Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Turniej na luzie - GT2 [Dyskusja]

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Racja, nie bawmy się w gremium sędziowskie FIA, które znów dało popis konsekwencji w podejmowaniu decyzji i obstawianiu przy raz obranej narracji.

Komentarz

• Proponuję, ażeby uznać czas Aby, chociażby z tego względu, iż nie jest on jeszcze wyśrubowany maksymalnie i z pewnością ulegnie poprawie. Gdyby to było jakieś 58, bądź 59, to jeszcze można się czepnąć, ale 1.01 po kilku dniach stanie się chudsze z 1,5s co najmniej i jestem pewny, że wtedy fotka już będzie z właściwym ujęciem

Ale to tylko takie moje przemyślenia na mokro przy herbacie w pracy.

Komentarz

• Zamieszczone przez C5R Zobacz posta
        Proponuję, ażeby uznać czas Aby, chociażby z tego względu, iż nie jest on jeszcze wyśrubowany maksymalnie i z pewnością ulegnie poprawie. Gdyby to było jakieś 58, bądź 59, to jeszcze można się czepnąć, ale 1.01 po kilku dniach stanie się chudsze z 1,5s co najmniej i jestem pewny, że wtedy fotka już będzie z właściwym ujęciem
        Nie przychylę się do tej propozycji. Uważam, że jest to dodatkowa motywacja dla kolegi, żeby wykręcił lepszy czas. JISAW wrzucił nawet filmik ze swojego przejazdu, więc może się tym posiłkować

Komentarz

• Olo, rozumiem. To jest tylko moje spostrzeżenie, które nie musi być brane pod uwagę.

W myśl zasady - kto organizuje zawody, ten ma ostateczną siłę decyzyjną.

Komentarz

• Zdarzył się cud drugi. Teraz czekam na 0:58.2xx JISAW'a

Komentarz

• JISAW... IT'S JAMES...

Ostatnio edytowany przez C5R; 29.03.2021, 17:05.

Komentarz

• Zdarzył się cud drugi. Teraz czekam na 0:58.2xx JISAW'a
                OK

Zapomniałem zwolnić żeby zrobić 0:58.2xx
                Ostatnio edytowany przez JISAW; 29.03.2021, 18:12.

Komentarz

• Dzięki koledzy, ale spokojnie jeszcze zrobię poprawną fotkę.
                  Swoją drogą przypomniałem sobie, że mam kierownicę Logitecha do PS2. Tylko problem, bo niemam jej gdzie rozłożyć. Jedyne biurko w domu to biurko mojego syna. No więc plazma pod pachę i robię remont. Na to słyszę syna "Mamo zobacz co tata robi" wpada żona patrzy z politowaniem i pyta czy mnie pojebało. Zero zrozumienia...

Komentarz

• Zamieszczone przez Aba Zobacz posta
                    Dzięki koledzy, ale spokojnie jeszcze zrobię poprawną fotkę.
                    Swoją drogą przypomniałem sobie, że mam kierownicę Logitecha do PS2. Tylko problem, bo niemam jej gdzie rozłożyć. Jedyne biurko w domu to biurko mojego syna. No więc plazma pod pachę i robię remont. Na to słyszę syna "Mamo zobacz co tata robi" wpada żona patrzy z politowaniem i pyta czy mnie pojebało. Zero zrozumienia...
                    Hahahahahahah typowa kobieta XD One nigdy tego nie zrozumieją Co do kiery to raczej mija się z celem. Sterowanie na PSX było 0-1 więc nie ma czegos takiego jak np. w GT4 że delikatnie skręcisz kiera to tak samo to dziala w grze. Tutaj nawet minimalny wychył kiera nic nie da bo i tak skręt będzie na 100% :/

Komentarz

• Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta

Hahahahahahah typowa kobieta XD One nigdy tego nie zrozumieją Co do kiery to raczej mija się z celem. Sterowanie na PSX było 0-1 więc nie ma czegos takiego jak np. w GT4 że delikatnie skręcisz kiera to tak samo to dziala w grze. Tutaj nawet minimalny wychył kiera nic nie da bo i tak skręt będzie na 100% :/
                      Tu się mylisz, nie było zero-jedynkowego sterowania, przynajmniej jeśli o pada chodzi (nie wiem jak z kierownicami) mi nawet na emulatorze udało się ustawić sterowanie analogowe

EDIT: Gaz i hamulec również da się ustawić na analogach. Nie jest to oczywiście precyzja ze współczesnych gier, ale jednak jest
                      Ostatnio edytowany przez mysi; 29.03.2021, 19:03.

