Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

Wina lezy rowniez po stronie jeb*nych przyglupow z FIA. Kierowca nie widzi jak blisko jest drugiego bolidu. Kubica tez myslal, ze z jego bolidem jest wszystko ok, ze nie ucierpial az tak mocno. Na szybkim luku praktycznie pojechal prosto, bo nie mial polowy skrzydla.

Ecclestone zdychaj stara gnido

Komentarz

Nie ma co płakać :wink: Kubica jeździł zaj****cie i najważniejsze jest to że liczy się w stawce

Gdy nie wiesz dokąd iść, krzyk zmęczył cie
      Za szyjke mocno chwyć i napij się!
      Jabol punk!

Komentarz

Zamieszczone przez thooorn
        Wina lezy rowniez po stronie jeb*nych przyglupow z FIA. Kierowca nie widzi jak blisko jest drugiego bolidu. Kubica tez myslal, ze z jego bolidem jest wszystko ok, ze nie ucierpial az tak mocno. Na szybkim luku praktycznie pojechal prosto, bo nie mial polowy skrzydla.

Ecclestone zdychaj stara gnido
        Moim zdaniem powinno się nie zmieniać areodynamiki z sezonu na sezon nie dosyć że teraz bolidy wyglądają jak pokraki to jeszcze są problemy tak jak w przypadku kolizji Kubicy i Vettela. A co do tej opcji z zwiększaniu mocy po przez ten system [KRES] czy jakoś tak się nazywa to moim zdaniem jest zbędne równie dobrze niech sobie zamontują 30 kilogramową butlę z podtlenkiem azotu

Komentarz

KERS nie ma sensu...

Chyba tylko Hamilton w pierwszej 10 miał ten system, a gdyby nie było wypadków, to sądzę, że nikt z KERSem nie załapałby się na punkty...

Komentarz

No to mamy pierwszy wyścig sezonu za sobą... no i trzeba powiedziec, że coś sie wreszcie ruszyło. Jest zmiana warty, są emocje
            No szkoda tego wypadku, gdyby nie wleciał w bande to jeszcze by może mógł powalczyc... no ale przez cały wyścig świetna jazda z której sie trzeba cieszyc Pierwsze koty za płoty ; D
            Dublet BrownGP był fajnym zaskoczeniem Wreszcie jakaś odmiana, no i fajnie sie patrzy na tak cieszącego się Button (którego poniekąd bardzo lubie ) i Barichello.
            Ten wyścig to był też sprawdzian dla tych wszystkich zmian... no i w pewnym stopniu one podziałały na widowisko, jednak nie wszystko jest potrzebne i dopracowane

Malezja sie zapowiada jeszcze ciekawiej niż Australia
            http://najalternatywniej.blogspot.com/
            keep calm & carry on
            digart - lastfm
            ---
            REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Robert nie ma szczescia do Alberts Park.

Zdziwilo mnie tylko jedno. Dlaczego Safety Car za pierwszym razem wyjechal tak pozno? Gdyby wyjechal szybciej, Button spadlby pare pozycji.

Komentarz

Może to tylko zbieg okoliczności, ale słyszałem, że podobno jest spisek, który ma na celu przyciągnięcie sponsora do BrawnGP.

Może Ross ma układy z FIA, dlatego SC wyjechał późno, no i dlatego FIA odłożyła rozmowę o Dyfuzorach..

Komentarz

Abstrahując od Roberta, to jestem zachwycony, ponieważ teraz nie ma jednego faworyta. Wygrać może dosłownie każdy.

Natomiast Robert... No z jednej strony mógł dać sobie siana i dojechać spokojnie na P3, ale z drugiej to gdyby wyprzedził Vettela bez żadnych przygód, to miałby realną szansę dogonić na ostatnim kółku Buttona i objąć prowadzenie. Jechał naprawdę bardzo, ale to bardzo szybko. Był wtedy najszybszym zawodnikiem na torze. Mógł też równie dobrze poczekać chwilę z atakiem i spróbować w bardziej sprzyjającym miejscu.

Trudno wskazać jednego winnego, jednak moim zdaniem większa wina ciąży na Vettelu. Zbyt żywiołowo bronił pozycji z racji tego, ze Robert był w momencie wejścia w zakręt dużo szybszy. I był już przed Vettelem. Na miejscu Niemca ściąłbym już zakręt, by uniknąć kolizji, niż ryzykować. Nie dlatego, ze uratowałbym Roberta. W grach wyścigowych też tak robię - ścinam zakręt, by uniknąć kolizji i zniszczenia wozu. Jednak Vettel wolał za wszelką cenę zatrzymać Roberta i wjechał mu w spojler (po uprzednim kontakcie opon). Gdyby od razu zaczął hamować, a nie jechał dalej, to Robert tylko odwaliłby pirueta i jechałby dalej na P2 z niewielką tylko stratą (góra 2 sekundy by stracił).

Jednak nie ma co gdybać, stało się, a teraz trzeba czekać na następne Grand Prix, w którym na pewno pokaże klasę.

Jestem też bardzo zadowolony z BrawnGP i od razu zaskarbili sobie moją sympatię. Dobrze im życzę.

P.S. Ogólnie uważam, ze nowe skrzydła zamiast pomagać, utrudniają nieco wyprzedzanie. Bo teraz kierowcy zamiast śmiało walić, to będą się martwić, czy nie stracą skrzydła i szansy na dobrą pozycję. Ale mimo to i tak jest więcej wyprzedzeń, niż w ubiegłym roku.

Komentarz

Kubica wybrał kiepski moment na wyprzedzanie. Był to dość szybki ciasny zakręt. Postawił wszystko na jedną kartę, chciał wyprzedzić Vettela i gonić Buttona, niestety zaryzykował i stracił.

Ale ogólnie jeździł bardzo dobrze. Mam nadzieję, że w Malezji będzie lepiej

Co do nowych przepisów, to mi się podoba, wreszcie sa jakieś emocje w F1
                    i tyle..

Komentarz

Właśnie pojawiła się informacja, ze Trulli, trzeci na mecie GP Australii, dostał 25 sekund kary, w wyniku czego na najniższym stopniu podium stanął... Hamilton
                      Jeszcze zdyskwalifikują Brawny za dyfuzory i Ham będzie zwycięzcą

Komentarz

bo to jest FIAmilton

Komentarz

Właśnie przeczytałem newsa na onecie. Sędziowie uznali Vettela za winnego wypadku z Kubicą. Kara dla to: przesunięcie o 10 miejsc startowych do tyłu w następnym Grand Prix Malezji oraz wpłacenie na konto FIA 50tys. Euro przez team Red Bull.
                          i tyle..

Komentarz

Generalnie to BrawnGP bardzo przypomina mi Tyrrell Racing za ich najlepszych czasów.

A te nowe bolidy od przodu z tym wielkim skrzydłem przypominają mi Escudo

Komentarz

Raczej jak przypominają młodszego brata Escudo, Cultusa Mi np. bardzo się podobają te nowe bolidy Brawn GP

Komentarz

Mnie podoba się w nich prostota. Żadnych "superekstra" sprzętów, żadnych wielkich log sponsorów (na razie i tak nie posiadają takowego), a bolidy są jednymi z najszybszych. Jednak uważam, że najszybsze na tą chwilę jest BMW Polaka.

Ale ogólnie przypominają mi zespół Tyrrell.

Komentarz

Pracuję...
                                X