Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zamieszczone przez pawl8
    Mam pytanie ponieważ interesuje mnie zakup na początku gry jednego z samochodów standard. Czy to znaczy, że mogę go kupić tylko na giełdzie i czekać aż tam się pojawi czy można go kupić w inny sposób? Dokładnie chodzi mi o kupno samochodu Opel Speedster Turbo.
    Niestety ale tylko na giełdzie aut używanych. A że jest plus minus 800 standardowych aut, to można czekac i czekac ... i czasem niechcący przegapić. No chyba że jest gdzieś jako auto za wygraną serii wyścigów, ale narazie to nie przytrafiło mi się.

p.s. edit mały - chyba że ktoś ci go sprezentuje, zapomniałem zupełnie o tej formie zdobywania aut.
    ... raz wsiądziesz w BMW i nie ma już dla ciebie odwrotu ...

Komentarz

Panowie mam pytanie odosnie ustawienia turning angle, a dokladnie chodzi mi o to gdzie ono jest ?? Chcialem sobie podregulowac autko do driftu, a w prologu to ustawienie duzo ulatwialo, a tutaj go nie widze, moze ktos cos podpowie??

Komentarz

Prawda to że nie można robić photomode modelom standard? ;/

Komentarz

prawda... autom standard można robić fotki tylko w czasie wyścigu...

Komentarz

A jak robić fotki w czasie wyścigu? Bo nie potrafię

Photo of the Week #1 - 1 miejsce 12 głosów

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              Ciekawe ile jeszcze idiotycznych pomysłów twórców wyjdzie podczas gry
              http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
              GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
              GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
              GranTurismo 5 99%
              GranTurismo 6 100%

Komentarz

o czym wy mówicie!!!
                Wszystkim autom można robić foty, ale nie podczas wyścigu tylko w powtórce

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
                  Ciekawe ile jeszcze idiotycznych pomysłów twórców wyjdzie podczas gry
                  Idiotycznych? Myślę, że dla nich całkiem sprytnych - w Photomode wyszłyby wielkie różnice w grafice Standardów, a kiedy do dyspozycji mamy Premiumy to ten tryb absolutnie gniecie.
                  http://najalternatywniej.blogspot.com/
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Podczas wyścigu też wychodzą więc na jedno wychodzi imho :wink: . A w standard jest wiele modeli, którym mógłbym robić foty
                    http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                    GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                    GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                    GranTurismo 5 99%
                    GranTurismo 6 100%

Komentarz

Znacie moze jakis sposob na "refresha" uzywanych samochodow szybszy niz odpalenie wyscigu i wyjscie z niego? Ekrany ladowania sa zalamujaco dlugie. Polowalbym na opla astre i/lub volvo s60, szansa ze 2 konkretne auta z 800 sie pojawia jest niewielka i latwa do policzenia

edit: i 2gie pytanie. W opcji quick race sa jakies domyslne auta, za to nie widze aut ktore kupilem w mojej niezbyt dlugiej "karierze". Jak sie dodaje / odblokowuje wiecej aut w quick race?

Komentarz

Kiedy wejdziesz do garażu w Karierze musisz dodać samochody do ulubionych wtedy w szybkim wyścigu będziesz mógł się nimi ścigać.

Komentarz

Właśnie ostatecznie porzuciłem myśl o zakupie tej "gry"...

Komentarz

Panowie a o co dokładnie chodzi z tym B-SPEC, to jest dla naszego kolejnego kierowcy tak? I gramy nim my czy on sam śmiga, bo na 1 rzut oka są to te same wyścigi co w a-spec więc nie za bardzo kumam właśnie o co kaman , ??, grałem tylko w GT2 bardzo dawno temu, nie wiem bądź nawet nie pamiętam czy coś takiego tam było, i totalnie zgłupiałem co to jest i z czym się to je :/, z góry THX za odp

Komentarz

Zamieszczone przez pigul81
                              Panowie a o co dokładnie chodzi z tym B-SPEC, to jest dla naszego kolejnego kierowcy tak? I gramy nim my czy on sam śmiga, bo na 1 rzut oka są to te same wyścigi co w a-spec więc nie za bardzo kumam właśnie o co kaman , ??, grałem tylko w GT2 bardzo dawno temu, nie wiem bądź nawet nie pamiętam czy coś takiego tam było, i totalnie zgłupiałem co to jest i z czym się to je :/, z góry THX za odp
                              B-Spec to taki tryb menedżerski. Tworzysz pierw kierowcę, który będzie jeździł w wyścigach. Ty mu dobierasz samochód i ustawienia tego samochodu i posyłasz go na jakiś wyścig. Podczas wyścigu możesz go tylko instruować, czy ma zwiększyć tempo, zmniejszyć je, uspokoić jazdę, albo wyprzedzić kogoś. Później dochodzi jeszcze pit-stop. Musisz uważać, żeby nie przesadzić z przyciskaniem go (nie warto na początku kazać mu zwiększać tempa), bo może wypaść poza tor i możesz przegrać wyścig. Miej na uwadze, że na pierwszych poziomach twój kierowca jest słaby i nie jeździ za dobrze, dlatego dobrze mu dobrać szybszy samochód z napędem FF, albo 4WD. Podczas tworzenia kierowcy zwróć uwagę na jego parametry, dobierz wg. własnego uznania, ale radzę aby był bardziej opanowany, niż nerwowy (w stronę niebieskiego paska) :mrgreen:
                              I may be slow but I'm still ahead of you.
                              Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Zamieszczone przez Sasek
                                Zamieszczone przez pigul81
                                B-Spec to taki tryb menedżerski. Tworzysz pierw kierowcę, który będzie jeździł w wyścigach. Ty mu dobierasz samochód i ustawienia tego samochodu i posyłasz go na jakiś wyścig. Podczas wyścigu możesz go tylko instruować, czy ma zwiększyć tempo, zmniejszyć je, uspokoić jazdę, albo wyprzedzić kogoś. Później dochodzi jeszcze pit-stop. Musisz uważać, żeby nie przesadzić z przyciskaniem go (nie warto na początku kazać mu zwiększać tempa), bo może wypaść poza tor i możesz przegrać wyścig. Miej na uwadze, że na pierwszych poziomach twój kierowca jest słaby i nie jeździ za dobrze, dlatego dobrze mu dobrać szybszy samochód z napędem FF, albo 4WD. Podczas tworzenia kierowcy zwróć uwagę na jego parametry, dobierz wg. własnego uznania, ale radzę aby był bardziej opanowany, niż nerwowy (w stronę niebieskiego paska) :mrgreen:
                                Ja natomiast swojemu kierowcy B-spec kazałem na starcie "wyprzedzać " i zajął 2 pozycje po pierwszym zakręcie a puzniej kazałem mu zwolnić. Więc nie ma reguły na to jak powinien zaczynać...(ostatecznie wygrałem ten wyścig na AUTUMRING). Generalnie nie pograłem za dużo w B-spec na GT4 a tu miłe zaskoczenie i całkiem fajnie się w to gra jako menager . Tylko zastanawia mnie czemu nie można robić ustawień samochodów przed rajdem gdy jeżdżą kierowcy B-spec?
                                OGE-1 INA AM EIN OT 2 SAN KAJ 3 HCIKAT

Komentarz

Pracuję...
                                X