Witam raz jeszcze i pozdrawiam Replay wrzuciłem na youtube właśnie ale nie wiem ile potrwa processing, pierwszy raz coś na youtube wrzucam. Jak będzie działało to wrzucę link.
JEST niestety jakoś zła, http://www.youtube.com/watch?v=TDPh_FTiuBA
Co do samej jazdy, to było chyba moje najczystsze szybkie okrążenie! Generalnie szybka jazda FWD to wyzwanie na tym torze, no i jak to często bywa, jak jest się szybkim w jednym miejscu, to potem w innym coś nie wychodzi, dodatkowo strasznie mnie irytował "ghost" bo po nim od razu widać błędy. Po ok. 5-6h grania zatrzymałem się na 1'42.2XX i wtedy załadowałem jako ghosta jakiś mój przejazd NSXem i dostałem poweru
Oczopląsu mozna dostac od tego replay'a
Ale btw czas mega, przejazd tez. Jezdzisz z systemami? Czy golas na manualnej skrzyni? Niektore zakrety bardzo szybko i sie zastanawiam dlaczego moj tak nie skreca?
Ja jeżdżę bez ASM i TCS. Jest znacznie lepiej bo jak jedziesz na systemach np. w zakręcie to system nie pozwala Ci dodać gazu i spowalnia furę. Lepiej samemu dozować gaz i czasem złapać mały uślizg niż być wolniejszym przez systemy. Moje zdanie na ten temat.
Pozdro.
Moje pytanie stąd , że moje poprzednie czasy ( np. 1'42.450 ) uzyskiwałem jadąc na włacząnym TCS i ASM , zobaczyłem czas Koleshiy oraz post w którym napisał że jechał bez systemów . Więc postanowiłem spróbować bez systemów . Po 40 minutach jazdy udało mi się osiągnąć taki czas
I Rzeczywiscie tak jak napisał Slik5 - na zakręcie przy dodaniu gazu samochód prawie w ogóle nie przyspiesza a nawet czasami zwalnia przy włączonych systemach . A na wyłączonych jedzie się o wiele szybciej.
Pozdro dla Wszystkich Fanow Gier z Serii Gran Turismo !!!!!
Hmm....no a nie wiem co ja mam powiedzieć - Ostatnią rundę wygrałem, po kilku godzinnym treningu, a tutaj ? Jeżdżę i jeżdżę i nic....po prostu albo ja nie mam weny, albo poziom aktualnej rundy jest za wysoki...
Hmm....no a nie wiem co ja mam powiedzieć - Ostatnią rundę wygrałem, po kilku godzinnym treningu, a tutaj ? Jeżdżę i jeżdżę i nic....po prostu albo ja nie mam weny, albo poziom aktualnej rundy jest za wysoki...
No i nie zapomnij że to TY wymyśliłeś tą runde
Pozdro dla Wszystkich Fanow Gier z Serii Gran Turismo !!!!!
Koleshiya - ależ elegancki przejazd, położyłeś nas na łopatki w stylu Bruce'a Lee :wink:
Gratuluję!
Osobiście też jeżdzę bez systemów, to wszystko o czym mówicie to prawda auto bez systemów lepiej radzi sobie z zakrętach, nie jest takie drętwe i nie zwalnia w łukach
EDIT-nie no panowie... wy mnie zamęczycie wszyscy poprawili swoje czasy! Nie chcę być ostatni czyżbym musiał trenować "ducha" od początku? Się uwzięliście :mrgreen:
Pojeździłem dzisiaj troszkę, ale nie poprawiłem czasu. W trzecim i czwartym sektorze jestem ciut szybszy, ale nie daję rady powtórzyć przejazdu w pierwszym, wczoraj to był max chyba
Gratulacje!
Każdy zarkręt wziołeś w idealnym punkcie i co najważniejsze przy FWD - dobrana odpowiednia praca gazu i hamulca. Pełen podziw.
Teraz już wiem gdzie urwałeś ten czas.
Jeździsz może na kierownicy? Bo wydaje mi sie, że dosc płynnie skręcasz, jak na pada. A może masz taką wprawe?
Systemy spowalniają, więc jepiej ich nie używać. Ja w ostateczności używam tylko TCS, jak nie moge poradzić sobie z poślizgiem kół.
PS. Bardzo się ciesze że forum ma takich świetnych kierowców.
Jeżdżę na kierownicy, a na padzie dla mnie jest problemem właśnie to dozowanie gazu i hamulca, w ogóle przy hamowaniu często jest najwięcej do zyskania,
Co do TCS i ASM, to zawsze strasznie mnie irytuje jak kupuje sobie nowy wóz, wyjeżdżam, a tu zonk, nie wyłączyłem. To samo przy robieniu licencji.
Komentarz