprania przez Hama GP Chin).

http://pl.youtube.com/watch?v=zyAUYfDDLyM - chcemy powtórki :mrgreen:
      Pamiętam to, heh ile się z tego naśmiałem z ojcem :mrgreen:
      i tyle..

Komentarz

znam to

Zapisałem sobie w zeszycie caluśką akcje z wyścigu w Japonii [dzisiaj 12.10.2008 od 6:36 do 8:04].

67/67 - K.Nakajima i D.Coulthard wypadają na pierwszym łuku i tym samym R.Kubica wychodzi na 1.miejsce ,a za nim jest F.Alonso

65/67 - Wojna na szykanie pomiędzy L.Hamiltonem i F.Massą , Ham zostaję wypchnięty i na tym kółku zjeżdża do boksu zreparować i tankowanie.

64/67 - R.Kubica ma [+1.027] przewagi nad F.Alonso.

61/67 - Zwiększyła się przewaga R.Kubicy i wynosi już [+1.683]

60/67 - przedstawiam punktująca ósemkę:
        R.Kubica
        F.Alonso
        H.Kovalainen
        K.Raikkonen
        J.Trulli
        S.Bourdais
        F.Massa
        N.Piquet

59/67 - A.Sutil odpada z wyścigu ,powód - pęknięcie dolno-prawej opony ,kończy wyścig.

58/67 - Walka pomiędzy G.Fisichella i J.Buttonem o 14.miejsce. G.Fisichella wyprzedza "Batonika".

56/67 - F.Massa na 7 miejscu [+15.706 do lidera, czyli Kubicy :mrgreen:] ,L.Hamilton na piętnastym [+51.628 do Kubicy].

55/67 - Przewaga R.Kubicy nad F.Alonso zaczyna się kurczyć ,zmalała do [+1.457]

54/67 - Wzrost przewagi - [1]R.Kubica << 1.623 >> F.Alonso[2]

53/67 - Walka pomiędzy G.Fisichella i N.Rosbergiem o 13.miejsce. Fisichella wyprzedza Rosberga.

52/67 - Ponowne skurczenie się przewagi pomiędzy R.Kubicą ,a F.Alonso - [+1.400]

51/67 - L.Hamilton dostaję karę ,a H.Kovalainen ma awarię i rezygnuje z wyścigu ,dramat dla McLarena Mercedesa.

50/67 - R.Kubica zjeżdża do boksu tracąc 1.miejsce ,w tym samym momencie K.Raikkonen też zjeżdża do PitLane ,a L.Hamilton odbywa swoją karę "Stop Penalty" ,F.Alonso prowadzi.

49/67 - F.Alonso i F.Massa ,zjeżdżają do boksu ,prowadzenie obejmuje Jarno Trulli :mrgreen:.

48/67 - R.Kubica na 4.miejscu ,Trulli nadal pierwszy ,H.Kovalainen, A.Sutil ,T.Glock ,D.Coulthard już niejadą ,a F.Massa jest na 14.miejscu .

47/67 - S.Bourdais i N.Piquet są na 2 i 3 miejscu.

46/67 - J.Trulli zjeżdża do boksu i prowadzenie obejmuje N.Piquet ,a za nim S.Bourdais.

43/67 - N.Heitfeld na 9.miejscu ,a R.Kubica bez zmian ,nadal na czwartej pozycji.

42/67 - S.Bourdais zjeżdża do boksu spadając na 7.miejsce ,F.Alonso przesuwa się na 2.pozycję.

41/67 - N.Rosberg coraz bliżej R.Barrichello i w końcu dochodzi do walki między nimi o 10.miejsce ,G.Fisichella niejedzie [niewiadomo dlaczemu ,realizator niepokazał ,dziwne ]

40/67 - N.Piquet nadal na 1.miejscu, zjeżdża do boksu traci liderstwo i wyjeżdżając jest na 7.miejscu ,R.Kubica przesuwa się na 2.miejsce ,atak N.Piquet na S.Bourdais ,udaję mu się i jest szósty.

40-39/67 - F.Alonso prowadzi ,a F.Massa atakuje "Batona" i jest dwunasty.

