Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Pytania i odpowiedzi odnośnie GT5

Ja mam pytanie odnośnie elementów aerodynamicznych montowanych w Warsztacie GT. Chodzi mi o te elementy Przód, Tył, przedłużenie. Jest tak, że zmienia się zderzak z przodu, progi, i zderzak z tyłu (dyfuzor dochodzi) ale w ustawienia auta nie ma opcji "aerodynamika" gdzie można ustawić siłę docisku. Moje pytanie brzmi, czy te elementy montowane w Warsztacie GT, które nie uaktywniają opcji "aerodynamika" w ustawieniach auta przed wyścigiem to są tylko elementy ozdobne, czy one rzeczywiście zmieniają docisk auta, ale bez możliwości regulacji co wyłącza opcję "aerodynamika" w ustawieniach? Ktoś to testował? Czy te śmieszne dokładki zderzaka i progów itp. coś dają czy to tylko element wizualny i można się bez niego obejść? Nie mówię o spojlerze tylnym, bo wiem że on coś daje.

W sumie, chyba można sprawdzić po zamontowaniu tych elementów i założeniu spojlera na tył pojawi się opcja aerodynamika. Tam można sprawdzić wartości ustawione domyślnie np. (20/30), po czym zdjąć elementy "ozdobne" ale zostawić spojler, ponownie udać się do ustawień auta i sprawdzić czy wartości domyslne się zmieniły czy nie np. po zdjęciu byłoby 10/20. Dobrze kombinuję?

Komentarz

na pewno cos to daje bo po zamontowaniu tych dodatkow zwiekszaja sie punkty PO

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Zamieszczone przez Nuttie
        Ja mam pytanie odnośnie elementów aerodynamicznych montowanych w Warsztacie GT. Chodzi mi o te elementy Przód, Tył, przedłużenie. Jest tak, że zmienia się zderzak z przodu, progi, i zderzak z tyłu (dyfuzor dochodzi) ale w ustawienia auta nie ma opcji "aerodynamika" gdzie można ustawić siłę docisku. Moje pytanie brzmi, czy te elementy montowane w Warsztacie GT, które nie uaktywniają opcji "aerodynamika" w ustawieniach auta przed wyścigiem to są tylko elementy ozdobne, czy one rzeczywiście zmieniają docisk auta, ale bez możliwości regulacji co wyłącza opcję "aerodynamika" w ustawieniach? Ktoś to testował? Czy te śmieszne dokładki zderzaka i progów itp. coś dają czy to tylko element wizualny i można się bez niego obejść? Nie mówię o spojlerze tylnym, bo wiem że on coś daje.

W sumie, chyba można sprawdzić po zamontowaniu tych elementów i założeniu spojlera na tył pojawi się opcja aerodynamika. Tam można sprawdzić wartości ustawione domyślnie np. (20/30), po czym zdjąć elementy "ozdobne" ale zostawić spojler, ponownie udać się do ustawień auta i sprawdzić czy wartości domyslne się zmieniły czy nie np. po zdjęciu byłoby 10/20. Dobrze kombinuję?
        Z tego co się orientuję to można to w ustawieniach w garażu zmienić.

Komentarz

Zamieszczone przez Nuttie
          Aerodynamika znajduje się w ustawieniach nadwozia.

Komentarz

To gdzie się ustawia i gdzie mogę odczytać poszczególne wartości, to oczywiście wiem, bo to oczywista oczywistość. Tutaj odpowiedzi udzielił mi adamwsb i wygląda na to, że jest to prawidłowa odpowiedź. Po zamontowaniu niektórych elementów aerodynamicznych po prostu nie pojawia się opcja ustawień, dlatego pytam czy mają wpływ na osiągi. Odpowiedź z punktami osiągów wydaje się zadowalająca, a ja jeszcze dzisiaj zrobię tak jak napisałem i sprawdzę czy się wartości docisku zmieniły.

Komentarz

PO na pewno wzrasta ale nie wszystkie dodatki mozna ustawiac, musisz sprawdzic w ustawieniach samochodu, wejdz w NAZDOWIE i tam AERODYNAMIKA. Spoilery tynle wszystkie mozna ustawiac, sprawa jest rozna jesli chodzi o przod bo nie kazde sa regulowane

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000260566501

Komentarz

Ja mam pytanie, który jest totalnie laickie, ale dopiero startuję z tą grą. Jak do cholery gra się w trybie multi? Split-Screen to odkryłem już dawno, ale jak grać przez sieć z innymi? W co wejść?

Komentarz

Zamieszczone przez Jaan_PL
                  Ja mam pytanie, który jest totalnie laickie, ale dopiero startuję z tą grą. Jak do cholery gra się w trybie multi? Split-Screen to odkryłem już dawno, ale jak grać przez sieć z innymi? W co wejść?
                  Manual masz w grze? Czy ci go wycięli? Wchodzisz w życie gt/poczekalnia i tam masz wszystko
                  I may be slow but I'm still ahead of you.
                  Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

A może byś się tak człowieku normalnie odzywał, co?
                    Od tego jest to miejsce aby o wszystko pytać. Jak ci nie pasi to nie korzystaj.

Komentarz

Sasek podziwiam za cierpliwość i opanowanie w pisaniu post'a.
                      Ale dziś będzie grzecznie i wyrozumiale:
                      Jaan_PL:
                      -Podłącz konsolę do TV oraz do prądu
                      -Uruchom PS3 przyciskiem na konsoli bądz na PAD'zie
                      -Włóż płytkę z GT5 do napędu
                      -Poczekaj aż konsola załaduje program
                      -Wejdź w sekcję gry (padem, nie do telewizora) i wybierz Gran Turismo 5
                      -Przed tym upewnij się że konsola jest podłączona do internetu (niestety smutna prawda ale żeby grać on-line trzeba mieć internet)
                      -Następnie dzielnie krocz przez kolejne ekrany ładowania
                      -Kolejnie wybierz poczekalnia (nie w przychodni tylko w menu Życie GT)
                      -Później pozostaje wybrać interesujący pokój i grać.

Mam nadzieję żę nikt nie poczuł się urażony tym krótkim intruktażem, bądź co bądź wolę komuś naubliżać bo to aż woła o pomstę do nieba.
                      AVE GT

Komentarz

wbrew pozorom podpunkt 1 jest najtrudniejszy reszta to pikuś

Komentarz

Sorki, może rzeczywiście mnie poniosło. Ale kurde, nie pytajcie o oczywistą oczywistość
                          I may be slow but I'm still ahead of you.
                          Mój kanał Youtube: SasekPL

Komentarz

Siema. Mam pytanie o fizykę jazdy. Niby Gt5 jest najlepszym symulatorem. Wziełem wczoraj nowe camaro na nordschlife i wykręciłem czas 7.51 z groszami, odrazu sie zdziwiłem jak on zakrzania i z czystej ciekawości znalazłem na necie normalny czas na tym torze a wynosi on 8.20 . Zdziwiłem sie że to niemożliwe. Więc Wziełem nissana Gtr i wykręciłem czas 7.26.444 a normalny czas to 7.26.7 . Co wy o tym myślicie bo ja myślę że tylko nie które z aut są tak szczegółowo dopracowane. Jutro sprawdze sls i sie zobaczy. Jechałem na padzie bez wspomagaczy tylko z abs. Narazie

Komentarz

najprawdopodobniej czasy przejazdów aut premium będą zbliżone do tych rzeczywistych a reszty nie koniecznie

Komentarz

Pytanie na jakich oponach jechałeś.

Komentarz

Pracuję...
                                X