Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[DYSKUSJA] GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: NOWY TURNIEJ DRIFTU

Zamieszczone przez mleczny87
    (...)Albo bardziej szczegółowy który pozwoli ocenić odrębne cechy driftu czyli prędkość, linia, wychylenie i show przejazdu w skali 1-5 w każdej z tych kategori czyli w sumie do zebrania nawet 20 za jeden przejazd.
    Zamieszczone przez thooorn
    Nie wiem, o co Ci znow chodzi. Na pierwszej stronie sam napisales taki sam system sedziowania, a czepiasz sie do mojego.
    Ale ja się nie czepiam systemu sędziowania bo to mój pomysł tylko chodzi mi o ten pomysł z mistrzem... No powiedzcie po jakiego grzyba wam to... To tylko utrudnia sprawe nam sędziom.
    Druga sprawa to tory, Panowie ja nic nie chce narzucać ale prosze was, przemyślcie ten temat jeszcze raz!
    rozbujamy tą bude na nowo

Komentarz

Ale co ? Wszystko będzie na SIMULATION DISC!! A te trasy są wmiare łatwo dostępne.

Nie wiem dajcie jeszcze jakieś pomysły żeby ten turniej nie był zwykłym turniejem jak większość na tym forum :wink:

Komentarz

Mleczny, wyraznie miales zastrzezenia do systemu oceniania, a teraz odwracasz kota ogonem zaczynajac watek o mistrzu.

Sprawa torow jest juz praktycznie zamknieta. Arcade Disc odpada. Tylko tory na Simulation Disc.

Sprawa z tym bronieniem tytulu pomiedzy mistrzostwami jest troche kontrowersyjna i moze przyspozyc problemow. Moze po prostu wyjsc z tego niezle zamieszanie. Dlaczego mistrz ma pojedynkowac sie z kims o jego tytul? Czlowiek sie meczyl przez caly dlugi turniej. Dal z siebie wszystko, a wystarczy, ze ktos go wyzwie (nawet osoba calkiem zielona) i moze stracic swoj ciezko wywalczony tytul. Gorszy dzien, brak czasu lub inne czynniki. Sprawa do przemyslenia.

Komentarz

No może masz rację może obrona tytułu wystarczy na samych mistrzostwach a nie po między nimi. Nie wygrasz na kolejnych to ci nie udało się obronić a jak obronisz się to będzie kolejny puchar do kolekcji :wink: :mrgreen:

Komentarz

Mysle, ze wszystko jest juz ustalone. Teraz przydaloby sie zebrac jak najwieksza ilosc uczestnikow, a regulamin turnieju zebrac do kupy. Ewentualnie mozna jeszcze wniesc jakies drobne poprawki, zeby kazdy mial jasnosc. JISAW? Zbierzesz to wszystko do kupy w jednym poscie? :wink:

Komentarz

Panowie ALARMUJE [!!!] w kwesti torów...
              Bez sensu wybierać tory jak np. SS R5 gdzie długość prostych jest tak wielka!
              Czy nie lepiej było by poszukać torów w SIMULATION DISC'u które są bardziej kręte, z początku byłem przeciwnikiem torów serii ''mini'' ale z dwojga złego mogłby by one zastąpić tory własnie typu SS R5.

Komentarz

Ja o drifcie generalnie pojęcia nie mam, ale wydaje mi się żeby było jak najmniej prostych i dużo zakrętów

Komentarz

Słuszna podpowiedź kolegi Gnapka

Komentarz

Panowie ale te tory co ja podałem to wybrałem w miare kręte do driftu, SSR5 może faktycznie ma za dużo prostych ale

Zamieszczone przez mleczny87
                    Panowie ALARMUJE [!!!] w kwesti torów...
                    Bez sensu wybierać tory jak np. SS R5 gdzie długość prostych jest tak wielka!
                    Czy nie lepiej było by poszukać torów w SIMULATION DISC'u które są bardziej kręte, z początku byłem przeciwnikiem torów serii ''mini'' ale z dwojga złego mogłby by one zastąpić tory własnie typu SS R5.
                    Spróbuj przelecieć jednym ślizgiem ten tunel na początku :wink: To jest raz. Dwa to ja podałem swoje typy i nigdzie nie powiedziałem że mają być napewno koniec kropka.
                    Możecie z weryfikować mój pomyś bo po to tu się dogadujemy w sprawie tego turnieju, Jeśli wszystko w mojej propozycji wam nie leży to uszanuje to i postaram się to poprawić. :wink:

