Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

To powiedzmy, że nie było tematu.
    narancs alternativa

Komentarz

W ogóle Lancia Kappa to tak brzydki samochód, że gorsza od niego może być tylko niemka stojąca przy krajowej.

Komentarz

na pewno ma w sobie dużo więcej uroku niż VW czy Ford. A taką Kappę Coupe to już bym z chęcią przygarnął
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
          W ogóle Lancia Kappa to tak brzydki samochód, że gorsza od niego może być tylko niemka stojąca przy krajowej.
          Powiedział człowiek który zapewne nie podróżował w środku nawet kilometra. Wykończenie środka, dobra jednostka napędowa która notabene jest równie mało awaryjna co TDI i wygoda podróżowania tego żaden Passat czy Accord nie będzie miał jedyny samochód który znacząco przewyższa go wygodą to W124 i jego sprężynowe fotele. Wygląd zewnętrzny to kwestia gustu.

Komentarz

Brzydki może być Ssangyong, choć i są tacy, którym np. Rodius się podoba.

Komentarz

Sorry, nie napisałem na zewnątrz. We wnętrzu nie jechałem, ale oglądałem kiedyś.

Komentarz

Na zewnątrz samochód bardziej konserwatywny od Lybry która moim zdaniem jest brzydka ale środek w skórach jest nieziemski...

Komentarz

No każdy ma swój gust, a o nich się nie dyskutuje.

Z Lanci jedynie podoba mi się ta:

Za charakter.

Komentarz

Potwierdzam Lancia ze skórą jest bardzo komfortowa.Wygląd rzecz gustu.Moja rodzina miała Kappe w sedanie z JTD ze skórą i bardzo bogatym wyposażeniem i podróż to była sama przyjemność.Tylko była w takim nieciekawym jasno-niebieskim kolorze.Ciągle się mówi że Włochy są awaryjnie ale Lancia była przez około okres 2 praktycznie bez awaryjna.Polecam ten samochód osobą,które cenią wysoki komfort.

Komentarz

Można ewentualnie rozejrzeć się za AR 156 SW właśnie z JTD tylko niestety to już nie to samo jakoś...

Komentarz

Auto piękne ale mało praktyczne (ciasne z tyłu i bagażnik mały)

Komentarz

Mój dorobek ;]

Pierwsza fura z którą wiąże się wiele miłych wspomnień i która służyła bez żadnych kaprysów przez 5 lat: VW Polo '91 1043cc, 45KM. Kilka kucyków uciekło bo miał małą kompresję na ostatnim cylindrze, ale i tak nieziemsko się tym latało. W terenie spisywał się nadspodziewanie dobrze. Sprzedałem jakiemuś lakiernikowi za 850PLN bo był całkiem zdrowo poobijany, a on po odpicowaniu odsprzedał gościowi, który zrobił z niego auto do rajdów ulicznych - swap silnika, klatka, kubełkowe fotele, twardsze zawieszenie itd. Był po jakieś dokumenty u nas i mama opowiadała jak teraz ładnie mruczy.

Mój obecny wóz to Audi 100 C3 w Avancie z 88' - Quattro ;] Silnik 2.2 Turbo 165KM. Pełne wyposażenie, brak jedynie elektr. lusterek. Teraz stoi, bo brak kasy na pompkę wspomagającą od chłodzenia, a żal mi lać płyn chłodzący jak paliwo. Na wodzie wolę nie jeździć bo to wysokotemperaturowy silnik. Do regulacji mam zawory bo strasznie dzwonią powyżej 4000rpm, ale i tak do tych prędkości obrotowych zbiera się niesamowicie. Jak zacznę zarabiać zamierzam odpicować ją na glanc i wtedy będzie można dać w palnik. Fura nadaje się na autostrady i do powolnych przejazdów w średnim terenie. Na zakrętach się tym poszaleć nie da bo zawieszenie za miękkie. Komfort jazdy za to - pierwsza klasa. Płynie jak amerykanec ;]

Tymczasowo w razie potrzeby jeżdżę Xedosem 1.6 107KM mojej mamy, którego szukałem od pół roku. W przeciwieństwie do Audi w zakrętach czuje się jak ryba w wodzie. Rozpórki na kielichach z przodu i z tyłu usztywniają konstrukcję na tyle, że auto jest doskonale wyczuwalne. Komfort jazdy nieco niższy, ale za to frajda z pokonywania zakrętów porównywalna do Polówki z bezpośrednim układem kierowniczym i krótkim rozstawem kół. No i ta sylwetka ;]

W zeszłym roku wyrobiłem sobie kat. A i szukam na przyszły sezon Hondy Transalp tak do 5-6k PLN. Jak by ktoś słyszał o takim cacuszku do sprzedania w okolicach tej ceny to proszę o kontakt.

