Racja, nie bawmy się w gremium sędziowskie FIA, które znów dało popis konsekwencji w podejmowaniu decyzji i obstawianiu przy raz obranej narracji.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Turniej na luzie - GT2 [Dyskusja]
Zwiń
X
-
Proponuję, ażeby uznać czas Aby, chociażby z tego względu, iż nie jest on jeszcze wyśrubowany maksymalnie i z pewnością ulegnie poprawie. Gdyby to było jakieś 58, bądź 59, to jeszcze można się czepnąć, ale 1.01 po kilku dniach stanie się chudsze z 1,5s co najmniej i jestem pewny, że wtedy fotka już będzie z właściwym ujęciem
Ale to tylko takie moje przemyślenia na mokro przy herbacie w pracy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez C5R Zobacz postaProponuję, ażeby uznać czas Aby, chociażby z tego względu, iż nie jest on jeszcze wyśrubowany maksymalnie i z pewnością ulegnie poprawie. Gdyby to było jakieś 58, bądź 59, to jeszcze można się czepnąć, ale 1.01 po kilku dniach stanie się chudsze z 1,5s co najmniej i jestem pewny, że wtedy fotka już będzie z właściwym ujęciem
Komentarz
-
Dzięki koledzy, ale spokojnie jeszcze zrobię poprawną fotkę.
Swoją drogą przypomniałem sobie, że mam kierownicę Logitecha do PS2. Tylko problem, bo niemam jej gdzie rozłożyć. Jedyne biurko w domu to biurko mojego syna. No więc plazma pod pachę i robię remont. Na to słyszę syna "Mamo zobacz co tata robi" wpada żona patrzy z politowaniem i pyta czy mnie pojebało. Zero zrozumienia...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Aba Zobacz postaDzięki koledzy, ale spokojnie jeszcze zrobię poprawną fotkę.
Swoją drogą przypomniałem sobie, że mam kierownicę Logitecha do PS2. Tylko problem, bo niemam jej gdzie rozłożyć. Jedyne biurko w domu to biurko mojego syna. No więc plazma pod pachę i robię remont. Na to słyszę syna "Mamo zobacz co tata robi" wpada żona patrzy z politowaniem i pyta czy mnie pojebało. Zero zrozumienia...Co do kiery to raczej mija się z celem. Sterowanie na PSX było 0-1 więc nie ma czegos takiego jak np. w GT4 że delikatnie skręcisz kiera to tak samo to dziala w grze. Tutaj nawet minimalny wychył kiera nic nie da bo i tak skręt będzie na 100% :/
Komentarz
-
Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta
Hahahahahahah typowa kobieta XD One nigdy tego nie zrozumiejąCo do kiery to raczej mija się z celem. Sterowanie na PSX było 0-1 więc nie ma czegos takiego jak np. w GT4 że delikatnie skręcisz kiera to tak samo to dziala w grze. Tutaj nawet minimalny wychył kiera nic nie da bo i tak skręt będzie na 100% :/
EDIT: Gaz i hamulec również da się ustawić na analogach. Nie jest to oczywiście precyzja ze współczesnych gier, ale jednak jestOstatnio edytowany przez mysi; 29.03.2021, 19:03.
Komentarz
-
Zamieszczone przez mysi Zobacz posta
Tu się mylisz, nie było zero-jedynkowego sterowania, przynajmniej jeśli o pada chodzi (nie wiem jak z kierownicami) mi nawet na emulatorze udało się ustawić sterowanie analogowe
EDIT: Gaz i hamulec również da się ustawić na analogach. Nie jest to oczywiście precyzja ze współczesnych gier, ale jednak jestZ tego co mi się wydawało to tak na PSX było heh Może ja mam łapy za ciężkie do takiego czegoś
Komentarz
-
To żes mnie tero zamieszolZ tego co mi się wydawało to tak na PSX było heh Może ja mam łapy za ciężkie do takiego czegoś
W sumie nie wiem czy dobrze zrobiłem Ci o tym pisząc, bo teraz już wogóle będzie problem żeby Cie dogonićOstatnio edytowany przez mysi; 29.03.2021, 19:33.
Komentarz
-
Zamieszczone przez mysi Zobacz posta
Po coś w końcu te analogi na oryginalnym padzie były xD na emulatorze w ustawieniach pada spróbuj sobie ustawić dualshocka (wybrać z listy po prawej stronie), a po uruchomieniu emulatora i uruchomieniu gry wciskając F5 na klawiaturze powinien uaktywnić się wirtualny przycisk analog (taki jakbyś o wcisną na oryginalnym padzie na konsoli) skręcanie powinno działać od razu, a gaz/hamulec musisz sobie w grze w ustawieniach sterowania zmienić.
W sumie nie wiem czy dobrze zrobiłem Ci o tym pisząc, bo teraz już wogóle będzie problem żeby Cie dogonićnie no właśnie ja mam chyba problem z padem bo ustawiłem niby na analog wszystko ale mi nie działa :/ A może się zepsuł jak mu kiedys lepe sprzedałem i zaczęło cos tam latać w środku
Komentarz
-
To i ja zarzuce w końcu jakimś czasem, 0:58.950
Hehehehe dzięki!nie no właśnie ja mam chyba problem z padem bo ustawiłem niby na analog wszystko ale mi nie działa :/ A może się zepsuł jak mu kiedys lepe sprzedałem i zaczęło cos tam latać w środku
Zamieszczone przez Aba Zobacz posta
Komentarz
Komentarz