Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co ciÄ™ wkurza w GT6?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Co ciÄ™ wkurza w GT6?

Boże, nareszcie po tej aktualizacji udało mi się w końcu wygrać te mistrzostwa Gokartów 125 Shifter. Dzięki ci PD za to. <brawo>
    Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Mimo, że darzę wielką miłością Gran Turismo 6, to jednak jest kilka rzeczy, które mnie drażnią lub po prostu dodał. Po pierwsze co bym wymienił, jako że jestem zagorzałym fanem Subaru, a PD to japońska firma i wiem, że głównie wspiera taką motoryzację, to boli mnie to, że poza wersjami najnowszej Imprezy i wersji z 2005 (której pewnie też by nie było, gdyby nie to, że pojawiła się w GT HD), cała reszta została w standardzie. Mimo, że prawie po każdym jednym modelu znajdziemy u Nissana, Mazdy, Hondy, Mitsubishi, no po prostu nie mogę przeboleć że nie ma modelu z 2002 roku i np. z 1999. Tutaj mam ogromny żal, że Subaru, które bardzo jest znane i niejeden dzieciak jak ja właśnie przez tą markę zaczął poznawać inne japońskie cuda motoryzacji. Irytowały mnie strasznie gokarty, to fakt, czasem miałem ochotę wyrzucić kontroler przez okno, ale był dzień kiedy się zaparłem i w końcu przejechałem. Po przejechaniu tych ostatnich okazało się, że dzień później wyszła aktualizacja, która ułatwiła jazdę. Kolejny ból, to kamery z wnętrza Subaru Imprezy 2005, nie dość że ma się wrażenie, że głowa siedzi w suficie, to jeszcze jest tak blisko, że rąk nie widać, zmiany biegów. Powinni ją oddalić, jak jest to zrobione w wersji wrc. Od razu inny komfort jazdy. Kolejna bolączka, kiedy oni dodadzą społeczność do tej gry? Wymianę samochodów, giełdę, bo bez tego multi wydaję się taki trochę biedny. Nie wiem jak dokładnie wyglądał w GT5, bo nie znam tej części zbyt dobrze, ale jak czytam to było to bardzo fajnie zrobione. I skoro jest to w GT5, to nie uwierzę, że jest to jakiś wielki problem, by to wrzucić do GT6 i przerobić, przecież mają gotowca. Kolejna sprawa dodałbym dla ciekawostki światła awaryjne, szczególnie na multi, bo czasem trzeba odejść od konsoli na chwilę, samochód zostawia się na poboczu, to wtedy dla innych byłby to sygnał, że stoi tam jakiś samochód i miły dodatek. Chętnie też bym widział bieg jałowy, oraz możliwość wyłączenia silnika lub po porządnym dzwonie, żeby samochód gasł, ale to takie już z LFS2, które też czasem grywam. Plus do tego dodałbym dokładny filtr wyszukiwania pokoju, czyli jakie zniszczenia, bardziej realistycznie czy zręcznościowo. Myślę, że miłe tez by było zgapenie jednego elementu z Forza Motorsport, pamiętam jak kiedyś grałem w drugą część, moją ulubioną, to tam w zależności z jakich wspomagaczy korzystałeś podczas wyścigu (zniszczenia, abs, tcs itd.) to dostawałeś nagrodę. Im mniej ułatwień i tym większy realizm, więcej zarabiałeś, jeżeli łatwo i zręcznościowo to nagroda mniejsza. Myślę, że te drobne, aczkolwiek istotne i ciekawe zmiany dużo by urozmaicyły rozgrywkę w GT6.