37/67 - Przewaga F.Alonso nad R.Kubicą wynosi [+7.847]

36/67 - ogólna tabela wyścigu składa się tak:
        F.Alonso
        R.Kubica
        K.Raikkonen
        M.Webber
        J.Trulli
        N.Piquet
        S.Bourdais
        S.Vettel

35/67 - L.Hamilton na 14.miejscu.

33/67 - L.Hamilton atakuje "Batona" zajmując trzynastą pozycję ,M.Webber zjeżdża do boksu. F.Massa na 12.miejscu .

31/67 - Strata R.Kubicy do F.Alonso wzrosła do [+10.898]

30/67 - K.Nakajima zjeżdża do boksu , ponowny wzrost straty - [1]F.Alonso << +11.292 >> R.Kubica[2] ,K.Raikkonen traci do lidera [+16.084].

28/67 - [2]R.Kubica << +2.867 >> K.Raikkonen[3]

27/67 - K.Raikkonen dubluje "Batona" ,N.Heitfeld zjeżdża do boksu.

26/67 - zaciekła walka pomiędzy M.Webberem i F.Massą.

25-24/67 - L.Hamilton po drugim razie ,atakuję R.Barrichello i jest na 11.miejscu. F.Alonso zjeżdża do boksu tracąc 1.miejsce ,wyjeżdża będąc na 6.miejscu ,w tym momencie R.Kubica jest liderem całej stawki .

22/67 - Skurczyła się przewaga R.Kubicy nad K.Raikkonenem z [+2.847] na [+2.647]

21/67 - R.Kubica zjeżdża do boksu i jest za F.Alonso na 7.miejscu, K.Raikkonen rządzi ,S.Vettel na 6.miejscu.
        [1]K.Raikkonen << +30.015 >> R.Kubica[7]

20-19/67 - K.Raikkonen zjeżdża do boksu ,wyjeżdża znajdując się na 7.miejscu ,minimalnie za R.Kubicą,w tym momencie J.Trulli prowadzi całą klasyfikację.

17/67 - J.Trulli zjeżdża do boksu tracąc liderstwo i jest na 5.miejscu ,doszło do incydentu pomiędzy K.Raikkonenem ,a S.Bourdais, Vettel na 3.miejscu ,Kubica na czwartym ,N.Piquet prowadzi.

15/67 - N.Piquet zjeżdża do boksu ,jest na 6.miejscu ,Alonso rządzi :mrgreen: .

15-14/67 - Zaciekła walka pomiędzy R.Kubicą ,a K.Raikkonenem o 2.miejsce . .. . jadą łeb w łeb. . . . . Raikkonen najwidzoczniej się przestraszył i Kubica z tego pojedynku wychodzi zwycięsko , L.Hamilton na 12.miejscu.

13/67 - nadal wojna pomiędzy R.Kubicą ,a K.Raikkonenem [~+0.4], N.Heitfeld na 9.miejscu.

12/67 - c.d wojny o 2.miejsce [~0.4 - 0.5].

11/67 - przedstawiająca się stawka:
        F.Alonso
        R.Kubica
        K.Raikkonen
        N.Piquet
        J.Trulli
        S.Bourdais
        S.Vettel
        M.Webber

10/67 - R.Kubica na troszkę odstawia K.Raikkonena ,za Ferrari jest N.Piquet i jest zachęcany przez "Team Radio" ,w sposób taki ,że jego czas okr. jest minimalnie szybszy od Kimiego.

7/67 - F.Massa na dziewiątym ze stratą do Webbera [+7.846] ,N.Heitfeld na 10.miejscu.

5/67 - F.Alonso nadal na 1.miejscu ,R.Kubica jest drugi ,strata wynosi [+10.416] ,półtorej sekundy przewagi nad Kimim.

3/67 - Walka pomiędzy F.Massą ,a M.Webberem o 8.miejsce [1 punkt] ,udaję mu się i jest na ósmym Felipe Massa.

2/67 - Bezpiecznie na ósmym Massa.

Ostatnie okrążenie!

F.Alonso prowadzi ,R.Kubica już bezpiecznie na drugim i 2 sekundy dalej jest Kimi Raikkonen ,N.Piquet na 4.miejscu i za nim Jarno Trulli ,szóste dla S.Bourdais ,Vettel siódmy i Felipe Massa na pozycji ósmej. N.Heitfeld na 10.miejscu.

