Jak wyglada sprawa sedziow? Mamy przeciez dwoch. Kazdy bedzie ocenial przejazdy. Ich oceny moga sie nieco roznic. Bedzie brana jakas srednia? Wg mnie to chyba najlepsze rozwiazanie.
Oceny przejazdow beda opublikowane? Chodzi mi o szczegolowe oceny w czterech ustalonych kryteriach. Mogloby to wygladac tak:
nazwa uzytkownika = ilosc punktow - kat/predkosc/linia/ogolny fun
itd. Tak wyglada najprzejrzysciej. Sedziowie przed podaniem wynikow oczywiscie policzyliby srednie swoich ocen, zeby nie robic dodatkowego zamieszania w prezentacji wynikow. Mogliby tez np wysylac do organizatora gotowy post. Organizator tylko by go wklejal, podpisujac "wyniki rundy x".
panie drogi sędzio mleczny throoon ma bardzo dobry i przejrzysty sposób sędziowania więc pozwól mu dać swój pomysł
Mleczny, wez pod uwage to, ze jestes tu tylko sedzia, nie organizatorem. Ostatni glos ma JISAW. Po drugie, jest jeszcze jeden sedzia. Macie oceniac wspolnie, a srednia Waszych ocen to jedyne, sensowne rozwiazanie. Dlatego radze Ci nie rzadzic sie tutaj i rozkazywac kazdemu, co ma robic. Sedziego zawsze mozna wymienic. Ten turniej, jak kazdy inny, to dzielo wspolne.
Jesli tak bardzo chcesz robic wszystko po swojemu to zaloz swoj wlasny turniej. Zobaczymy, jak na tym wyjdziesz.
Spokojnie wszystko ze spokojem zrobimy. Nie musimy tu dążyć do kłutni. Mleczny też trochę zluzuj:-) jeśli masz jakąś propozycje co do oceny to proszę mów ja cię wysłucham. Opcja thooorna jest dobra a zarazem najprostsza:-) z majkelem się zgadaj co i jak. Żeby chaosu nie było. Że jeden tak ocenia drugi inaczej;-) mleczny może kolejną edycję GRAN TURISMO DRIFTING CHAMPIONSHIP 2 zorganizujesz ty? Wprowadzisz swoje zmiany do regulaminu albo całkiem nowy? Ale pamiętaj nazwa się nich nie zmienia jedynie kolejny numerek. Niech to się stanie taką małą tradycją działu GT2. Co kolejną edycję zmieniali by się sędziowie. To na następnej edycji ty byś jechał a ja był bym sędzia tak przykładowo. Sędzia nie został by zwycięzca turnieju bo na kolejnej edycji musi bronić tytułu. To są moje 3 grosze które mogły by być uwzględniane przy każdej edycji. Mam nadzieję że ona się pociągnie przez długi okres:-):-):-):-)
System sedziowania jest juz w zasadzie ustalony. Chodzi mi przede wszystkim o przejrzyste udostepnienie wynikow. Oczywiscie, sprawa dwoch sedziow i ich wspolnego oceniania jest rowniez wazna.
Mi się ten system oceniania podoba łatwy prosty i konkretny. Jedyne do czego mam zastrzeżenia to ta średnia po co wyliczać arytmetyczną jak można noty zwyczajnie zsumować.
Moze byc i suma ocen dwoch sedziow. Na jedno wychodzi. W sumie do zdobycia w jednej rundzie bedzie 40pkt, po 10 w kazdym z kryteriow.
Chodzi mi o to, zeby kazdy mogl zobaczyc, za co dostal punkty, gdzie stracil itp. Wyniki maja byc jawne i przejrzyste, a nie gola liczba przy kazdym z uzytkownikow.
A więc od samego początku wam tłumacze że system punktowania zostawcie mnie i Majkelowi a wy się zajmijcie tylko jazdą i niech was nic innego nie obchodzi... Wszystko będziecie mieli jak na patelni ale błagam was nie ingerujcie w czyjeś zadania i pilnujcie własnego nosa. Widze że tylko kolega Jisaw to zrozumiał i nadto się nie podburzał. PZDR.
Komentarz