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
                      Za szyjke mocno chwyć i napij się!
                      Jabol punk!

Komentarz

• Zamieszczone przez mysi Zobacz posta

Tu się mylisz, nie było zero-jedynkowego sterowania, przynajmniej jeśli o pada chodzi (nie wiem jak z kierownicami) mi nawet na emulatorze udało się ustawić sterowanie analogowe

EDIT: Gaz i hamulec również da się ustawić na analogach. Nie jest to oczywiście precyzja ze współczesnych gier, ale jednak jest
                        To żes mnie tero zamieszol Z tego co mi się wydawało to tak na PSX było heh Może ja mam łapy za ciężkie do takiego czegoś

Komentarz

• Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta

To żes mnie tero zamieszol Z tego co mi się wydawało to tak na PSX było heh Może ja mam łapy za ciężkie do takiego czegoś
                          Po coś w końcu te analogi na oryginalnym padzie były xD na emulatorze w ustawieniach pada spróbuj sobie ustawić dualshocka (wybrać z listy po prawej stronie), a po uruchomieniu emulatora i uruchomieniu gry wciskając F5 na klawiaturze powinien uaktywnić się wirtualny przycisk analog (taki jakbyś o wcisną na oryginalnym padzie na konsoli) skręcanie powinno działać od razu, a gaz/hamulec musisz sobie w grze w ustawieniach sterowania zmienić.

W sumie nie wiem czy dobrze zrobiłem Ci o tym pisząc, bo teraz już wogóle będzie problem żeby Cie dogonić
                          Ostatnio edytowany przez mysi; 29.03.2021, 19:33.

Jabol punk!

Komentarz

• Zamieszczone przez mysi Zobacz posta

Po coś w końcu te analogi na oryginalnym padzie były xD na emulatorze w ustawieniach pada spróbuj sobie ustawić dualshocka (wybrać z listy po prawej stronie), a po uruchomieniu emulatora i uruchomieniu gry wciskając F5 na klawiaturze powinien uaktywnić się wirtualny przycisk analog (taki jakbyś o wcisną na oryginalnym padzie na konsoli) skręcanie powinno działać od razu, a gaz/hamulec musisz sobie w grze w ustawieniach sterowania zmienić.

W sumie nie wiem czy dobrze zrobiłem Ci o tym pisząc, bo teraz już wogóle będzie problem żeby Cie dogonić
                            Hehehehe dzięki! nie no właśnie ja mam chyba problem z padem bo ustawiłem niby na analog wszystko ale mi nie działa :/ A może się zepsuł jak mu kiedys lepe sprzedałem i zaczęło cos tam latać w środku

Komentarz

• Żeby nie było to teraz wklejam regulaminową fotkę.

A da się zrobić żebym na PS2 jechał na padzie z PS4 i żeby grafika była ciut ładniejsza bo jestem pewien że 20 lat temu ta gra zdecydowanie lepiej wyglądała

Komentarz

• To i ja zarzuce w końcu jakimś czasem, 0:58.950

Zamieszczone przez JISAW Zobacz posta

Hehehehe dzięki! nie no właśnie ja mam chyba problem z padem bo ustawiłem niby na analog wszystko ale mi nie działa :/ A może się zepsuł jak mu kiedys lepe sprzedałem i zaczęło cos tam latać w środku
                                Jeśli w ustawieniach kontrolera w windowsie analogi działają prawidłowo, to powinno wszystko chulać.

Zamieszczone przez Aba Zobacz posta
                                Żeby nie było to teraz wklejam regulaminową fotkę.

A da się zrobić żebym na PS2 jechał na padzie z PS4 i żeby grafika była ciut ładniejsza bo jestem pewien że 20 lat temu ta gra zdecydowanie lepiej wyglądała
                                Taka sztuczka z padem raczej nie podejdzie, a co do poprawy grafiki to jedyne emulator na PC może pomóc

Jabol punk!

Komentarz

Pracuję...
                                X