A ja nie napisałem ze stare były brzydkie . Miałem na myśli te z ostatnich lat czyli te poprzednie, albo z 2 - 4 lata temu. A najlepsze to z roczników 90-tych chyba .
Bolidy w XXI wieku nie były już takie niebezpieczne. Nawet wcześniej już nie były. Od roku 1994 nie było żadnego wypadku śmiertelnego i oby w F1 już nigdy ich nie było.
A oto jak zmieniały się bolidy na przestrzeni lat:
Szacunek dla tych ludzi, w koszuli wsiadł do takiej bryki, jakby wyszedł na zakupy...
Ciekawe czy włożył sportowe buty do wyścigu ,czy po prostu kapcie
1993 najlepsze pamiętam jak się oglądało F1 jak sie miało 5 lat [1995] ,bo wtedy zacząłem.
Teraz jak spojrzałem np: na BMW Saubera i na inne ,to niewiedziałem czy sie śmiać ,czy płakać ?
Te bolidy wyglądają jakby zbiedniały. Gdzie ten super falisty przód zderzaka tak jak na zdjęciu w 2006 i 2008?
Nius:
Niestety ,nasz rodak jak i inni faworyci niepostarali sie ,Kubica na 13 miejscu ,Hamilton trzy pozycje niżej ,a Alonso za Kubicą. Niespodzianką stało się to ,że BrawnGP wysoko się uplasował , Adrian Sutil na 9 miejscu ,a najlepszy był Rosberg . Mocno sie zdziwiłem jak sie dowiedziałem i zobaczyłem te bolidy.
pamiętam jak się oglądało F1 jak sie miało 5 lat [1995] ,bo wtedy zacząłem.
Ja generalnie F1 interesowałem się od dosyć wczesnych lat życia, często oglądałem w telewizji skróty wyścigów, w wiadomościach słyszałem o kolejnych wygranych Michaela Schumachera. Jednak nie oglądałem wyścigów na żywo z powodu braku programu, na którym zwykle były transmitowane (TV4 itp.). Pierwszym sezonem, jaki prześledziłem nie opuszczając prawie żadnego wyścigu był sezon 2004. Mimo, że te wyścigi w większości były procesjami, to poczułem jeszcze większe zainteresowanie F1 niż wcześniej. Być może i dlatego, że byłem też fanem Schumachera. Od tej pory, jeśli tylko mogę, oglądam wyścigi F1.
Co do nowej specyfikacji bolidów. Zgadzam się, że wyglądają jak wyjęte z lat 90., ale mimo wszystko podobają mi się.
Ja też zacząłem na poważnie oglądać w 2004, bo wtedy pojawiły się polskie relacje. Wcześniej oglądałem na RTL-u, ale po niemiecku to nie wiele rozumiałem i tak jakoś bardzo nie wiedziałem co się dzieje.
Komentarz