Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co ciÄ™ wkurza w GT6?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: Nascar i gokarty wkurzają mnie (i Red Bull też)

siniak, biadolą Ci, co męczą się na padzie... (w tym i autor tego postu).
    1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek
    http://www.autogaleria.pl

Komentarz

Taka rada co do tego goodwood... Najpierw przejedźcie powoli całą trasę i wyczujcie, gdzie moglibyście pojechać szybciej, po czym ten czas poprawiajcie do złota. Ani na kierze, ani na padzie to nie jest trudne, a w porównaniu z vettel challenge z gt5 to jest przejażdżka po parkingu pod biedronką ._.

Komentarz

X2011 też nie ogarnąłbym na parkingu pod Biedronką.
        1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Ojjj Redbull w wyzwaniu Goodwood kosztował mnie więcej nerwów niż gokarty i nascar razem wzięte ! To nie jest bolid na tak wąskie trasy ! Próbowałem chyba ze 20 razy zanim w ogóle dojechałem do mety. Drugie tyle zeszło, żeby zdobyć złoto. Jest jednak coś co mi podniosło ciśnienie bardziej niż Redbull i gokarty i nascar - trzecia próba w badaniu księżyca. Ta cholera z pachołkami jest dla mnie nie do ogarnięcia.

Komentarz

Nie musisz wszystkich pachołków skosić osobiście, w niektórych miejscach można wykorzystać efekt domina.

Mój kanał

Komentarz

Haa zgadzam się - jak do tej pory pachołki na księżycu były jedyną próbą, która napsuła mi w GT6 trochę nerwów. Męczyłem to ponad pół godziny, zanim w końcu wpadło złoto! Jedyna opcja to przyzwyczajenie się do tej jazdy z obniżoną grawitacją (skręcanie to istna ekwilibrystyka w tych warunkach) no i bez dokładnego opracowania trasy przejazdu się nie obejdzie. Tak jak pisał Szczwany nie wszystkie pachołki trzeba trafić, najlepiej celować w te miejsca gdzie jest ich więcej, lub są ustawione w linii (bez żadnych gwałtownych ruchów kierownicą, płynność w tej próbie to podstawa). Powodzenia!

Komentarz

Jaja sobie robicie? Ja zdobyłem złoto chyba w drugiej próbie, tak samo łatwo poszło ze wszystkimi coffebreak'ami ze strącaniem słupków.
                1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

No ja te jestem zdziwiony słysząc, ze ta próba sprawiła komuś problemy.

RedBull na Goodwood tez nie był jakiś straszny jak się już człowiek przyzwyczaił do szybkości.

Najgorszy był ten z Audi R18 - zanim ktoś napisze 'ale o co chodzi, przecież był łatwy?', jeśli nie jeździcie z kokpitu, nie zrozumienie. Z wnętrza tego auta NIC NIE WIDAĆ! Na zakrętach nie widać apexu, nadkola zasłaniają wszystko - tunel vision normalnie Co się namęczyłem zanim się przyzwyczaiłem to moje - jak oni tym wygrywają LeMans

Dal tych co nie próbowali, proponuje się przejechać tym cudem własnie z widokiem z wnętrza - czysta ekstaza

Komentarz

Zamieszczone przez Dj Brabus
                    Jaja sobie robicie? Ja zdobyłem złoto chyba w drugiej próbie, tak samo łatwo poszło ze wszystkimi coffebreak'ami ze strącaniem słupków.
                    Hmm to może próby z pachołkami trzeba robić na padzie? Może to jest sposób Na ten przykład mnie jazda driftem w GT zdecydowanie lepiej i łatwej wychodzi na padzie

Komentarz

A dla mnie wybornie jeździ się R18 - jest najczęściej używanym przeze mnie samochodem. Osiągi ma genialne, a i prowadzenie rewelacyjne, IMHO lepsze od poprzednika. A kokpit ma rewelacyjny!
                      1% experience 99% luck

Dj Brabus

Grzegorz Skarbek

Komentarz

Zamieszczone przez Quelxes
                        No ja te jestem zdziwiony słysząc, ze ta próba sprawiła komuś problemy.

RedBull na Goodwood tez nie był jakiś straszny jak się już człowiek przyzwyczaił do szybkości.

Najgorszy był ten z Audi R18 - zanim ktoś napisze 'ale o co chodzi, przecież był łatwy?', jeśli nie jeździcie z kokpitu, nie zrozumienie. Z wnętrza tego auta NIC NIE WIDAĆ! Na zakrętach nie widać apexu, nadkola zasłaniają wszystko - tunel vision normalnie Co się namęczyłem zanim się przyzwyczaiłem to moje - jak oni tym wygrywają LeMans

Dal tych co nie próbowali, proponuje się przejechać tym cudem własnie z widokiem z wnętrza - czysta ekstaza
                        Też się męczyłem, ale że nie przepadam za tym autem jakoś specjalnie i chciałem zakończyć tą nierówną walkę to po kilkunastu kółkach jazdy z klapkami na oczach w postaci nadkoli przełączyłem na widom ze zderzaka i złotko wpadło w następnym kółku.
                        http://www.mygranturismo.net/12300

Komentarz

Ja się męczyłem ze Stratosem tak długo aż włączyłem ASR i złoto wpadło po jednym przejeździe...

Komentarz

Re: Co ciÄ™ wkurza w GT6?

Przysiadłem znow na pol godziny do Goodwooda X2010 tym razem na kierownicy:
                            http://i42.tinypic.com/11uf3p0.jpg

Jutro spróbuje gokartow.

Komentarz

Trochę nie rozumiem tego biadolenia na Shiftery - gram na padzie. Trzy czy cztery podejścia do Brands Hatch (aby wyczuć tego potworka) i już w dwóch wyścigach mam pierwsze pozycje. I jeszcze jedna mała rada - jeśli nie jesteście pewni czy przejedziecie te trzy wyścigi z rzędu na pierwszym miejscu, po prostu po każdym wstrzymujcie mistrzostwa i wychodźcie z gry. Gra potem nie zapisuje faktu powrotu do wyścigu - w razie czego wystarczy po prostu wyłączyć konsolę/ grę (drugiego pewien nie jestem dlatego uznałem że bezpieczniej całą konsolę wyłączyć choć nie wiem czy w tej kwestii czymś to się różni). Trzy przejazdy musiałem na arenie zrobić (pierwszy błąd, następny drugie miejsce i skończyłem mistrzostwa, ostatni wygrana).
                              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                              GranTurismo 5 99%
                              GranTurismo 6 100%

Komentarz

No i jeszcze niektóre "przerwy na kawę" wkurzają mnie. Driftować nie umiem, więc o złocie mogę pomarzyć, a i niektóre wyzwania z pachołkami są popieprzone

Komentarz

PracujÄ™...
                                X