Komentarz

Witam, dawno mnie na forum GT nie było, ale niedawny zakup GT6 z motywował mnie do powrotu i napisania kilku słów odnośnie wrażeń z najnowszej części mojej ulubionej serii. Jakkolwiek jest to dobra gra wyścigowa, która potrafi mnie utrzymać przy ekranie przez długie godziny (shift 2 i GRiD nie potrafiły), to muszę powiedzieć, że w tej beczce miodu jest spora łycha dziegdziu. Zacznę od technikaliów. Grafika wyraźnie się poprawiła (to moje subiektywne zdanie, artykuł Digital Foundry twierdzi inaczej), jednak ogólna prezentacja jest gorsza niż w GT5. Razi dość częsty 'screen tearing' i spadki animacji. W grze w której przywykłem do czystej szybkiej animacji to było jak kubeł zimnej wody. A to dopiero początek. Następny jest model jazdy. Cieszę się, że chłopaki poprawili model pracy zawieszenia i opon, to dodaje głębi całej jeździe. Szkoda że przez to większość aut jest mocno podsterowna i niestabilna na dohamowaniach i wyjściach. Niech tylko przypadkiem AI zawadzi o nasz samochód na do hamowaniu to na 80% wylądujemy w pułapce żwirowej. Nie wiem jak sprawa się ma z kierownicą, bo nie odkurzyłem jeszcze mojej DF GT ale na padzie bywa nerwowo. W GT5 o wiele łatwiej można było opanować auto szybką kontra w krytycznej sytuacji. Innym mankamentem jest zepsuty model jazdy na szutrze, w GT5 sprawiał frajdę, w szóstce nie mam ochoty robić rajdów, które swoją drogą przestały być stricte rajdem jaki znamy z zawodów specjalnych w GT5. Tutaj mamy zwyczajny wyścig na luźnej nawierzchni. Nic specjalnego. Nie będę dalej się rozwodził na temat nierównego poziomu trudności, AI które bywa dziwne, dźwięku samochodów który jest wciąż słaby, update'tów które się pojawiają do jakiś nieregularny czas i mnóstwa innych niedoróbek. Nie zrozumcie mnie źle, to świetna gra ale autorzy rozmienili się na drobne, zbyt dużo wzięli na siebie czego efektem jest jedna wada na każdą poprawioną rzecz.

Komentarz

Zamieszczone przez majkel33
          Razi dość częsty 'screen tearing' i spadki animacji. W grze w której przywykłem do czystej szybkiej animacji to było jak kubeł zimnej wody. A to dopiero początek.
          Nie wiem w jaką wersje grasz (płyta, czy cyfrowa) i na jakim telewizorze. Ale pogrzeb w ustawieniach głównych tv i znajdź opcje "tryb gry" (większość ją ma). Po jej załączeniu nie ma zauważalnych spadków animacji podczas wyścigu, widoku z kokpitu i oglądaniu replayów. W moim przypadku tv lcd Samsunga i edycja cyfrowa GT6.

Komentarz

Zamieszczone przez charger

Nie wiem w jaką wersje grasz (płyta, czy cyfrowa) i na jakim telewizorze. Ale pogrzeb w ustawieniach głównych tv i znajdź opcje "tryb gry" (większość ją ma). Po jej załączeniu nie ma zauważalnych spadków animacji podczas wyścigu, widoku z kokpitu i oglądaniu replayów. W moim przypadku tv lcd Samsunga i edycja cyfrowa GT6.

Gram z płyty, ustawione mam wyostrzenie obrazu, LCD led samsung. Myślę że ma to bardziej związek z poprawkami graficznymi samej gry niż jakichkolwiek ustawień, wielu ludzi na to narzeka.

Komentarz

Ja też mam LED Samsunga i jakoś zauważalnego spadku szybkości animacji nie zauważam.
              1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
              http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Bo pewnie macie te bajery upłynniające obraz (na LG starszych też to jest, Truemotion bodajże się zwie), jak ktoś gra na prostym LCD gdzie tego nie ma to spadki FPS niestety w GT6 widać i to nieraz.
                http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Jazda z kokpitu w GT6 mi się nie podoba tylko i wyłącznie dlatego, że jest mała liczba klatek na sekundę i jakieś dziwne telepanie, szczególnie przy hamowaniu, wtedy też występuje ten screen tearing opisany wyżej. Jazda na kamerze z dachu/maski jako jedyna nie ma tego dziwnego telepania. Ale to moje osobiste doświadczenia.
                  I may be slow but I'm still ahead of you.
                  Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Ja spadki FPSów zauważyłem tylko przy graniu na split screenie, może dlatego, że gram w 720p.

