Jutro FIA rozpatrzy apelację McLarena w sprawie GP Belgii. Niecierpliwie oczekuję werdyktu. Mam nadzieję, że FIA podtrzyma decyzję o 25 sekundach kary dla Hama.
Niby czemu mieli by cofnąć kare? Hamilton jechał za blisko, i kara jak najbardziej słuszna... Teraz McL będzie walczyć o każdy punkt każdym sposobem...
Trybunał FIA ODRZUCIŁ apelację McLarena! Kamień spadł mi z serca, bo Massa znowu musiałby gonić Hama. Powiem szczerze, że nie byłbym zachwycony pozytywnym rozpatrzeniem apelacji. Ponadto sami sędziowie mówili, że w przypadku ścięcia szykany, lub zakrętu w obronie pozycji, należy przepuścić rywala i NIE WOLNO go atakować w pierwszym zakręcie, po owym incydencie. Może i Hamilton wyprzedziłby później Kimstera, ale zrobiłby to, tym razem, czysto. Ale złamał przepisy i musi ponieść konsekwencje. A tak na marginesie, to Ham kiedyś spowoduje niezłą kraksę, jak będzie jeździł, tak jak na GP Włoch.
Ja po zeszłorocznym cyrku nie daże sympatią Hamiltona, ale akurat na Monzy jechał na granicy jeszcze: szybko i ostro, ale nie za ostro, oczywiście powinien widzieć Glocka w lusterku, ale nie ma co lamentować, bardziej wnerwiają mnie częste w tym sezonie manewry Coultharda w stylu kamikaze.
Po cichu mam nadzieję, że Hamiltonowi znów tytuł przeleci koło nosa... tzn. myślę, że znów sam się pozbawi szansy na tytuł :]
A co do ścinania zakrętów: zwróciliście uwagę jak wszyscy w ostatnim GP karnie oddawali pozycje? :mrgreen: Nawet w sytuacji gdzie cięcie nie było jakieś chamskie. I dobrze, troche kultury
Co do toru, to jest on taki, na jaki pozwala układ ulic w Singapurze. Oczekuję niecierpliwie tego wyścigu, a to ze względu na pierwszy wyścig przy sztucznym świetle. Po prostu jestem ciekawy, jak to będzie wyglądało.
Widziałem niegdyś wyścig Moto GP w nocy. Ale o nie jest analogia nocnego wyścigu Formuły 1. Motocykle posiadają przecież reflektory, a bolidy ich nie mają. Poza tym ciekawie będą wyglądać opony z miękkiej mieszanki. Mają mieć pasek z odblaskowego lakieru. Będzie ciekawie.
Widziałem niegdyś wyścig Moto GP w nocy. Ale o nie jest analogia nocnego wyścigu Formuły 1. Motocykle posiadają przecież reflektory, a bolidy ich nie mają. Poza tym ciekawie będą wyglądać opony z miękkiej mieszanki. Mają mieć pasek z odblaskowego lakieru. Będzie ciekawie.
Motocykle w MotoGp nie mają świateł Ale masz rację, F1 a MotoGP to zupełnie co innego...
Komentarz