Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Dominacja Brawn GP. Tak mozna to nazwac. Stawka wywrocila sie nam do gory nogami. Teraz czolowe teamy z poprzednich sezonow beda gonic "maruderow" :mrgreen:. Ciekawe jak bedzie sie zachowywal Hamilton. "Mistrzunio" w najblizszych wyscigach bedzie zamiatal tyly :mrgreen:

Swietny czas Roberta. Pokazal, ze jest w stanie walczyc, ze jest szybki. Z drugiej strony jego bolid moze byc lzejszy od czolowki. Trzymam kciuki

Miedzy Brawn GP a reszta stawki jest przepasc. Prawdopodobnie powtorzy sie sytuacja podobna do Ery Schumachera i Ferrari. O mistrzostwo beda walczyc miedzy soba wlasnie Barrichello i Button (o ile nie zabiora im tych wielkich dyfuzorow ). Do walki o mistrzostwo dolaczy reszta teamow, ktore naginaja przepisy, czyli Toyota, Red Bull. Co do Williamsa nie jestem pewien. Rosberg pokazal w treningach, ze jest szybki, ale jak bedzie w wyscigach?

Komentarz

Brawn GP to dominator
      i tyle..

Komentarz

Jeżeli FIA nie uzna tych dyfuzorów za nielegalne, to prawdopodobnie reszta zespołów sobie takie sprawi ok. GP Hiszpanii lub Bahrainu.

Ciekawe co z KERS. Pierwszy kierowca używający go był dopiero 7..

Komentarz

KERS to d*pa

Komentarz

Nie oglądałem quala, nie obchodziły mnie wyniki testów, treningów, dlatego wyniki kwalifikacji mnie mocno zaskoczyły.
            Jak dla mnie to pozycja Roberta jest fantastyczna Obawiałem się, ale 4 miejsce to duży sukces.
            A może ktoś podesłac fotke bolidu BrownGP z tym słynnym dyfuzorem? Ciekaw jestem jak to wygląda, bo najwyraźniej daje duża przewage i sensacyjne zwycięstwa w kwalifikacjach
            A co sie stało czołówce z poprzedniego sezonu? Oni naprawde wypadli aż tak źle?

Nie moge sie doczekac wyścigu.
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

On jest jakby "podwójny"

Komentarz

Jest bardzo dobrze, jeśli chodzi o Roberta. Moim zdaniem będzie walczył o zwycięstwo. Ciekawi mnie sytuacja z Ferrari i McLarenem. O ile Ferrari jeszcze jakoś utrzymuje się w pierwszej części stawki, to McLaren zalicza szare tyły. Powiem szczerze, że dobrze tak Hamiltonowi, bo może zaliczanie tyłów nauczy go trochę pokory.

Komentarz

No to jutro z rana wyścig jak obstawiacie?? a i pamiętajcie że zmiana czasu jutro :wink:

Komentarz

1.Hamilton
                    2.Massa.
                    3.Kubica

Komentarz

1.Kimi
                      2.Jenson
                      3.Robert

:wink:

Komentarz

Ja typuję kilka układów:

1. Button
                        2. Barrichello
                        3. Kubica

1. Barrichello
                        2. Button
                        3. Kubica

1. Kubica
                        2. Button
                        3. Barrichello

1. Kubica
                        3. Barrichello
                        3. Button

Na Hamiltona bym za bardzo nie liczył. McLaren zbudował fatalny bolid, co było widać zarówno na testach, jak i podczas kwalifikacji. Hama może usprawiedliwiać jedynie to, że miał wymienioną skrzynię biegów, jednak i to nie do końca go tłumaczy. Już bardziej realne na podium jest Ferrari, jednak i oni nie spisali się najlepiej.

Komentarz

Jeśli chodzi o zdjęcia to mnie najbardziej podobają się lata 2000 i 2004, zwróćcie też uwagę na tylne spojlery w latach 90', 93'. Teraz są jeszcze węższe niż wtedy. Dyfuzory w Brawn GP i Wiliams'ie są wyższe od strony zewnętrznej, i to powoduje skierowanie strug powietrza pod innym kątem a tym samym zwiększenie stabilności, przynajmniej tak mi się wydaje. To jest dopiero pierwszy wyścig i tak naprawdę może się okazać że ci najlepsi mieli dużego fuksa, a faworyci dopiero muszą obcykać korzystanie z systemu KERS. Moim zdaniem ten system przydałby się w zwykłych autach a nie w bolidach , które mkną z szybkością ponad 250 km/h i kierowca skupiony jest na prowadzeniu a nie na szukaniu przycisku KERS w odpowiednim dla niego momencie, Kolejny przycisk na kierownicy to regulacja przedniego spojlera, kierowca może w ciągu 1 okr. 2 razy przestawić przedni spojler w zakresie 6 stopni (- lub +). Podobno to jest pierwszy ruchomy element bolidu sterowany z kokpitu od lat 60-ych ubiegłego wieku. Przedni spojler jest ciut za szeroki i kierowca nie widzi jego krańców przez co zdany jest na jazdę na wyczucie i utrzymanie większego dystansu pomiędzy mijanym bolidem a swoim kołem niż do tej pory. Zobaczymy kto będzie miał jeszcze swój spojler po pierwszym zakręcie w czołówce?
                          Moje typy
                          1. Massa
                          2. Button
                          3. Rosberg
                          4. Kubica
                          Gram w GT już 15 lat

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                            1.Hamilton
                            2.Massa.
                            3.Kubica

Mam taki sam typ ale co do Kubicy mam wątpliwości. Może znowu będzie problem z bolidem i kicha bydzie :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Quattro
                              1.Hamilton
                              2.Massa.
                              3.Kubica

1. Barichello
                              2. Button...
                              dlugo, dlugo, dlugo, dluuuugo nic i...
                              3. Kubica

Komentarz

Hamilton nie da rady. Wprawdzie ilmor mało pali, ale to nie wystarczy, bo miszczunio nie dostał najlepszej zabawki i się obraził..

Co do Brawnów: teoretycznie powinien być dublet, ale znając chłopaków to pozabijają się o zwycięstwo.
                                Sądzę, że ferrari może zrobić niespodziankę. Kimi zawsze kiepsko sobie radził w kwalifikacjach, a potem odrabiał :wink:

Komentarz

Pracuję...
                                X