Komentarz

Za cygaro w avancie masz na dzień dobry 100pkt. zajebistości ode mnie. Xedos też świetne autko. Gratuluję jednym słowem.
                            A za transalpa w takiej cenie możesz zapomnieć. Za ten model bez wkładu finansowego 15k wzwyż.

Komentarz

Koleżka miał transalpa narzekał na brak mocy po pewnym czasie i zamienił na DR 650R równie wygodny i lepiej pokonujący drobne nierówności terenu wcale ich nie czuć. Cygaro fakt zajebisty samochód chociaż jakoś wolę sedany ale legenda to legenda

Komentarz

hm.. a ja chyba w końcu żadnego głębszego opisu nie dawałem tutaj, co nie?

no więc..
                                Mam zaszczyt przedstawić prawdziwego exotic car jakim jest Fiat Cinquecento.
                                Prawdziwa legenda światowej motoryzacji, niemalże już youngtimer. Auto pochodzi z roku 1997 czyli ma idealny wiek aby potrollować na jakimś forum, ale przede wszystkim jest młodsze ode mnie - co jest dla mnie niewątpliwym sukcesem, bo pod uwagę przy kupnie brane były auta często dużo starsze.

Przede wszystkim - jako że nie jestem jeszcze pełnoletni to nie mogę poruszać się autem osobowym na prawo jazdy kat. B. Ale na B1 już mogę. Zdałem egzamin za 1. razem w lutym i dzięki temu mogę poruszać się autem o masie własnej do 550 kg. Moje Cinque takim parametrem dysponuje - przynajmniej w dokumentach. Poza tym nie mam tylnej kanapy i kilku innych rzeczy z tyłu, no i auto mam zarejestrowane jedynie na 2 osoby.

Jak widać kolorek jest bardzo przyjemnie, choć ponoć fabrycznie auto było.. białe. Nadwozie cechuje dbałość o detale (prawdopodobnie najbrzydsze klamki w historii motoryzacji) i wirtuozeria designerska - nawet gdy stoi wydaje się nam, że auto jest w ruchu..(no chyba że to przez słabo trzymający ręczny. )

Tradycje marki i widoczne na pierwszy rzut oka pokrewieństwo z Ferrari jeszcze bardziej uwypukla silnik o pojemności 0.7l o mocy bagatela 30 KM. Jest to wersja z gaźnikiem Aisan, którego nikt nie potrafi wyregulować. W związku z tym auto ma często problemy z obrotami, czasem sobie gaśnie i nie chce zapalić (np. na środku skrzyżowania lub ronda), ale ja się przyzwyczaiłem i nie narzekam.
                                Wewnątrz wystrój typowy dla sportowego 2-miejscowego włoskiego coupe jakim niewątpliwie jest to auto. Wszystko jest tu świetnie przemyślane i inżynierowie zadbali o obniżenie masy dosłownie wszędzie - kierownica ma tylko 2 ramiona, a schowek jest odkryty. Kierowca ma tylko najważniejsze wskaźniki - prędkościomierz, wskaźnik poziomu paliwa i.. wskaźnik prawidłowego ciśnienia w oponach. Obrotomierz jest dla słabych kierowców, którzy nie znają swoich samochodów. Jest za to dość porządne radio CD MP3 USB WTF + Queen Greatest Hits Platinum Collection, idealny zestaw do jazdy.

Poza radiem i nowymi głośnikami to została wymieniona cała deska rozdzielcza (poprzednia była pęknięta, koszt 'nowej' - 30 zł), pojawiły się nowe kołpaki z giełdy, zniknęły za to pokrowce na fotele (redukcja masy), zniknęła ta paskudna listwa odblaskowa z tyłu (redukcja masy), były wymieniane amortyzatory, było lekkie lakierowanie i parę innych technicznych spraw.

Ogólnie i tak bardziej na poważnie - z auta jestem bardzo zadowolony. Pod żadnym względem nie jest idealne, pewnie nie jest nawet dobre, jeździ mocno średnio, ale jest własne. I póki co po każdym zgaśnięciu w końcu odpala. Ogólnie dostarcza dużo frajdy związanej z samym posiadaniem i jazdą samochodem. Części jak na auto są baardzo tanie, spalanie nie przeraża (chociaż na pewno mogłoby być ciut mniejsze).. ogólnie bardzo się z niego cieszę, zrobiłem chyba już ze 2-3 tyś km i dalsze plany są takie, by jeździć dalej i doprowadzać go do coraz lepszego stanu, a za 1,5 roku przesiąść się na B, zapewne do jakiegoś innego samochodu, a Cinque na sprzedaż/jakieś kjsy/jakieś inne modyfikacje. A z takich bliższych.. może jakieś alufelgi, ale tak naprawdę nie mam pojęcia jakie.

- tak wyglądał 3 dni przed zakupem
                                - tak dzień po zakupie

- a tak aktualnie.
                                http://najalternatywniej.blogspot.com/
                                keep calm & carry on
                                digart - lastfm
                                ---
                                REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Pracuję...
                                X