Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: FormuÅ‚a 1 z Robertem KubicÄ…

Niestety chłopaki się nie złożyli na flaszkę dla Nakajimy. Poza tym chyba i tak nie miał okazji. A jakbym był na miejscu Vettela (on wprawdzie sam nie wiedział, na której pozycji jedzie i czy ma wpływ na losy MŚ) po wyjechaniu na prostą start/meta na ostatnim kółku, wcisnąłbym hamulec do dechy tak, by Ham sie wrypał w tyłek. Wtedy na pewno straciłby kilka pozycji i Massa mistrzem. Ale to tylko gdybanie.

Komentarz

Dopiero co sezon się skończył a już są pierwsze testy zimowe

BOLID BMW SAUBER F1.08(B) z aero na '09 sezon.

Wyniki pierwszych testów.

1. Sebastien Buemi STR Ferrari STR3 1:21,071 39
      2. Takuma Sato STR Ferrari STR3 1:21,107 +0,036 28
      3. Alex Wurz Honda RA108 1:21,198 +0,127 22
      4. Pedro de la Rosa McLaren Mercedes MP4-23 1:21,417 +0,346 23
      5. Gary Paffett McLaren Mercedes MP4-23 1:22,371 +1,300 17
      6. Robert Kubica BMW Sauber F1.08(B) 1:22,899 +1,828 30
      7. Luca Badoer Ferrari F2008K 1:23,515 +2,444 20
      8. Nico Hulkenberg Williams Toyota FW30(B) 1:23,757 +2,686 44
      9. Adrian Sutil Force India Ferrari VJM01 1:23,852 +2,781 36
      10. Christian Klien BMW Sauber F1.08(B) 1:23,896 +2,825 20
      11. Nelson Piquet Jr Renault R28 1:23,909 +2,838 39
      12. Sebastien Loeb Red Bull Renault RB4 1:24,044 +2,973 29
      13. Marc Gene Ferrari F2008 1:24,560 +3,489 5
      14. Vitantonio Liuzzi Force India Ferrari VJM01 1:25,645 +4,574 26
      15. Lucas di Grassi Honda RA108 1:25,972 +4,901 33

Komentarz

Normalnie nie udzielałbym się w tym temacie, ale to co dzisiaj zobaczyłem z lekka mnie przeraziło:
        http://motoryzacja.interia.pl/galerie/m ... e,910277,1

Obejrzyjcie sobie wszystkie zdjęcia dokładnie, a potem jeszcze raz! MASAKRA!

Pozdrawiam

Komentarz

Nawiązanie do lat 80 kiedy formułki miały takie spoilery

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil210
            Nawiązanie do lat 80 kiedy formułki miały takie spoilery
            Żeby jeszcze...

To wygląda jak jakaś podrzędna seria wyścigowa...

Zupełnie jak F3, albo Formuła Forda...

Pozdrawiam

Komentarz

Dokładnie tak samo pomyślałem Lukas (że to prędzej coś innego niż F1)

Komentarz

Sama sylwetka mi się bardzo podoba, bo nie mogłem patrzeć na te odrosty, spojlerki i inne skrzydełka. Jedynie co mnie zszokowało to proporcje spojlerów, przedni za szeroki (jedynie podoba mi się że z powrotem jest bliżej ziemi, tylni za wąski.

Komentarz

A wszystkiemu winne "płaskie" przednie skrzydło. Ogólnie nie mam zdania co do całego bolidu. Powiem tyle, że wygląda jak bolid z lat 90, albo z World Series by Renault. Ale to jeszcze nie jest bolid, który będzie jeździł w 2009. To dopiero "przymiarki". Zatem - spokojnie panowie.

Komentarz

Nie no, ale k**** z tym tylnym skrzydłem to przesadzili :/ Myślałem, że bolidy będą wyglądały jak z początku lat 90tych, a to jest jakieś g**** :] Już lepiej by wyglądało to podzielone skrzydło, którym straszyli 2 lata temu :] W ogóle myślałem, że poodrywają poprostu te wszystkie drobne skrzydełka, kominki i cholera wie co :]

Ale OK, jeżeli będzie wyprzedzanie, to to przeboleję!

Komentarz

Tyl porazka ale przod podobny do dawnego CCWS. Oni mieli cos bardzo podobnego z przodu. Mam nadzieje ze mimo pokracznego wygladu BMW w koncu bedzie jezdzic jak trzeba. Bo jak nie to osobiscie obije mor*e Theissenowi.

Zamieszczone przez Sylwek1092
                      12. Sebastien Loeb Red Bull Renault RB4 1:24,044 +2,973 29
                      Loeba wzieli na krolika doswiadczalnego? ciekawe

Ps. Czy ten oplatek z tylu cos w ogole wplywa na aerodynamike? Fakt. Nawiazanie do formuly z lat 80'.

Komentarz

Skrzydło na pewno swoją rolę spełnia, myślę, że ma nie mniej niż 2/3 szerokości tegorocznego i do tego właściwie jest trójelementowe z dwoma "poziomymi" powierzchniami z tego co widzę.

EDIT: Przednie skrzydło i nos wyglądają jak zbudowane z klocków LEGO

Komentarz

Zobaczycie ze za 10lat bedziemy scigac sie "cygarami" z lat 50' z silnikami od samolotow

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
                            Zobaczycie ze za 10lat bedziemy scigac sie "cygarami" z lat 50' z silnikami od samolotow

Komentarz

Sama sylwetka mi się bardzo podoba, bo nie mogłem patrzeć na te odrosty, spojlerki i inne skrzydełka. Jedynie co mnie zszokowało to proporcje spojlerów, przedni za szeroki (jedynie podoba mi się że z powrotem jest bliżej ziemi, tylni za wąski.
                              Nowe przepisy na sezon '09

A wszystkiemu winne "płaskie" przednie skrzydło. Ogólnie nie mam zdania co do całego bolidu. Powiem tyle, że wygląda jak bolid z lat 90, albo z World Series by Renault. Ale to jeszcze nie jest bolid, który będzie jeździł w 2009. To dopiero "przymiarki". Zatem - spokojnie panowie.
                              Ale tak +\- będzie wyglądać bolid na przyszły sezon, czyli (wielkie przednie skrzydło + mały tylni spojler)

Ale OK, jeżeli będzie wyprzedzanie, to to przeboleję!
                              Też mam taką nadzieję...

Loeba wzieli na krolika doswiadczalnego? ciekawe
                              Loeb jeździł bolidem za wygranie mistrzostwa czy coś (sponsor Red Bull)

Ja myślałem że przyszłoroczny bolid będzie wyglądać tak:

(Na fotce Toyota TF101 [Na Lagunie chyba...])

Komentarz

Jestem ciekaw bolidów reszty, jakie zespoły dojdą, odejdą, lub zmienią właściciela/nazwę

Komentarz

PracujÄ™...
                                X