Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

[Foto] Biesiadnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

Re: [Foto] Biesiadnik

No to jedziem...czas odkurzyć trochę ten temacik. :mrgreen:

Sesja z 25.04.2009:

1.Hmm...zacznijmy od tego, że nie lubię kiedy na zdjęciach w internecie zamieszcza się takie małe dzieci. Uważam, że jest to istota...którą powinni otaczać tylko i wyłącznie rodzice...miłość i ciepełko...osobiście na Twoim miejscu chyba nie mógłbym tego tu zamieścić. Nie wyobrażam sobie po części 'swojego' młodego...na którego patrzą ci wszyscy brudni ludzie przed monitorami. Oczywiście, to tylko i wyłącznie moje zdanie. Samo zdjęcie też nie jest ciekawe raczej...ostrość poszła zupełnie nie tam gdzie bym ją widział...GO na dziecku też jakaś niska. No nie wiem...po prostu jestem na "nie".

2.Tutaj bardzo ładnie. Jedno samotne (w kadrze) drzewko. Prosty kadr i ogólny motyw. Kolorystyka i kontrast bardzo spokojna (choć wiem, że lubisz mocne kontrasty). Podoba się. Nawet bardzo.

3.Tutaj średnio, bardzo średnio...dół to jakaś poorana ziemia...góra zaś, to biel absolutna. No nie lubię takich zdjęć. :wink:

4.I znowuż takie nic specjalnego jak dla mnie...ot, taki sobie pstryk. :wink:

5.Tutaj statecznie...ale zarazem coś dzieje się w tle...jadący traktor dodaje "nieco akcji" temu ujęciu. I to już jest lepsze.

6.Nie powiem...bo to jest piękne!

7.Ta sama koncepcja...i również --->

8.Niebo spalone, niestety...i trochę to drażni. :wink:

9.O jaaaa....to jest genialne! Taka bezkresna...i nieskończona się wydaje ta droga. Niesamowity klimat. Jakbym tam był.

10.Znów temperatura nieba zniszczyła wszystko...

11.Tutaj jeśli chodzi o kolory i kontrasty jest wręcz idealnie! Technicznie to znakomita robota...jednak nie przemawia do mnie samo ujęcie...są dla mnie nieco nijakie. :wink:

12.Takie sobie ciekawe nawet...widziałbym te ślady bardziej w kolorze...może minimalnie odsycone. Ale źle nie jest. Jest ładnie.

13.Tutaj strzał z baaardzo dużego dystansu. Uwielbiam zdjęcia z dłuugich ogniskowych. I tutaj nawet niebo mi przestało przeszkadzać.

14.Tyy...albo mi się wydaje, albo przekombinowałeś tu z ostrością...i to nie puszką, lecz fotoszopą. :wink: Poza tym...orana ziemia jest moim zdaniem raczej mało, lub wcale nie fotogeniczna. :wink: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

15.Ale żeby tak służbowym...prywatnie? :wink:

16.Od początku...w Twoich zdjęciach urzekały mnie te mistrzowsko wykonane punktowe wyostrzenia. Tutaj wygląda to wspaniale. Ostry, bijący po oczach kolor...niektórzy to lubią, inni nie...ale ja tak! :mrgreen:

"Smaczki":
    !

!

Zwalają mnie po prostu z nóg! Detale przyrody w postaci tych kwiatków, owoców i innego rodzaju pierdołek...opanowałeś już do perfekcji. Wyglądają po prostu miażdżąco! I nawet kadry szersze mi się wydają...znów ostre, wykontrastowane i walące w oczy...ale właśnie takie mają być! Mistrz!

Ostatnie dwie? Hmm...o ile pierwsze jeszcze ujdzie...o tyle na drugim...szukanie ostrości skutecznie mnie znudziło - Nie podoba mi się.

Sesja z 26.04.2009:

1.Dajcie mi tu kolor!

2.No nie jest ciekawie...zdecydowanie trąci mi tu brakiem pomysłu. I ten słup...w centralnym miejscu kadru.

3.Garbus z nieoryginalnym światłem na zderzaku. Ogólnie...byłoby ciekawie, ale słupki w tle wyglądają przez ten przepał jakby wisiały w powietrzu. :wink:

4.Pięknie oddałeś ogrom budowli. Wykonanie...najwyższy poziom! Ale niestety...musisz je stąd usunąć, bo publikowanie w internecie zdjęć ambasad, sądów, posterunków i tym podobnych miejsc jest zabronione. I można usiąść nawet na 3 lata w szczególnych przypadkach. Więc tylko przyjacielską radę daje. :wink:

5.Niezły hardkor! Wylazł na środek drogi z aparatem...to już nawet ja na spotach się tak nie poświęcam... :mrgreen: Zdjęcie ciekawe...ale przydałoby się wyśrodkować do pasów na jezdni.

