Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Póki co ucieka Kimiemu. Odskoczył mu na 7 punktów, a w F1 to sporo. Jak tak dalej pójdzie to najwyższa pozycja w karierze Roberta stanie się faktem. A ta historyczna będzie wtedy, gdy zostanie majstrem (czyli 1 pozycja w generalce). Na mistrzostwo Robert ma szanse, ale tak jak mówię: na podobnych warnukach co Kimi. Jeśli chodzi o sznase, to jak ktoś ma matematyczną szansę na tytuł, to dla mnie są to spore szanse, bo jak życie uczy, wszystko może się zdarzyć. Bo czy ktokolwiek stawiał na Kimstera w ostatnich 4 wyścigach ubiegłego sezonu? Kimi tracił wtedy 18 pkt. Jedynie 4 mniej niż Robert teraz. A mimo to zdobył tytuł. Dlatego jak ktoś matematycznie może wyprzedzić rywala, to to SĄ dla mnie poważne szanse. Inaczej gdyby teraz do końca zostawały dwa wyścigi, albo jeden.

Komentarz

I do tego dodajmy wyścigi w Azji, gdzie BMW dobrze się czuje, i na dodatek w zeszłym roku był deszczyk - a z nim wszystko jest możliwe

Komentarz

Odkąd śledzę F1 cały sezon (od sezonu 2006, wcześniej oglądałem sporadycznie) to Gp Chin odbywało się w deszczu. W 2006 było deszczowe GP Chin, w zeszłym sezonie też było mokro. Ciekawe jak będzie i teraz. Dodajmy jeszcze, że w 2006 w Chinach Robert jechał po pewne podium, "łykał" każdego, kogo dogonił. Jednak wtedy mechanicy podjęli błędną decyzję i za wcześnie założyli opony na suchy tor. Ukończył 13. W zeszłym sezonie mógł nawet wygrać, bo prowadził po ostatnim postoju, a jechał naprawde szybko. Jednak w jego bolidzie ponownie zawiodła skrzynia biegów. Oby teraz było inaczej.

Komentarz

GP Monza:

Vettel mial przeblysk geniuszu i wykorzystal niekompetentnosc swoich najwiekszych rywali. Kovalainen bronil honoru najlepszych. Kubik mial maaaase szczescia. patrz -->> idealne zgranie postoju z przesychajacym torem + jego "suche" ustawienia bolidu. Gdyby nie to to byloby cienko :wink:

HAM jak zwykle Bufon rozpychal sie po torze. Bo on MUSI Bo on jest NAJ Bo jemu wszystko wolno

Dobrze ze Kubik zdobyl te punkty, choc nie wiem czy ta przewaga nad Kimim mu wystarczy. 7p to duzo i malo. Dwa wyscigi i po przewadze. O tytul to wiadomo. Massa i bawelniak beda walczyc.

Komentarz

Jeśli Robert utrzyma obecną i mechanicy mu nie staną na drodze, to zakończy sezon na podium. I na to liczę. Na mistrzostwo przyjdzie jeszcze czas.

Komentarz

Skoro mowa o mistrzostwie to za jakieś 2-3 lata

Komentarz

Tego się nie da obliczyć. A majstrem może być nawet w tym sezonie. Ale musi mu dopisać szczęście i ma też zapewnione poparcie ze strony zespołu. Trzymam Theissena za słowo :wink:

Komentarz

Poparcie ze strony zespołu,chyba w przegrywaniu

Komentarz

O zwycięsto w generalce będzie bardzo trudno... Robert musiały pokazac nieziemską formę, a wszystkie inne czynniki musiałyby się równie idealnie zgrac. Póki co, ma tylko 1 zwycięstwo, a to na tytuł jak dla mnie za mało. Teraz równa jazda nie będzie tak efektywna, trzeba poważnie zaatakowac najwyższy stopień podium.

Teraz zostały nam tylko wyścigi poza Europą. Może byc deszczowo, a deszcz to loteria.

Bede kibicowac Robertowi, ale czuje, że 3 miejsce to maksimum na ten sezon.
                    http://najalternatywniej.blogspot.com/
                    keep calm & carry on
                    digart - lastfm
                    ---
                    REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

ja mam takie wrażenie że Ci mechanicy i cały zespół inżynieryjny jakby specjalnie zastopował Kubicę w niektórych wyścigach.. gdyby byli bardziej uczciwi to Robert by teraz walczył o tytuł.. :wink:
                      https://www.facebook.com/mistrzswiatame ... ef=tn_tnmn

Komentarz

Ja w swoich wypowiedziach w tym temacie utrzymywałem, że Robert ma szansę na majstra. A "szansa", a "realna szansa" to dwie inne rzeczy, jeśli mówimy o nich w tym kontekście.

Robert by teraz walczył o tytuł
                        On nadal walczy. :wink:

Komentarz

Przepraszam za błąd.. Nadal Walczy

Ale nie wydaje mi się żeby nagle Massa i Hamilton się pogubili..
                          https://www.facebook.com/mistrzswiatame ... ef=tn_tnmn

Komentarz

Dlatego mówie, że ma szanse na mistrzostwo, ale są niezbyt realne. Wszystko sie może zdarzyć.

Komentarz

Jak mówi zientarski F1 okrutny sport

Komentarz

Zamieszczone przez malyR-1993
                                ja mam takie wrażenie że Ci mechanicy i cały zespół inżynieryjny jakby specjalnie zastopował Kubicę w niektórych wyścigach.. gdyby byli bardziej uczciwi to Robert by teraz walczył o tytuł.. :wink:
                                Oni nie mofli go specjalnie stopowac, to niemożliwe, przyniosło by zbyt duże straty zespołowi. Co najwyżej bardziej pomagali Nickowi, ale na pewno specjalnie nie hamowali Roberta.
                                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                                X