Komentarz

• Re: Co ciÄ™ wkurza w GT6?

Dziwne, ja ciągle słyszę jak to źle GT6 chodzi, ale ja kompletnie nie mam takich problemów i pisze to gracz, który cały czas jeździ na kamerze z kokpitu. Do tego mam zwykły LCD Sony, a może LED, ale jedynym jego bajerem jest to, że ma usb. Żaden smart i żadnych mega bajerów ulepszających obraz, a gra chodzi płynnie i ładnie i odpalana z BD, tyle że co było można jest zainstalowane na dysku.

Komentarz

Dlatego polecam menu ustawienia ogólne tryb gry (który jak jest napisane przyśpiesza prędkość odtwarzania gry, gdy do TV podłączona jest konsola zewnętrzna). U mnie to pomogło (brak spadku animacji podczas replayów, na zbliżeniach oraz gdy jest kilka aut). Widok z kokpitu też działa płynnie. Podobnie miałem z GTA V (też edycja cyfrowa), zwalniała animacja w mieście w zasadzie wszędzie, po włączeniu trybu gry wszystko chodzi płynnie. Wydaję mi się, że TV ma tu dużo do znaczenia. Kolega miał trochę nowszy model i w ogóle nie miał tych problemów z GTA V czy GT6.

Komentarz

Co nie zmienia faktu że to gra ma być tak zoptymalizowana, aby dobrze śmigała a nie po grzebaniu w ustawieniach TV...
                          GranTurismo 5 99%
                          GranTurismo 6 100%

Komentarz

Panowie,mylicie pojecia i dorabiacie teorie.

Tzw. "tryb gry" w TV ma wpływ na Input laga czyli opoznienie wzgledem wydanej komendy z kontrolera.Np skrecasz kierownica i dopiero po chwili widac skret auta na ekranie.Nie wiem jakim cudem przyspiesza wam to animacje skoro ta generowana jest przez konsole.
                            Chyba ,ze mowa o upłynniaczach-true motion,sub field drive itp.Niestety w LCD(LED) koniecznie trzeba z tego korzystac bo inaczej to nawet kreskowki zamulaja.

A screen tearing to czytam o tym juz od GT5-trzeba bylo sobie kupic telewizor w jedynej słusznej technologii.Moja poczciwa stara 4 letnia plazma caly czas ma wysokiej klasy obraz vs dzisiejsze LED'y o starszych to juz nie wspominajac.Oczywiscie LED za 9k zł jesli jest udany pobije dzis moja plazme overall,ale nie bedzie wolny od wkurzajacych mankamentow.Ta technologia zwyciezyła bo jest tansza i prostsza w produkcji a przede wszystkim w eksploatacji.Tyle,ze ja zaplacilem 1/3 tej kwoty z malym haczykiem.

Oczywiscie input laga nie mam w kazdym trybie,normalny,kinowy,gra,dynamiczny a uplynniacz jest niepotrzebny,zreszta w trybie gra jest niedostepny bo powstal w celu interpolacji klatek obrazu by wyeliminowac judder powstaly w skutek innego standardu nagrywania w hollywood np a innego na Blu ray.

Mam nadzieje,ze zanim mi sie popsuje TV to OLEDy beda juz kosztowac normalne pieniadze.

Komentarz

Zamieszczone przez Gawron88
                              Chyba ,ze mowa o upłynniaczach-true motion,sub field drive itp.
                              No ja cały czas myślałem że o tym mowa, nawet pisałem wcześniej
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

Witam czy ktoś mógłby mi pomoc przejsciem gokartów 125 za przeproszeniem nie wiem co mnie już strzelaaaaaa ale mam wszystkie gwiazdki!!!! oprócz gokartów!!!!ze 100 razy próbowałam zawsze z efektem 3 na linii mety....???

Komentarz

PracujÄ™...
                                X