Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co ciÄ™ wkurza w GT6?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Co ciÄ™ wkurza w GT6?

W większości poprzestałem na srebrze. Niby przerwy na kawę a irytują chyba bardziej niż licencje i wyzwania (te mam wszystkie ozłocone <rotfl> ).
    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
    GranTurismo 5 99%
    GranTurismo 6 100%

Komentarz

W końcu dotarłem do serii Nascar (tak, tak, nie każdy ma dużo czasu ) i muszę przyznać, że pierwszy wyścig mi napsuł krwi. Nie dlatego, że przeciwnik jest jakoś specjalnie trudny, tylko dlatego, że kierowcy AI byli szkoleni przez policjantów z USA i wiedzą doskonale jak i gdzie uderzyć by mnie obróciło - najczęściej na 4-5 okrążeniu. Dranie!

Na pozostałych czterech torach, co ciekawe, problem ten już nie istniał (zrozumiale na drogowych) więc ogólnie Nascar nie był tragiczny, tym bardziej, że na ostatnich dwóch owalach można było uciec na bezpieczną odległość paru sekund.

Dodatkowo jeździłem na sprzęgle i H shifterze. Online to nie ma sensu bo się za dużo traci ale offline z AI używam takiej skrzyni jaką ma wirtualne auto - imersja ponad wszystko

Komentarz

Zamieszczone przez cacodemon66
        Driftować nie umiem, więc o złocie mogę pomarzyć, a i niektóre wyzwania z pachołkami są popieprzone
        Pachołki są spoko (oprócz tych na księżycu ) ale driftu też nigdy nie ogarniałem i dość długo męczyłem się z tą Mazdą RX-7 na Special Stage zanim wyzłociłem. Po prostu bez sensu jest to że nie można nic w ustawieniach grzebać, a wydłużenie biegów aż się prosiło. Dość zaskakujące były też pachołki (i styropiany) na GT Arenie, kiedy je trzeba było omijać X-Bowem (broń Boże nawet nie musnąć). Złotko wpadło dopiero po kilku przejazdach, bo trzeba się było nauczyć kiedy i w którą stronę skręcać

Komentarz

No powiem, że przeszedłem Nascar. Nie wszystkie zawody były łatwe, ale nie aż tak, żeby frustrowały. Rywalizacja w przypadku torów owalnych była zaciekła.
          Mój kanał YT: http://www.youtube.com/user/Marki432?feature=mhee

Komentarz

Wystarczy dobra linia jazdy jazdy i korzystanie z tunelu, właściwie tyle. Pierwszy wyścig przejechałem bez asyst, w drugim włączyłem ABS, a w trzecim jeszcze wychodzenie z poślizgu i tak już do końca, nie chciało mi się w dwóch ostatnich sprawdzać czy dałbym radę bez tego.
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Kamil ja pamiętam jeszcze 5tkę gdzie nie było to tak łatwe. Bo o ile tunel i linia dawały dobre czasy tak jednak, w zakręcie Nascar lubił płatać figle i albo blokowały się wszystkie cztery koła albo po wyjściu z zakrętu następowała blokada.

Komentarz

W GT5 Nascarów jeszcze nie robilem wiec odnioslem sie tylko do 6
                GranTurismo 5 99%
                GranTurismo 6 100%

Komentarz

Bez porównania to Gokarty są trudniejsze. To, jak one się okropnie zachowują (w złym momencie dociśniesz gaz i bączek gotowy) to jeszcze są ściany na Kart Space, na które gokart się wbija i nie da się skręcić. Właśnie taka trasa doprowadza mnie do szału! <zly>

Komentarz

Mnie irytuje przede wszystkim interfejs.
                    Po pierwsze garaż. Super. Nie da się zmienić domyślnego sortowania, zawsze jest po dacie zakupu. Zmienić mogę, owszem, ale wyjdę z garażu i wrócę i znowu.
                    Dalej garaż - czemu widać tylko aktualne PO? Wybór samochodu do startu online bez stronki kudosprime był by ciężki (chyba, że trzymacie wszystkie bryki w setupach A na nietunowanym - wtedy się problem sam rozwiąże).
                    Potem już opcje sterowania przed wyścigiem. Czemu do cholery za każdym razem na nowej bryce (albo wyzwaniu...) muszę zmieniać to samo? Skoro ustawienia skrzyni biegów (automat/manual) się zapisują, to czemu ten cholerny ASR i ABS nie mogą?
                    Dalej - durne powtórki po wyścigu. Jak bym chciał z frytkami to bym powiedział: poproszę z frytkami, kur... Uszczęśliwianie na siłę jednym klikiem.
                    Co nie zmienia faktu, że mając mało czasu na granie mam w grze już (jak dla mnie) 30 godzin. A będzie więcej

Komentarz

Skoro ustawienia skrzyni biegów (automat/manual) się zapisują, to czemu ten cholerny ASR i ABS nie mogą?
                      Dalej - durne powtórki po wyścigu
                      Podpisuję się pod tym wszystkimi pięcioma łapkami! O tyle dobrze, ze ABS i ASR trzeba wyłączyć tylko raz dla każdego auto - potem już zapamiętuje. Ale mimo wszystko, wchodzisz w licencje, musisz wyłączać, wchodzisz w seasonal, musisz wyłączać, kupujesz nowe auto, musisz wyłączać... wrrrr.

Dorzuciłbym jeszcze jedną rzecz. Wczoraj jechałem Nurb 24 min i myślałem, ze mnie szlag trafi. Tor zalany, wilgotność 100%, a ja sobie mogę dalej jechać na WS... WTF is that shit! Nie dość, ze zabrali nam Endurance i dali to badziewie w zastępstwie to jeszcze sobie takie jaja robią... Mam nadzieje, ze Kaz przydzwoni jednym z tych sowich Skylinow, jebnie się w łeb i zmądrzeje!

Podobna sytuacja na Suzuce. Pada od 3 okrążeń, a wilgotność na torze 0%... Litości!

Komentarz

Z tymi oponami to faktycznie niezłe jaja, ukończyłem całą klasę S bez kupowania opon zarówno deszczowych jak i posrednich
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Powiedzcie mi, jak ustawić tego Gokarta 125 Shifter abym wygrał w ostatnim wyścigu mistrzostw na torze GT Arena? Już wielokrotnie próbowałem różnych ustawień skrzyni biegów, ale po prostu szlak mnie trafia, bo jeden błąd i mnie wywala poza trasę albo na ścianę. <dobani> Najgorsze jest to, że rywale szybciej pokonują zakręty, nie wpadając w żaden poślizg i nie mogę ich dogonić, oddalają się! Toż to nie do przejścia!

Komentarz

Największe wnerwienie chyba w całej karierze w Gran Turismo ever - Superlicencja S4 z Aventadorem...

Próbowałem robić to z 200 razy (dosłownie...) ponad 6 godzin spędzone przy tym i nie mogę tego wyzłocić... W ogóle jak dojeżdżam do mety to sukces. Na kierownicy idzie mi jeszcze gorzej. Tyle przekleństw co dziś powiedziałem to nie przeszło przez moje usta cały miesiąc... Jak to zaliczę na złoto to chyba nigdy już nie kupię w żadnej grze (i na żywo też nie <rotfl> ) Aventadora.

Komentarz

Czy by coś pomogło, jak dodałbym trochę balastu do mojego gokarta (np 25 kg)?

Komentarz

Daj skrzynię na mniejsze prędkości i na 100% wygrasz
                                GT5 - 100%
                                GT6 - 100%
                                GTS - 100%
                                GT7 - 100%

Komentarz

PracujÄ™...
                                X