Jestem ciekaw analizy naszego forumowego Gmocha Xd. Toyo jakie przewidywania na tą rundę?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Turniej na luzie - GT2 [Dyskusja]
Zwiń
X
-
W tej rundzie zasadniczo sromotnie zmoczę kuper ^^ Nie wiem dlaczego, ale kompletnie nie jestem w stanie rozgryźć tego Chevroleta. To znaczy dobrze mi się nim jedzie, bo to wreszcie wóz, przy którym trzeba się odrobinę bardziej postarać, by był nam w pełni posłuszny. Sęk polega na tym, że doświadczam obecnie przedziwnego zjawiska - jadę niemalże na 100%, pożeram kolejne sekcje Autumn Ring, a jednak mimo już kilkudziesięciu przejechanych okrążeń nie jestem w stanie nawet zbliżyć się do waszych wstępnych czasów. Najlepszy czas, jaki wykręciłem, wyniósł 1:24 z groszami, dosyć blisko 1:25, ale do tej pory, przez te wszystkie okrążenia, jakie pokonałem, nie jestem w stanie wycisnąć nic więcej.
Próbuję różnych stylów jazdy. Początkowo stawiałem na czysty styl jazdy, czyli dbając o zachowanie trakcji, pokonując zakręty bez żadnych uślizgów. Później, gdy zauważyłem, że jazda bez uślizgów nie pozwoli mi zejść poniżej 1:25, przez kilka kółek testowałem jazdę z nadrzucaniem tyłem w ostrzejszych zakrętach, takich jak pierwszy nawrót, potem nawrót w środku okrążenia oraz ten dość ciasny, długi łuk za tunelem. Wtedy po raz pierwszy zszedłem poniżej 1:25, notując wspomniane 1:24 z dziesiętnymi częściami sekundy, i na tym koniec.
Nie mam pojęcia, o co chodzi.
Coraz bardziej wygląda na to, że będę musiał spisać tę rundę na straty, i poczekać na następną
Edit:
Wrzucam cokolwiek, żeby było coś do tabeli:
Ostatnio edytowany przez Toyo; 04.04.2021, 16:11.
Komentarz
-
Toyo, nie byłem nigdy dobry tłumaczem ani mentorem, ale ja odczuwam tą Corvetę, jako bardzo nadsterowne auto na dohamowaniu. Muszę pilnować tego, aby bezwględnie hamować po linii prostej, a potem jak jest ten etap składania auto w zakręt, puścić go chwilę na odjęciu, żeby dobrze się złożył. Z wyjściem jest łatwiej, bo wystarczy stabilizować tył odpowiednią ilością gazu (co w moim przypadku oznacza chorobliwe klikanie w krzyżyk), ale właśnie hamowanie w prostej linii jest moim zdaniem kluczowe, bo jak nawet dasz minimalny skręt wtedy, to masz siodło gwarantowane i obroty zmulają, w najlepszym wypadku jest drift, ale to i tak strata już jest. Popróbuj trochę z tym odjęciem, w momencie, kiedy ustawiasz auto mordą do wierzchołka. Niech on leci samą siłą pędu. Potem jak już złapiesz optymalny kąt, to gaz Ci pomoże płynnie uciec z zakrętu i nie zaliczysz zmuły obrotów.
Gówno ze mnie, żaden nauczyciel, wiem, że to słabo czytelne, ale jestem pewien, że wiesz o co chodzi
Komentarz
-
Zamieszczone przez JISAW Zobacz postaCoś mało tych czasowekipa się zniechęciła?
Komentarz
-
Zamieszczone przez C5R Zobacz postaGówno ze mnie, żaden nauczyciel, wiem, że to słabo czytelne, ale jestem pewien, że wiesz o co chodziSam natomiast przepraszam za ostatni brak aktywności, w poprzednich dniach brakowało mi czasu ze względu na uczelnię + mamy teraz święta. W sumie to też jest powód dlaczego jak na razie mamy tylko 4 czasy. Ale runda kończy się w czwartek, więc spokojnie. Natomiast co do samej rundy jest wymagająca. Kuwecie brakuje zwrotności na takiej trasie i jak C5R napisał jest strasznie nadsterowna przy hamowaniu, co jest szczególnie problematycznie przy pierwszym nawrocie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez C5R Zobacz postaEj, macie tak w ogóle, że Wam się strona tego wątku wyświetla jako jedna super długa, bez podziału na strony?
Komentarz
-
Spróbujcie kliknąć w swój profil w prawym górnym rogu, następnie wejść w Ustawienia -> Konto -> niżej będzie opcja Ilość postów na jednej stronie. Wybierzcie jakąkolwiek opcję i zróbcie tak z dwa, trzy razy. Powinno pomóc. Jeśli nie, to dajcie znać.
Komentarz
Komentarz