Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Formuła 1

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Formuła 1 z Robertem Kubicą

No już dobrze, dałem ciała i już :mrgreen:
    Po prostu się nie interesuję MGP, a te pare wyścigów oglądałem, nie przywiązując większej wagi do ich wyglądu i "obklejenia". Widocznie zwiódł mnie wyścig 24 H Le Mans (wyścig dla motocykli, na krótszej wersji tory Le Mans).

Komentarz

Po pierwszym wolnym treningu tor w Singapurze zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie, zakręty dość zróżnicowane, mnie osobiście cieszą ciasne wyjścia które nie pozwalają na błędy, jednocześnie tam gdzie trzeba jest troche więcej miejsca... napewno tor bardziej uliczny niż nudna Walencja. Do tego dochodzi prawdziwie miejski krajobraz.

Komentarz

no i 4th Ham nie powinien sie znalezc w 10tce. cudem mu sie udalo. glupi ma zawsze szczescie.

Komentarz

Zakończyły się pierwsze, nocne kwalifikacje do pierwszego w historii GP Singapuru w Formule 1. Pole Position wywalczył Felipe Massa, drugi był Lewis HAMilton, z drugiego rzędu wystartuje Kimi Raikkonen (3 miejsce) i Robert Kubica (4). Pseudo-kolega Roberta z teamu, Nick Heidfeld, zajął 6 miejsce startowe.

1. linia
          Felipe Massa 1.44,801
          Lewis Hamilton 1.45,465

2. linia
          Kimi Raikkonen 1.45,617
          Robert Kubica 1.45,779

3. linia
          Heikki Kovalainen 1.45,873
          Nick Heidfeld 1.45,964

4. linia
          Sebastian Vettel 1.46,244
          Timo Glock 1.46,328

5. linia
          Nico Rosberg 1.46,611
          Kazuki Nakajima (Japonia/Williams-Toyota) 1.47,547

6. linia
          Jarno Trulli 1.45,038
          Jenson Button 1.45,133

7. linia
          Mark Webber 1.45,212
          David Coulthard 1.45,298

8. linia
          Fernando Alonso - nie uzyskał czasu
          Nelson Piquet Jr 1.46,037

9. linia
          Sebastien Bourdais1.46,389
          Rubens Barrichello 1.46,583

10. linia
          Adrian Sutil 1.48,940
          Giancarlo Fisichella - nie uzyskał czasu

Komentarz

Szkoda Alonso, może wtedy Hamilton nie wszedłby do Q3 :]
            Massa ostro zaatakował, ciekawe ile paliwa ma? Kubica świetnie, do Raikkonena minimalnie, a do Hamiltona tylko 0.3 sekundy straty, co w połączeniu z tym, że przez cały weekend uzyskuje raczej niezłe czasy, nastraja pozytywnie na wyścig.

Komentarz

Ja jeszcze po cichu liczę na to, żeby Timo Glock "odwdzięczył" się Hamowi. Ale wolałbym, by uczynił to na Fuji, bo w Singapurze prawdopodobnie będzie to oznaczać Safety Cara, czyli "pomoc" dla Heidfelda.

Komentarz

Baricz i Kwik Nik dostali karę.
                Nick - 3 miejsca w plecy.
                Rubens - 10.000 Ojro kary.

Komentarz

Za co Rubens dostał karę ? tak między nami to dobrze że Heidfeld dostał kare bo nie wiadomo czy czegoś by na wyścigu nie odstawił ..
                  https://www.facebook.com/mistrzswiatame ... ef=tn_tnmn

Komentarz

fakt ,różne to jaja wychodzą ,ale cóż . . . .

co do trasy to jest całkiem niezła ,super oświetlenia ,podoba mi się taki efekt ,w nocy ,a tu światła ,coś jakby stylowo z Clubman Stage Rout 5 ,albo inne nocne z Gran Turismo ,tak mi skojarzyło się jak zobaczyłem kwalifikacje.
                    Triatlonu LFS na demo < ZAPISY do 30 października!

Komentarz

Rubens dostał karę ponieważ, nie hamował w wyznaczonej strefie, tzn jak się zjeżdża do boksów trzeba się trzymać z lewej strony, a Rubens w ostatniej chwili zrezygnował i zjechał na pit stop, oczywiście zjechał niezgodnie z przepisami. Trulli także jest biedniejszy o 10.000 za jazdę pod prąd.

Komentarz

Kubik i Ham sa po "lepszej" stronie toru. prawdopodobnie moga cos zyskac.. o ile Ferrari nie zaspi na starcie. nowy tor i po za optymalna linia niewiele jest przyczepnosci. mysle ze Massa jak przystalo na mistrza swiata poradzi sobie i nie pusci "dziecka szczescia" w pierwszym zakrecie. Kubik ma szanse minac Kimiego.

a Trulli to chyba nie po torze pod prad jezdzil? :mrgreen:

Komentarz

Trulli jechał pod prąd po torze, ale naprawdę króciutko przy bandzie na prostej, filmiki są wystarczy poszukać.

Komentarz

Hmm, wydaje mi się, że w momencie kiedy robił "rogala" żeby ładnie wykręcić to był mniej więcej na idealnej lini jazdy, akurat w dość wąskim miejscu... zresztą zatrzymał się tak, że mógł bez problemu wykręcić.

Komentarz

Giancarlo Fisichella wystartuje z pit-lane do wyścigu o Grand Prix Singapuru po tym, jak rozbił swój bolid podczas sobotniej sesji treningowej oraz kwalifikacji.

Włoch nie ustanowił żadnego czasu w kwalifikacjach z powodu uderzenia w bandę na pomiarowym okrążeniu w Q1. Zespół Force India musiał naprawić jego samochód po tym wydarzeniu, a ponadto dokonał zmień w ustawieniach VJM01, a to oznaczało złamanie ograniczeń dotyczących parku maszyn.

Sędziowie w wydanym dzisiejszego ranka oświadczeniu potwierdzili, że części zamontowane do bolidu Fisichelli są inne, niż te używane w czasie kwalifikacji, a to oznacza start z pit-lane.

Komentarz

W sumie Fisi i tak nic nie traci, ponieważ startowałby z ostatniego miejsca. Podobnie postąpił Schumacher podczas GP Monaco 2006.

Komentarz

Pracuję...
                                X