6.Za dużo mi wszystkiego na górze kadru...przez co wzrok jest po prostu zagubiony.

7.To i na koniec...chyba najbardziej uderzające w mój gust! Rewelacyjny klimat...lans pod zakładem pogrzebowym! :mrgreen: Ale do rzeczy...to najlepsza fotka z tej sesji. I po prostu czuję się zgnieciony!

Ogólnie...uważam, ze powinieneś zarejestrować się gdzieś...na jakimś forum fotograficznym...i po prostu wziąść się za to profesjonalnie, bo potencjał drzemie w Tobie OGROMNY! :wink:

Digart bym też polecał założyć.

Dzięki...jeśli doczytałeś aż tu. Muaaah

Komentarz

Dzięki Aż tak obszernej odpowiedzi się nie spodziewałem...
      No i teraz pora na komentarz z mojej strony :wink:

1. Ostrość jest specjalnie na zborze :wink: Szanuje swoją prywatność, zdjęcie miało być symboliczne i takie jest, mam drugie z ostrością na modego :wink:

2. Tutaj w sumie nic nie mam do napisania...

3. Ogólnie... To mi samemu średnio się podoba to zdjęcie... :wink:

4. Niestety... Tutaj moje umiejętności poległy... Drzewa na żywo wyglądały przepięknie, niestety nie udało mi się tego uchwycić :wink:

5. Wprawdzie widziałem w wyobraźni to zdjęcie trochę inaczej, ale niestety to jedyne mi w miarę wyszło :wink:

6.... :wink:

7.... :wink:

8. Niestety, zły obiektyw dobrałem... Wszystkie te zdjęcia wyszły mi z białym niebem...

9. Zdjęcie gości u mnie na tapecie...

10. Jak w pkt 8 :wink:

11. Od tak sobie... Polna wiejska droga... Urzekły mnie właśnie kolory...

12. Mam je również w kolorze... i uwierz mi że wygląda beznadziejnie :wink:

13. Jak w pkt 8 i 10

14. Właśnie o tę ostrość mi chodziło... Zdjęcie jest takie jakie było, słońce idealnie padało Coś mnie w tym urzekło :wink:

15. Paliwo za darmo... To czemu nie ? :wink: Ostatnio mam za dużo wydatków żeby sobie pozwalać na wojaże Hanią..

16. Dzięki...

Smaczki i reszta... Nie mówię że nie, bo właśnie robienie takich zdjęć wychodzi mi najlepiej i sprawia mi najwięcej przyjemności :wink: Opanowałem to ? Jeszcze nie... Ale po prostu to kocham... Co do łopaty... Musielibyście poczuć ten klimat... A na drugim jak najbardziej jest ostrość ... Na rączce... Na samym dole :wink: Właśnie o taki efekt mi chodziło... Mi jako autorowi te zdjęcia podobają się w 100% Ale to dla tego że tam byłem i "czułem" klimat miejsca... :wink:

1. Kolor... Dużo by się nie różnił :wink: Dał bym w kolorze, gdyby nie parę faktów które psuły zdjęcie, auta zakurzone, drzewa matowe... Wolę B&W :wink: Poza tym takie było założenie dnia... :wink:

2. Miało być inaczej... Ale jak teraz na to patrze to jest gorzej niż tragicznie...

3. Przepał ze względu na strasznie mocne słońce... I zdjęcie robione w cieniu... Więc nic nie poradzę :wink:

4. Ani nie było tabliczki z zakazem fotografowania ani Policja i Ochrona nie miała nic na przeciwko... Więc spoko :wink:

5. He he, akurat nic nie jechało :wink: A zdjęcie miało być bardziej pokazowe niż artystyczne :wink:

6. Bo masz się skupić na ścieżce a nie na drzewach ! Fajne złudzenie to daje jak się tak dłużej patrzy :wink:

7. Dzięki, tym bardziej że nie potrafię robić zdjęć samochodów...

Zarejestrować się gdzieś... Hmmm... Uwierz mi że dużym wyczynem jest to że zamieszczam tutaj AŻ tyle zdjęć :wink: Obawiam się że w gronie bardziej zatwardziałych i wybrednych gustów mógł bym się po prostu polec... :wink: Wolę to traktować jako pasję, do profesjonalizmu jeszcze mi daleko... :wink:

Dzięki za ocenę. Muaaah .