Kazuki Nakajima na ostatnim 15.miejscu ,a S.Bourdais zostaje ukarany karą 25 sekund za spowodowanie kolizji z Felipe Massą i spada na dalszą pozycję ,co w wyniku Vettel jest szósty ,Massa siódmy ,Webber ósmy.

Ogólna tabela punktów:

1.L.Hamilton 84
        2.F.Massa 79
        3.R.Kubica 72
        4.K.Raikkonen 63
        5.N.Heitfeld 56
        6.H.Kovalainen 51
        7.F.Alonso 48
        8.S.Vettel 30
        9.J.Trulli 30
        10.T.Glock 20

Konstruktorzy:

Ferrari wyprzedza o 6 punktów McLarena Mercedesa ,mając na koncie 142 punkty ,BMW Sauber na 3.miejscu z ilością 128pkt.

Tak zakończyła się rywalizacja na torze Fuji w Japonii.
        Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Nieźle, Wilku. Myślę, że można w tym temacie wstawiać relacje z wyścigów.

Komentarz

oczywiście ,że tak ,uważam ,że jeżeli nawet ktoś nieoglądał relacji wyścigu z Japonii ,to wtedy można przelać na papier tak jak ja ,a następnie posta wrzucić.

PS - byłem tekstowym komentatorem w grze "Live For Speed" , "TrackMania Nations/Nations Forever" i jeszcze z pewnej gry ,więc wiem jak mniej więcej to wszystko stylistycznie ułożyć , jeżeli macie pewne wątpliwości ,że coś ominąłem ,pewną sytuację to piszcie ,postaram się to wyjaśnić.

Komentarz

Powinieneś komentować wraz z Borowczykiem :mrgreen:
              Może tez będe notował sobie "wydarzenia". To raczej nic trudnego. Oczywiście pod warunkiem, że nie zjem kartki z nerwów :mrgreen:

P.S. Wiecie, że Emerson Fittipaldi jest prawie Polakiem? Gdyby przyjął nazwisko po matce, to nazywałby się Emerson Wojciechowski :mrgreen:

Komentarz

thx Toyo ,

tego to niewiedziałem ,ale Fittipaldi znam ,a co do "wydarzeń" ,hmmm . . . .tu bardziej emocje wchodzą w gre ,zauważcie jak amerykanie czy japończycy komentują ,oni to nawet z takim okrzykiem wydają słowa jak sie coś stanie ,a szczególnie to japońcy , możę nie wyścig ,ale też ciekawe D1 Grand Prix na trasie Fuji w 2004 roku > http://www.youtube.com/watch?v=I-pkTmOpjtQ&fmt=18

Komentarz

Nie mam na myśli jakiś emocjonujących relacji. Mówię o takich zwykłych opisach, żeby było po prostu wiadomo co się działo w trakcie wyścigu. Może za tydzień wrzucę taką relację (napisaną własnoręcznie).

Komentarz

Niedobrze się dzieje W przyszłym sezonie może nie być GP Francji. To może FIA w ogóle wywali Formułę 1?

Komentarz

Szybko się obudziłeś...

Komentarz

Lepiej późno niż wcale

Komentarz

A słyszeliście że podobno ma już nie być tankowania w wyścigach F1? Bolidy maja być lekko przerobione tak by mieściły więcej paliwa.
                          Tak czy inaczej na jednym baku bolid zrobi X okrążeń przez co wyścig będzie znacznie krótszy. Ale póki co są to tylko rozważania.

Info nie jest wyssane z palca. Mówili dziś w wydarzeniach na Polsacie.

Komentarz

Słyszałem o tym. Kiedyś tak było i było dobrze. Są tego plusy. Najważniejszy, że nie byłoby tych incydentów w boksach (patrz: GP Singapuru). Ale nie byłoby też taktyk związanych z ilością paliwa.

Komentarz

Wspominane zmiany właśnie miały być efektem tych cudów na kiju w boksach.
                              A z tym paliwem to chyba ciekawiej było bo poza szybkością liczyła się taktyka

Komentarz

Kiedyś ? Właśnie nie ! Kiedyś były wielkie baki z zupą które powodowały częste pożary bolidów...

Komentarz

Pracuję...
                                X