Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej na luzie - GT2 [Dyskusja]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Nie poszło najlepiej, ale pierwszy czas jest
    Sygnatura została usunięta ponieważ złamano 16 punkt regulaminu forum

Komentarz

Zamieszczone przez ProDriver Zobacz posta
      Nie poszło najlepiej, ale pierwszy czas jest
      Ale ważne, że czas jest. Masz jeszcze kilka dni na poprawę

Komentarz

Siadło heh mam poprawkę!

Komentarz

Naoglądałem się Bahrajnu i dostałem trochę boosta

Komentarz

Pojadę klasykiem ,,coś podejrzane te wasze czasy"

Komentarz

Bo walo po bandach i tno zielone tary, to wychodzą potem takie kosmosy

Komentarz

Zamieszczone przez Aba Zobacz posta
                Pojadę klasykiem ,,coś podejrzane te wasze czasy"
                Mogę Cię jedynie zapewnić, że jesteśmy (tzn ja, JISAW czy Toyo) poważnymi ludźmi z doświadczeniem Ale jeśli będziesz żądał jakiegoś dowodu, to na pewno jakieś nagranie się znajdzie.

Komentarz

Zamieszczone przez Olo699 Zobacz posta
                  poważnymi ludźmi z doświadczeniem
                  Olo, chcę się podpisać pod tym. Jestem tu stosunkowo nowy, ale GT to kawał mojego życia i trochę tej wiedzy i umiejętności też mam, a przede wszystkim uczciwości. Oczywiście, jeśli zajdzie taka potrzeba, prezentacja powtórki nie będzie najmniejszym problemem.

Aba, na spokojnie, wyczuwaj limity, opóźniaj coraz bardziej hamowanie, wtaczaj ten samochód w zakręty, niech przód pracuje. Operuj gazem, użyj go do stabilizacji auta na wyjściach. Ja też na początku kręciłem 1.01 i czasy chłopaków wydawały mi się nie do doścignięcia, a dziś zszedłem do 59.0 i pewnie jeszcze urwę co nieco.

No i przede wszystkim wypracuj sobie idealną linię jazdy, bo na tym torze jest tylko jedna. To co kręcą chłopaki, czyli 58.xxx jest jak najbardziej do zrobienia, tylko jeden ustrzeli to po 5 okrążeniach a drugi po 50. Kwestia treningu. Ściemę zacznę podejrzewać, jak zejdą do 56.xxx
                  Ostatnio edytowany przez C5R; 28.03.2021, 21:14.

Komentarz

W przypadku Rome Circuit jest taka specyficzna sytuacja, że do uzyskania dobrego czasu konieczne jest nie tylko bieżące okrążenie, ale również poprzednie; musisz perfekcyjnie wyjść na prostą startową, by zacząć okrążenie z jak najwyższą prędkością.

Jeżeli sknoci się ostatni zakręt, do kosza idzie nie tylko obecne, ale i następne okrążenie, które rozpocznie się ze zbyt niską prędkością, która wygeneruje dużą stratę już w pierwszym sektorze. A tu nie ma gdzie jej nadrobić.

Ogólny czas pojedynczego kółka determinują dwa kluczowe i trudne punkty: trzeci i ostatni zakręt. Trzeba pokonać je perfekcyjnie, na grubość lakieru od wewnętrznej bandy w wierzchołku wirażu, by jak najmocniej zacieśnić moment przejścia przez szczyt, a co za tym idzie móc szybciej zacząć prostować koła, co korzystnie wpływa na przyśpieszenie na wyjściu z zakrętu.

Ja swój czas 0:58.5 zrobiłem cudem, czyniąc jednorazowy wyskok. Wczoraj i dzisiaj regularnie kręciłem czasy od 0:59.1 do 0:59.3, a tylko dwa razy otarłem się o 0:58.7, co nadal jest czasem gorszym od mojego obecnego rekordu. Myślę, że możliwy max dla zwykłego śmiertelnika to 0:58.2, a dla JISAW'a okolice 0:57.7

Stockowym Audi bez ustawień nie zrobi się tutaj 0:56... chyba, że jednak nie doceniam JISAW'a.

