Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej na luzie - GT2 [Dyskusja]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jestem ciekaw analizy naszego forumowego Gmocha Xd. Toyo jakie przewidywania na tą rundę?
    Ostatnio edytowany przez JISAW; 01.04.2021, 23:03.

Komentarz

• 1:22.177

Komentarz

• Zamieszczone przez JISAW
        Jestem ciekaw analizy naszego forumowego Gmocha Xd. Toyo jakie przewidywania na tą rundę?

Komentarz

• Toyo, jeszcze takie o:

Pierwsza krew:

Komentarz

• W tej rundzie zasadniczo sromotnie zmoczę kuper ^^ Nie wiem dlaczego, ale kompletnie nie jestem w stanie rozgryźć tego Chevroleta. To znaczy dobrze mi się nim jedzie, bo to wreszcie wóz, przy którym trzeba się odrobinę bardziej postarać, by był nam w pełni posłuszny. Sęk polega na tym, że doświadczam obecnie przedziwnego zjawiska - jadę niemalże na 100%, pożeram kolejne sekcje Autumn Ring, a jednak mimo już kilkudziesięciu przejechanych okrążeń nie jestem w stanie nawet zbliżyć się do waszych wstępnych czasów. Najlepszy czas, jaki wykręciłem, wyniósł 1:24 z groszami, dosyć blisko 1:25, ale do tej pory, przez te wszystkie okrążenia, jakie pokonałem, nie jestem w stanie wycisnąć nic więcej.

Próbuję różnych stylów jazdy. Początkowo stawiałem na czysty styl jazdy, czyli dbając o zachowanie trakcji, pokonując zakręty bez żadnych uślizgów. Później, gdy zauważyłem, że jazda bez uślizgów nie pozwoli mi zejść poniżej 1:25, przez kilka kółek testowałem jazdę z nadrzucaniem tyłem w ostrzejszych zakrętach, takich jak pierwszy nawrót, potem nawrót w środku okrążenia oraz ten dość ciasny, długi łuk za tunelem. Wtedy po raz pierwszy zszedłem poniżej 1:25, notując wspomniane 1:24 z dziesiętnymi częściami sekundy, i na tym koniec.

Nie mam pojęcia, o co chodzi.

Coraz bardziej wygląda na to, że będę musiał spisać tę rundę na straty, i poczekać na następną

Edit:

Wrzucam cokolwiek, żeby było coś do tabeli:

Ostatnio edytowany przez Toyo; 04.04.2021, 16:11.

Komentarz

• Toyo, nie byłem nigdy dobry tłumaczem ani mentorem, ale ja odczuwam tą Corvetę, jako bardzo nadsterowne auto na dohamowaniu. Muszę pilnować tego, aby bezwględnie hamować po linii prostej, a potem jak jest ten etap składania auto w zakręt, puścić go chwilę na odjęciu, żeby dobrze się złożył. Z wyjściem jest łatwiej, bo wystarczy stabilizować tył odpowiednią ilością gazu (co w moim przypadku oznacza chorobliwe klikanie w krzyżyk), ale właśnie hamowanie w prostej linii jest moim zdaniem kluczowe, bo jak nawet dasz minimalny skręt wtedy, to masz siodło gwarantowane i obroty zmulają, w najlepszym wypadku jest drift, ale to i tak strata już jest. Popróbuj trochę z tym odjęciem, w momencie, kiedy ustawiasz auto mordą do wierzchołka. Niech on leci samą siłą pędu. Potem jak już złapiesz optymalny kąt, to gaz Ci pomoże płynnie uciec z zakrętu i nie zaliczysz zmuły obrotów.

Gówno ze mnie, żaden nauczyciel, wiem, że to słabo czytelne, ale jestem pewien, że wiesz o co chodzi

Komentarz

• Coś mało tych czasow ekipa się zniechęciła?

Komentarz

• Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta
                  Coś mało tych czasow ekipa się zniechęciła?
                  Ja jestem aktywny i wciąż zaangażowany, jak najbardziej. Jutro będę pracował nad poprawą. Obiecałem poprawić Rzym, ale nie wyszło, bo zabrakło czasu. Winny jest temu mój charakter pracy i zbyt elastyczny grafik, który zmienia się z dnia na dzień i czasami nie mogę sobie nic zaplanować, bo nagle z dupy muszę do roboty. Jutro będę miał ostatnią okazję, by coś urwać jeszcze, bo potem już do 8 kwietnia włącznie w robocie siedzę. A noce odpadają z powodu zwyczajnych ograniczeń ludzkich, po prostu nie daję rady wysiedzieć. 31 lat to już nie przelewki, bliżej niż dalej...

Komentarz

• Zamieszczone przez C5R Zobacz posta
                    Gówno ze mnie, żaden nauczyciel, wiem, że to słabo czytelne, ale jestem pewien, że wiesz o co chodzi
                    Nie myśl tak. Każda uwaga jest tutaj przydatna. Po to jest ten wątek na dyskusję, żebyśmy dyskutowali Sam natomiast przepraszam za ostatni brak aktywności, w poprzednich dniach brakowało mi czasu ze względu na uczelnię + mamy teraz święta. W sumie to też jest powód dlaczego jak na razie mamy tylko 4 czasy. Ale runda kończy się w czwartek, więc spokojnie. Natomiast co do samej rundy jest wymagająca. Kuwecie brakuje zwrotności na takiej trasie i jak C5R napisał jest strasznie nadsterowna przy hamowaniu, co jest szczególnie problematycznie przy pierwszym nawrocie.

Komentarz

• Poprawka: 1:21.537

Nie pytajcie mnie dlaczego tak się nagrywa. Bandicam robi takie psikusy. Co do przejazdu myślę, że jest zrobiony uczciwie. Jednak można urwać jeszcze przynajmniej te pół sekundy, jak nie więcej. Do poprawy mam jeszcze pierwszy nawrót i drugi sektor.
                      Ostatnio edytowany przez Olo699; 05.04.2021, 20:30.

Komentarz

• Toyo, mam podobnie, wiec możemy się jako II liga pościgać

1:24.271

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
                        Za szyjke mocno chwyć i napij się!
                        Jabol punk!

Komentarz

• Dzisiaj coś pocisnę jeszcze, koło 18 będę w domu. Tak na ostatni dzwonek, spróbuję zejść na 1.21 może.

Ej, macie tak w ogóle, że Wam się strona tego wątku wyświetla jako jedna super długa, bez podziału na strony?

Komentarz

• Zamieszczone przez C5R Zobacz posta
                            Ej, macie tak w ogóle, że Wam się strona tego wątku wyświetla jako jedna super długa, bez podziału na strony?
                            nie tylko ten wątek, ale wszystkie z dużą ilością postów ;/

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
                            Za szyjke mocno chwyć i napij się!
                            Jabol punk!

Komentarz

• Spróbujcie kliknąć w swój profil w prawym górnym rogu, następnie wejść w Ustawienia -> Konto -> niżej będzie opcja Ilość postów na jednej stronie. Wybierzcie jakąkolwiek opcję i zróbcie tak z dwa, trzy razy. Powinno pomóc. Jeśli nie, to dajcie znać.

Komentarz

• Mam nowe puzzle do skladania więc nie wiem czy wyrobie się z czasem.

Komentarz

Pracuję...
                                X