Komentarz

Jeszcze dwa zdjęcia... Jedno bo mi się podoba, a drugie... Z nudów i zabawy z PS :mrgreen:

To co mi się podoba...

Wiem ze auto nie specjalne... Ale urzekło mnie i tyle...

I to z nudów... Ostatnio dużo gadamy o Prelkach...

Komentarz

To ze Skodą jest bardzo przyjazne.

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
            Zamieszczone przez Dreadlock89
            Ty qrfa jakiś pedał jesteś Zamiast nam jakieś zdjęcia gołych lasek zarzucić z prywatnych sesji to kwiatki i zieleninke dajesz :mrgreen:
            Przypominam że na forum są dzieci... :mrgreen:
            To wyślij mi na PW He he nadal jestem zdania że dzieci widziały już nie takie rzeczy

A teraz fory:
            1-Ot ulica.
            2-Nie wiem jak to robisz ale wygląda zajebiście
            3-Super trochę w retro.
            4-Bo ja wiem jedyne co fajnie wygląda to ta druga ściana z oknami.Sama fota taka sobie...no i temat sąd...
            5-Czytaj nr.1
            6-Poetyckie zdjęcie. Widziałbym jednak motyw z 2 (drzewa zielone reszta blackwhite)
            7-Trochę Slumsy...zakład pogrzebowy...eee tam

Nowe:
            1-Szkoda że to Skoda :wink: Nic wielkiego.
            2-Preludka ale z tym kontrastem to przegłeś

Komentarz

Dzięki :wink: Jak widać gusta są różne... Ale dobrze wiedzieć że trafiam jak na razie we wszystkie...

Prelude specjalnie tak zrobiłem... Bo jej nie lubię...

Komentarz

Zarzucaj jakieś męskie foto

Skoda.. hmm.. Fajna głębia
                Prelka i tak wyszła fajnie, nie udało Ci się jej zepsuć i nie uda :mrgreen:

Komentarz

A ja to ujme krótko - kurde, Biesiadnik - dobry w tym fotografowaniu jesteś! :mrgreen:
                  http://najalternatywniej.blogspot.com/
                  keep calm & carry on
                  digart - lastfm
                  ---
                  REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

Zamieszczone przez Witek Enzo
                    A ja to ujme krótko - kurde, Biesiadnik - dobry w tym fotografowaniu jesteś! :mrgreen:
                    He he, dzięki :wink: Staram się... Czasem wychodzi, czasem nie... Mimo wszystko wkładam w to tyle poświęcenia i czasu ile tylko mogę :wink:

Ps: Pójdziemy kiedyś razem na jakąś sesje... ( Lukas i Witek )

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik

Ps: Pójdziemy kiedyś razem na jakąś sesje... ( Lukas i Witek )
                      Trzymam za słowo. :mrgreen:
                      http://najalternatywniej.blogspot.com/
                      keep calm & carry on
                      digart - lastfm
                      ---
                      REGULAMIN FORUM ]

Komentarz

No i obiecana sesja Hani... Niestety moje plany popsuły korki... Do Krakowa jechałem ponad 4 godziny... Chciałem zrobić trochę więcej KM ale skończyło się na 400km... :wink: Auto spaliło 1/2 baku, biorąc pod uwagę stanie w korkach i jazdę po mieście to jestem bardzo zadowolony ze spalania...
                        A teraz kilka zdjęć... :wink:

To na razie na tyle ... :wink:

Komentarz

Wygląda jak z salonu, nie pucuj tak dzień w dzień bo lakier zetrzesz

Komentarz

Jest Boska...albo grzebałeś w Photo shopie.
                            Same foty nie powalają, mi podoba się auto. Ten kolor...musiałeś podkręcić...na pewno.

Komentarz

Dredziu, kolor to zasługa moich rąk, ale nie w PS tylko przy polerowaniu i odświeżaniu... :wink: 3 godziny + godzina mycia :wink: W PS zdjęcia były tylko pomniejszane

Komentarz

Nie szkoda Ci rąk? Pierw mondeo wypucowałeś, teraz civic się świeci jak psu jajca..

Nie ma co, świetna robota, błyszczy się bardziej niż fury z NFSów :mrgreen:

Komentarz

Pracuję...
                                X