Mysle, ze wszystko jest juz ustalone. Teraz przydaloby sie zebrac jak najwieksza ilosc uczestnikow, a regulamin turnieju zebrac do kupy. Ewentualnie mozna jeszcze wniesc jakies drobne poprawki, zeby kazdy mial jasnosc. JISAW? Zbierzesz to wszystko do kupy w jednym poscie? :wink:
                    no może nie do końca bo w sumie ja ty i mleczny sypiemy pomysłami chciał bym poznać innych propozycję

turniej i tak wcześniej nie ruszy jak w połowie Lipca bo uzgodniłem sobie z Kierownikiem Dreadlockiem że nie będziemy gryźli się ze swoimi turniejami :wink:

Komentarz

Dlaczego mistrz ma pojedynkowac sie z kims o jego tytul? Czlowiek sie meczyl przez caly dlugi turniej. Dal z siebie wszystko, a wystarczy, ze ktos go wyzwie (nawet osoba calkiem zielona) i moze stracic swoj ciezko wywalczony tytul. Gorszy dzien, brak czasu lub inne czynniki.
                      Dlatego że jest mistrzem.
                      Nie może spocząć na laurach i szczycić się tytułem. Jego obowiązkiem jest udowadniać że nie bez powodu dzierży berło.
                      Jeśli przegra z młokosem...trudno mamy nowego Doriking
                      Zamieszczone przez JISAW
                      no może nie do końca bo w sumie ja ty i mleczny sypiemy pomysłami chciał bym poznać innych propozycję

turniej i tak wcześniej nie ruszy jak w połowie Lipca bo uzgodniłem sobie z Kierownikiem Dreadlockiem że nie będziemy gryźli się ze swoimi turniejami :wink:
                      Też myślę nad urozmaiceniem zawodów ale jakoś nie wpada mi nic co by mogło zrewolucjonizować zabawę.

Swoją drogą co do startu Twojego turnieju to myślę że spokojnie się pomieścimy. Liczyłem na większe zainteresowanie mojego Topicu (deklarowany był imponujący) ale skończyło się na dobieraniu zawodników. Szkoda.

Dlatego oba turnieje chyba nie będą się gryzły :wink:

Komentarz

No szczerze mówiąć aż mnie zatkała frekwęcja zgłoszeniaowa. A wyszło co wyszło wielka szkoda. Team GT5 w huja se poleciał. co zrobić.

Do 4 lipca trwa termin twojego turnieju. Jeśli nikt nie rozmyśli się to po 4 ja ruszę bo 4 nie dam rady bo kolejny rok mi przybędzie to nie dam rady a 5 będe trzeziwiał :wink:

To coś na 6 przygotuje i się zacznie po mału :wink:

Komentarz

Małe pytanie dla tych którzy chcą wziąść udział i tych którzy już są.

Mały szczegół dotyczący przejazdu. Ile kółek robimy na turniejowy filmik jedno? czy dwa?
                          Dwa kółka to by była nowość i dowiodła by prawdziwych umiejętności :wink: Jedyny minus to długość filmików i długe przesyłanie na YOUTUBE

I jak?

Komentarz

Mysle, ze jedno wstarczy. Niektore tory sa zbyt dlugie, zeby zrobic dwa idealne kolka. Jedno wstarczy. Tak czy siak od razu widac umiejetnosci kierowcy, wiec katowanie sie wieksza iloscia kolek raczej nie ma sensu. Nad jednym kolkiem mozna sie bardziej skupic.

Komentarz

Jest jeszcze jedna sprawa chodzi o wozy! Po mału mogli byście podawać czym jedziecie? Bo juz nie długo musiał bym ułożyć plan i ruszyć z turniejem :wink:

Ja już wybrałem i jadę Nissanem Silvia

Komentarz

Myslalem o mojej RE Mazdzie, ale ostatnio pojezdzilem troche tym potworem M30 z prawie 600hp na pokladzie. Zastanowie sie jeszcze.

Dobrze byloby, zeby jak najwiecej osob wystartowalo. 10 to marzenie. Byloby ciekawie i duzo wieksza rywalizacja.

Komentarz

Pracuję...
                                X