Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Nie no widziałem Transalpa nawet za 2750 PLN, tyle że napęd miał do wymiany ;/ A takie na chodzie z roczników '88 do '93 i przebiegiem ok. 40-60k km to właśnie w tych granicach już można dostać. Przy czym taki przebieg to jak na Hondę niedużo - VFRki potafią 200.000km zrobić o ile są poprawnie serwisowane. Tyle, że nie mam jeszcze rozeznania i wolałbym nie wpakować się na minę. Wiem, że części nie należą do najtańszych, a budżet mam ograniczony.

Komentarz

Witek- dziwię się że chciało ci się robić te B1 jak nie długo B będziesz i tak robić.A po za tym ta cudowna fura

Komentarz

Zamieszczone przez TERMINATOR
        Witek- dziwię się że chciało ci się robić te B1 jak nie długo B będziesz i tak robić.A po za tym ta cudowna fura
        a co w tym do niechcenia się? 3 wykłady, 30 godzin jazd (co akurat jest przyjemne), teoria zdana bezbłędnie, praktyka za pierwszym razem z 1 błędem (za szybko migacz włączyłem), razem się na 2 miesiące rozłożyło.. egzamin miałem w lutym, więc 1,5 roku robi sporą różnicę i ani trochę nie żałuję, fantastyczna sprawa, polecam wszystkim!
        http://najalternatywniej.blogspot.com/
        keep calm & carry on
        digart - lastfm
        ---
        REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez oookash
          Nie no widziałem Transalpa nawet za 2750 PLN, tyle że napęd miał do wymiany ;/ A takie na chodzie z roczników '88 do '93 i przebiegiem ok. 40-60k km to właśnie w tych granicach już można dostać. Przy czym taki przebieg to jak na Hondę niedużo - VFRki potafią 200.000km zrobić o ile są poprawnie serwisowane. Tyle, że nie mam jeszcze rozeznania i wolałbym nie wpakować się na minę. Wiem, że części nie należą do najtańszych, a budżet mam ograniczony.

Hondy Transalp są niezniszczalne, ale części mało i drogie, to fakt. Nie napalaj się jeśli nie masz dodatkowych 2000zł na dopieszczenie motocykla. A maszyna jest jak najbardziej ok.

Komentarz

@ViluC36
            Nie zależy mi na mocy, a na wygodzie i niezawodności. DR 650R to bardziej wyczynowiec w stronę czytej krwi enduro. Ja wolę coś bardziej turystycznego i w lekki teren ewentualnie - żeby sobie na ryby/grzyby/wycieczkę po lesie pojechać, ale też móc wyruszyć w daleką trasę asfaltem. Poza tym jestem najarany na Transalpa i nikt mnie od tego pomysłu nie odwiedzie W przyszłości może Africa Twin...

@Witek Enzo
            Tak kozacko opisałeś swojego "cieniasa", że sam bym takiego kupił

Komentarz

Czytając opis Cieniasa w wykonaniu Witka aż łzy pociekły mi ze wzruszenia
              ...naście lat temu miałem wiele ciekawych przygód z uczestnictwem właśnie takiego poważnego pojazdu jak cienkocienko

Komentarz

Angello- Ty to jeszcze dyliżansami jeździłeś :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
                  Angello- Ty to jeszcze dyliżansami jeździłeś :mrgreen:
                  Dyliżansem też tylko, że zestaw wiejski (czyt. koń + lejce + fura ) :mrgreen:

Komentarz

I kubełek na kupkę pod zadem :mrgreen: ale to jak jest wersja szosowa haha

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                      zniknęły za to pokrowce na fotele (redukcja masy)
                      prawie spadłem z fotela buahhahah :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
                      A w ogóle to nawet nie wiedziałem że teraz jest jakieś prawko B1

Komentarz

Jak dla mnie kategoria B1 to bardzo dobry pomysł, młody kierowca zdobędzie trochę doświadczenia na jakimś małym autku w normalnym ruchu uliczny. Taka praktyka bardzo dobra jest. W moim przypadku już nie opłacało się robić B1 bo zwykłe prawo jazdy lada chwila będę miał, ale ogólnie na plus takie coś. Cienias nawet fajny i w jakim kolorze ładnym.

Ja jeszcze swojego auta nie mam, ale już myślę o tym intensywnie. Teraz jeszcze go nie kupię, ale za jakiś czas coś w końcu trzeba będzie mieć. Na początek w ramach praktyki auto taty :mrgreen: , a potem coś własnego. Myślałem nad Alfą Romeo 166, auto nie jest drogie, przesadnie usterkowe też nie jest, silniki też bardzo dobre no i ten wygląd . Piękne auto. Po zdobyciu doświadczenia myślę, że mógłbym sobie na takie coś pozwolić. Co Wy o tym aucie sądzicie?

Komentarz

Ja auto bym mial juz dawno, ale los chcial, ze wyjechalem i nie mam jak zrobic za bardzo prawka, wiec i samochodu nie mam na razie po co kupowac Na szczescie pod koniec lipca pojade do Polski to skoncze i nie wroce az zdam :mrgreen: Co do auta, to rozsadek oczywiscie przemawia za jakims dieslem i ogolnie lubie jezdzic dieslem. Tzn moze nie tyle lubie, co mi to nie przeszkadza w normalnej jezdzie Serce zas mowi oczywiscie za benzynka i calkiem mozliwe, ze w ostatecznosci to bedzie 200SX S13 albo cos w ten desen

Komentarz

A to je moje O właśnie konkurs - kto zgadnie co to za auto? (Angello ty nie uczestniczysz )

Komentarz

No, to zdjecie naprawde bardzo duzo mowi :mrgreen:

Komentarz

Zamieszczone przez siniak
                                A to je moje O właśnie konkurs - kto zgadnie co to za auto? (Angello ty nie uczestniczysz )
                                Buahahahaha Wrzuciłem twoje zdjęcie w google by zobaczyć co wyszuka i oto proszę :wink:

Komentarz

PracujÄ™...
                                X