Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Co ciÄ™ wkurza w GT6?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Co ciÄ™ wkurza w GT6?

Zamieszczone przez Mortycja
    Witam czy ktoś mógłby mi pomoc przejsciem gokartów 125 za przeproszeniem nie wiem co mnie już strzelaaaaaa ale mam wszystkie gwiazdki!!!! oprócz gokartów!!!!ze 100 razy próbowałam zawsze z efektem 3 na linii mety....???
    Na początku tego tematu zostało to poruszone, przejrzyj pierwszą i ewentualnie drugą stronę

Komentarz

Mortycja powiem Ci tak, mój przyjaciel siniak na początku tego wątku straszył, że aby to łatwo przejść trzeba zaopatrzyć się w kierownicę. Ja Ci powiem, że za trzecim razem na padzie zaliczyłem wszystko na złoto (czyt. każdy wyścig na 1 miejscu). Odstaw to na kilka dni a jak do tego wrócisz zaliczysz to na pewno
      Powodzenia

P.s. Witam kolejnÄ… dziewczynÄ™ na forum <brawo>

Komentarz

Od siebie dodam, że trzeba tym obsługiwać się mega delikatnie. Tutaj linia pomocnicza może pomóc, bo na niektórych trasach ciężko dobrać coś samemu kartem.

Komentarz

Widzę, że mamy koleżankę na forum ja miałem bardzo dobry sposób na przejazd gokartami. Też fakt faktem dużo mi krwi napsuły, ale trzeba się zaprzeć. Po pierwsze zakręty nie brać na pełnym gazie, tylko ja na ostrych zakrętach naciskałem X (naciskać i puszczać szybko) cały czas na zakręcie, prędkości na tym nie traciłem, a przynajmniej w poślizg nie wpadałem. Do tego teraz można włączyć kontrolę trakcji, więc możesz sobie tym ułatwić sprawę i linia pomocnicza jak koledzy wyżej pisali. No chyba, że chcesz bez wspomagaczy, to też da się radę, bo ja dałem.

Komentarz

Naprawdę nie wierzę ile stękania jest o to, jakieś kierownice niby potrzebne itd.
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Są tacy, którym palce nijak nie pasują do pada, a urodzili się z kierownicą w dłoni.
              Ja padem to jedynie auta kupuję i opcje wybieram. Jeździć nie potrafię.

Komentarz

Mnie irytuje i jednocześnie zastanawia czemu np w Clio mogę włączyć tylną wycieraczkę, a w innych autach (przynajmniej 30 premium tych które mam) już nie

Komentarz

Zamieszczone przez KariF1Racing
                  Mnie irytuje i jednocześnie zastanawia czemu np w Clio mogę włączyć tylną wycieraczkę, a w innych autach (przynajmniej 30 premium tych które mam) już nie
                  W sumie racja, w końcu to jedna z ważniejszych funkcji simracingu.

Komentarz

Ale Gran Turismo nie jest symulatorem o ile wiem

Komentarz

Ja bardzo ceniÄ™ sobie takie smaczki <dokuczacz>
                      Mogliby też dodać światła awaryjne

Komentarz

Zamieszczone przez DeNi
                        Ale Gran Turismo nie jest symulatorem o ile wiem
                        Temat rzeka.
                        Ale w sumie masz rację, nie jest, bo nie symuluje wycieraczki z tyłu i świateł awaryjnych.

Komentarz

Można by powiedzieć że symulatorem jest z nazwy "The real driving simulator"
                          Niedoróbką jest w grze także to że kierowca skręca kierownicą tylko w zakresie 180 stopni. Nie ma przekładania rąk, jak to jest np w jednej grze na konsoli ps4. Może w GT7 to będzie

Komentarz

Widziałem jakiś filmik z Project Cars, tam się wirtualne ręce właśnie przekładają i moim zdaniem wygląda to strasznie nierealne, zwłaszcza przy dużej prędkości na zakręcie, który bez przekładania można spokojnie przejechać.
                            W sumie rozmawiamy teraz o wizualnych smaczkach, które de facto na symulację nie mają większego wpływu.

Komentarz

Clio to chyba jedyny, któremu chodzi tylna wycieraczka plus kilka innych wynalazków jak pokazywanie aktualnej godziny w kokpicie czy temperatury na dworze, a do tego wszystkie kontrolki działają. Widocznie projektant tego samochodu w grze miał fantazję i zrobił więcej niż można się spodziewać, gdyby do każdego samochodu tak podchodzili. Co do świateł awaryjnych już kiedyś o tym pisałem, uważam że powinna być taka możliwość (np. mocno uszkodzony samochód, rozwalony układ kierowniczy, a mimo wszystko człowiek chce dojechać do Pita, to włącza i każdy jadący za takim samochodem będzie wiedział o co chodzi). Podobnie powinno się tak dziać jak wóz jedzie na autopilocie, bo przykładowo komuś odpisujesz na wiadomość.

Komentarz

Im więcej bajerów tym wolniej gra chodzi, niestety. Konsola jest chyba wolniejsza niż nie jeden dzisiejszy smartphone, ja np nie mogę jechać z wnętrza jak pada deszcz + wycieraczki, bo fps leci na łeb i szyję - a tu jeszcze wycieraczka z tyłu, najlepiej widoczna w lusterku i przekładanie rąk na kierownicy... to wszystko pewnie będzie ale na PS4, starowinkę zostawmy już w spokoju .

Komentarz

PracujÄ™...
                                X