i du*a zbita... nici z Kubika u Mararoniarzy to ze zajeli 2 i 3 miejsce o niczym nie swiadczy. inne teamy (patrz -->> Ferr i Mcl) mogly sie nieco oszczedzac :wink: a dokladnie swoje jednostki
Nie chciał bym nikogo tutaj wyśmiewać albo coś, ale tak tylko dla wiadomości to bolid musi wytrzymać dwa weekendy wyścigowe bo inaczej będzie kara. A w piątek można jeździć nawet nówką :wink:
Ps.
Bo to mój pierwszy post jest
Zamieszczone przez Toyo
Byłem bardzo szczęśliwy i zadowolony po tym wyścigu, ale moja radość minęła po konferencji prasowej...
Ja jestem spokojny, bo wiem, że pewnego pięknego dnia w gazetach na świecie, w telewizji, w fucktach ( :mrgreen: ) i na ulicy rozejdzie się wiadomość, że Robert Kubica, przeszedł do ekipiy Ferrari.
nie wiem co bedzie lepsze. czy sucho czy mokro. jak bedzie sucho to Ham szybko dogoni a jak mokro to Ktos moze skorzystac na bledach innych (patrz ---->> Monaco 200 :wink:
to teraz BMW ma mnie olsnic blyskotliwa taktyka. umiejetnoscia przeywidywania itp. za wiele do przewidzenia tu nie bedzie pierwszy zakret = kraksa 5 bolidow. moze safety car. pozniej dalej slabsi beda wylatywac. znow safety car. wiec powinni Kubika na full dotankowac. wiekszy ciezar = wieksza przyczepnosc i wieksze szanse na dobry wynik.
Kwalifikacje, to fakt, nie były za wesołe, ale jeśli prognozy się sprawdzą, to będzie sucho i powinno być dobrze, bo jeśli wierzyć słowom Borowczyka, to samochody Kimstera i Roberta są ustawione na suchy tor. Ham mnie nie obchodzi, może być ustawiony jak tylko sobie Dennis wymyśli. I tak nie wygra. Jestem zadowolony, że był 15, bo będzie dalej od czołówki. Kimas powinien go trzymać z tyłu, jak to tylko będzie możliwe, jednocześnie starając się przebijać w górę stawki. Jak dobrze pójdzie, to jutro po 16 Massa obejmie prowadzenie w klasyfikacji, oczywiście przy założeniu, że Ham dojedzie minimum dwie pozycje za nim w przypadku, gdyby Massa nie wygrał. W razie wygranej Massy, nawet drugie miejsce Hama (wtedy się zrównają w punktach) nie będzie miało znaczenia, bo Massa miałby 6 zwycięstw, przy 5 wygranych Hama.
A Robert już cie nie interesuje? O ile Borowczyk miał rację, to Kubica ma bolid ustawiony na suchy tor. A jak tak jest i prognozy pogody się sprawdzą, to Robert może nawet wskoczyć na podium.
Komentarz