Komentarz

• Taaa zaro Toyo 0:10.001 zrobie XD

Zamieszczone przez Aba Zobacz posta
                      ,,coś podejrzane te wasze czasy"
                      Thooorn to Ty? XDDDDDD U Ciebie nawet auta nie widać i nie ma pewności czy jedziesz tym samym No ale dobra znajcie moje dobre serce Mam zapisaną powtórką z tamtego przejazdu. Robię je zawsze dla siebie aby sprawdzać na chłodno jak jade i przycisnąć jeszcze mocniej Mam zamiar jeszcze poprawić ten czas

Macie przejazd może się czegoś nauczycie hehe

Suchar że ja pierdole XDDDDD

Komentarz

• Spokojnie, żartowałem z tym cytatem. Trzeci zakręt jest naprawdę loterią w moim wykonaniu. Robiąc swoje najszybsze okrążenie miałem maksa 177km/h. A w jednym z dużo wolniejszych okrążeń 186km/h, więc ostatni zakręt ma kolosalne znacznie.
                        Ale nie łatwo jest wrócić do GT2 po jakiś 17 latach przerwy. Chociaż powiem że jest fun i banan na twarzy również. Niestety niemam zbyt czasu żeby sobie przysiąść dłuższą chwilę, ale spróbuję jeszcze. Pad nie taki, i cały czas byłem pewien że grafika jest dużo lepsza. Powiem wam że jak odpaliłem GT2 w zeszłym tygodniu (po tych 17 latach przerwy) menu ok, ale jak włączyłem time trial... i zobaczyłem co jest na tv... zresetowałem konsolę... Potem myślę "kurde Robert, to tak wygląda". A pamiętam jak zachwycałem się grafiką z bratem. Tam aż widać znaczki i napisy na samochodach... Poprzednio tą S2000 to dopiero po przejechaniu 5 okrążeń udalo mi się pojechać prosto, a co dopiero jakąś linie wyścigową trzymać o punktach hamowania nie wspominając. Prowadzenie w GTS na PS4 to bajka. Ale nie faje połowy frajdy jak GT2.

Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta
                        U Ciebie nawet auta nie widać i nie ma pewności czy jedziesz tym samym
                        Kurwa, faktycznie.... JPRDL dobrze, że nie wykręciłem 0:56:XXX

Ostatnio edytowany przez Aba; 28.03.2021, 23:38.

Komentarz

• Zamieszczone przez Aba Zobacz posta
                          Spokojnie, żartowałem z tym cytatem. Trzeci zakręt jest naprawdę loterią w moim wykonaniu. Robiąc swoje najszybsze okrążenie miałem maksa 177km/h. A w jednym z dużo wolniejszych okrążeń 186km/h, więc ostatni zakręt ma kolosalne znacznie.
                          Ale nie łatwo jest wrócić do GT2 po jakiś 17 latach przerwy. Chociaż powiem że jest fun i banan na twarzy również. Niestety niemam zbyt czasu żeby sobie przysiąść dłuższą chwilę, ale spróbuję jeszcze. Pad nie taki, i cały czas byłem pewien że grafika jest dużo lepsza. Powiem wam że jak odpaliłem GT2 w zeszłym tygodniu (po tych 17 latach przerwy) menu ok, ale jak włączyłem time trial... i zobaczyłem co jest na tv... zresetowałem konsolę... Potem myślę "kurde Robert, to tak wygląda". A pamiętam jak zachwycałem się grafiką z bratem. Tam aż widać znaczki i napisy na samochodach... Poprzednio tą S2000 to dopiero po przejechaniu 5 okrążeń udalo mi się pojechać prosto, a co dopiero jakąś linie wyścigową trzymać o punktach hamowania nie wspominając. Prowadzenie w GTS na PS4 to bajka. Ale nie faje połowy frajdy jak GT2.
                          Nooo pełen luz hehe Ja tez na poprzedniej rundzie musiałem sporo jeździć aby znowu załapać w jakimś stopniu GT2 Przesiadka ze współczesnych ścigałek jest problematyczna. Ja na Tahiti zrobiłem ponad 400 okr żeby sie w miarę ogarnąć z ta gra Z tym padem tez mam problem bo to sterowanie 0-1 sprawia mi problemów. Co widac na powtórce chce delikatnie skręcić i staram sie szybkim klikiem skręcić to auto jeb skręca z całej pizdy i teraz weź wyrównaj XD

Komentarz

• Aba proszę o screena z widocznym autem. Jak na razie nie uznaję czasu

Komentarz

• Zamieszczone przez Olo699 Zobacz posta
                              Aba proszę o screena z widocznym autem. Jak na razie nie uznaję czasu
                              Juz nie rób pizdy mysi chyba tez raz się tak w akcji zajebał

Komentarz

• To prawda, ale napisałem dlaczego uznałem jego czas. Jesteśmy konsekwentni, albo wcale.

Komentarz

Pracuję...
                                X