Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej na luzie - GT2 [Dyskusja]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez C5R Zobacz posta
    Jak wygrasz wszystkie rundy, to nadam Ci prawomocny tytuł Dr nauk wyścigowych z dziedziny Granturismologii. Tytuł niezbywalny, dożywotni, oczywiście przewiduję także dyplom, nie ma ściemy.
    <lol> ok

Komentarz

• Leeeeeeci samooooooooolot!

Komentarz

• Improved:

Tak z luźnych przemyśleń, to ta sekcja poniżej jest największym złodziejem czasu. Próbowałem jechać ją mniej więcej linią z czerwoną strzałką, wchodząc w ten lewy zakręt nieco szybciej, ale potem wyrzuca na prawo za bardzo i musisz hamować przed tym prawym skrętem nieco bardziej, niż się powinno. Linia z zieloną strzałką jest chyba bliżej optymalnej, bo wtedy przyhamuje się do tego lewego nieco bardziej, ale wejście w tamtą sekcję prawo - prawo idzie z większą prędkością. Potem ucieczka z tej kombinacji jest siłą rzeczy szybsza. I chyba taką techniką, strata poniesiona w początkowym lewym jest na tle całego okrążenia mniejsza, niż gdyby wpuścić Golfa do tego łuku po linii czerwonej:

Komentarz

• Ja chyba poprawnie pojechałem znaczy się tak optymalnie a przynajmniej mi się tak wydaje xd

Komentarz

• Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta
            Macie ściągę ode mnie Nagrane wczoraj zaraz po zrobieniu wyniku.

Bardzo pięknie tam lecisz, i widzisz, na wejściu masz już trójkę i można potem już gaz w dechę, a ja lecę ten łuk wysoką dwójką, bo muszę tam trochę go przyhamować i wbić redukcję, zbyt ostry kąt natarcia mam i przez to idzie wolniej.

Keep diggin'

Komentarz

• Zamieszczone przez C5R
              Linia z zieloną strzałką jest chyba bliżej optymalnej, bo wtedy przyhamuje się do tego lewego nieco bardziej, ale wejście w tamtą sekcję prawo - prawo idzie z większą prędkością. Potem ucieczka z tej kombinacji jest siłą rzeczy szybsza. I chyba taką techniką, strata poniesiona w początkowym lewym jest na tle całego okrążenia mniejsza, niż gdyby wpuścić Golfa do tego łuku po linii czerwonej:

Ta sekcja jest kwintesencją idei slow in - fast out, a także tego, co nazywam analitycznym podejściem do jazdy wyścigowej. Robiąc rekonesans w trakcie luźnych pierwszych okrążeń po wyjeździe na tor dobrze jest nie tylko zapamiętać sobie układ zakrętów, ale też to, co następuje po każdym z nich. Za danym wirażem jest długa prosta? Szerokie wyjście po tarce i gaz do dechy. Za zakrętem jest następny w tym samym kierunku? Wyjście na zewnętrzną, ale gaz z wyczuciem i składamy wóz w drugi zakręt. Następny zakręt odbija w przeciwnym kierunku? Wtedy mocniej dohamowujemy do pierwszego, zacieśniamy wyjście, by znaleźć się blisko wewnętrznej, a dzięki temu od razu mamy ustawiony wóz pod następny wiraż.

Identycznie do Seattle jest w pierwszej szykanie na Monzy - tutaj pierwszy zakręt w prawo bierzemy tak, by wyjść z niego jak najbliżej prawej strony toru, ale dzięki temu drugi zakręt pokonujemy z większą prędkością, mając od razu doskonałe warunki do lepszego przejechania Curva Grande, dzięki lepszej prędkości wyjściowej z szykany.

Innymi słowy, tutaj, na Seattle Short, jedyna słuszna linia jazdy w tej sekcji to ta, którą oznacza zielona strzałka Zaś czerwona nie powinna być opisana "chyba źle", tylko "zdecydowanie źle"

Komentarz

• Jest wpisowe i to widzę, że nawet dobrze poszło
                Sygnatura została usunięta ponieważ złamano 16 punkt regulaminu forum

Komentarz

• Coś aby było: 1:10.732

C5R trafna uwaga z tamtym zakrętem
                  ProDriver dobry czas, obyś tym razem poprawił jeszcze
                  Ostatnio edytowany przez Olo699; 10.04.2021, 01:12.

Komentarz

• Olo699 A poprawię, będzie walka i widowisko do samego końca
                    Tymczasowe P1, teraz czekać na kogoś kto zejdzie do 1:08:XXX, a jest to raczej możliwe, bo końcówka mi nie wychodzi zbyt dobrze
                    Ostatnio edytowany przez ProDriver; 10.04.2021, 01:59.

Komentarz

• Zamieszczone przez ProDriver
                      Tymczasowe P1, teraz czekać na kogoś kto zejdzie do 1:08:XXX, a jest to raczej możliwe, bo końcówka mi nie wychodzi zbyt dobrze

Spokojnie, niebawem JISAW machnie 1:08.2

Edit:

Ostatnio edytowany przez Toyo; 10.04.2021, 02:41.

Komentarz

• A powtórki macie?

Komentarz

A powtórki macie?
                          Ja przepraszam za OT, ale

Komentarz

A powtórki macie?
                            Chciałem zapisać, ale nie wiedziałem, że mi zapisze ostatnie okrążenie, a to nie było rekordowe

Komentarz

• Moja poprawka: 1:10.244

Moim założeniem jest, że nasza rywalizacja jest zgodna nazwą turnieju, czyli "na luzie", ale również w duchu fair play. Dlatego macie mój kredyt zaufania, bo uważam każdego z Was za rozsądnych ludzi. Jednak jeśli mimo wszystko ktoś ma wątpliwości, może poprosić o powtórkę, a ja przychylę się do tej prośby. ProDriver w tabeli na razie będzie uwzględniony Twój poprzedni czas, ale jednocześnie proszę o materiał wideo, gdzie robisz podobny przejazd (a najlepiej szybszy).

Komentarz

• Mimo że nie podano mojego wyniku w poważną wątpliwość i nie poproszono o replay, to poniżej zamieszczam mój przejazd. Aktualnie nie mam na dysku żadnego programu przechwytującego audio-video z gier, więc mogłem zadowolić się jedynie kuchenką gazową, którą nagrałem obraz prosto z ekranu monitora.

Komentarz

Pracuję...
                                X