Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Zamieszczone przez Geno
    mamo, przecież 2 lata już jeździłem, 30tkm zrobiłem, pozwól mi kupić estiaja
    Hah..świetne! :mrgreen:

Też mam parcie na jazdę...niestety B1 nie daje nam możliwości jazdy prawdziwymi samochodami, a jedynie ich imitacją - więc dziękuję, przeczekam... Zaczynam przed wakacjami kurs więc ze spokojem...

Komentarz

Ja chciałem żonie kupić Daihatsu Charade GTTi ale nic kompletnie nie było na rynku. A fajne ato jak ktoś zna temat

Komentarz

Czy ja wiem czy imitacja ? Masz 4 kółka, masz. Jedzie do przodu, do tyłu, no ba ! Masz dokładnie taki sam samochód, jak np. Seicento czy Cienias, a przecież od takich "szatanów" większość 18sto latków zaczyna. Wiadomo, trzeba zrobić kurs ( 1,5k) i kupić to autko ( ja dałem 7k - jak się okazało za strupka ) i potem to jeszcze utrzymywać. Nie jest to tania sprawa, szczególnie jak się dużo jeździ. Co więcej trzeba na serio myśleć jak i gdzie się jedzie. Cienkie blachy, ogólna budowa pudełka od zapałek, zero systemów, nawet ABSu, zero jakichkolwiek wspomagaczy, wszystko ciężko i trudno ( no może poza kierownicą, która nie ma wspomagania, ale kręci się bardzo lekko ), bardzo lekki tył ( bak 25 litrów ), pływa jak wanna, lata po drodze jak kot po kaszance, ale to przecież pierwsze autko - ono nie ma wad ! :mrgreen:

Tutaj jest dzienniczek moich spalań od momentu zakupu :
        http://www.spritmonitor.de/de/detailansicht/364533.html

A co do opłacalności, ja znalazłem B1 jak miałem 15 lat i parę miesięcy, dlatego dla mnie to było bardzo opłacalne, bo przecież czekały mnie pełne 2 lata jazdy. Teraz, kiedy do normalnego prawka zostało mi 8 miesięcy to pewnie bym się nie zdecydował, bo mi kurs i czekanie na egzamin ( pozdrawiam Odlewniczą w miesiącach letnich ) zajęły od 15 kwietnia do 15 września ( egzamin ).

Pozdro

Komentarz

Widze, że "oświniaczony" - prawidłowo :mrgreen: A jeśli ktoś uważa, że B1 "pomoże" w zdaniu egzaminu na B to niech się tylko nie zdziwi. To jest paranoja. Zdają osoby, które nie potrafią dobrze zaparkować, albo plac przejeżdżają na 2500 obrotach Poza tym dużo zależy od humoru egzaminatora i jego wymagań. Są przypadki, że niektórzy przepuszczają nawet za błąd, który powinien zakończyć egzamin, a mimo to wpisują jako błąd, a są tacy, z którymi nie ma dyskusji i od razu nie zdajesz. Sytuacja z życia(egzaminator do kolegi) coś w stylu: "zbyt wolno mi to Pan tłumaczy"... albo do mnie po pierwszym niezdanym egzaminie - "no ale to co Pan zrobił to tylko wziąć kołek, kamień i tylko tłuc" Jak na razie mam 3 podejście 9 grudnia i sam nie wierze, że to w ogóle jest prawda. Trafiłem 2 razy na tego samego egzaminatora, który podobno jest jednym z najgorszych w tym konkretnym WORDzie. O ile za 1 razem faktycznie popełniłem duży błąd i nie dziwie się takiego wyniku o tyle za drugim razem mam co do tego duże wątpliwości, ale wiadomo jak to jest, nie ma sensu się kłócić i składać "reklamacji" czy jak to się nazywa... Wiadomo jakie będą kolejne wyniki egzaminów. A słyszałem nawet, że egzaminator po niezdanym egzaminie powiedział komuś, że jeździ zbyt pewnie i tutaj duży wpływ może mieć właśnie B1. Zależy ile kosztuje B1, ale według mnie jest to nie opłacalne bo znając życie osoba, która zda na B nie będzie chciała już nawet jeździć tym "przecinakiem" z B1 :wink:

Komentarz

Ano prawidłowo, teraz jest jeszcze lepiej, ale fotek dobrych brak :mrgreen:

Ja ten zdałem za pierwszym i na B liczę na to samo, wiadomo 30% to umiejętności a 70% egzaminator+szczęście, także na luzie, zdam to zdam nie to nie

Cuore idzie na Allegro jak tylko będę miał papier o zdaniu egzaminu, nie ma mowy, żebym dalej tym popylał.

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
              Ja chciałem żonie kupić Daihatsu Charade GTTi ale nic kompletnie nie było na rynku. A fajne ato jak ktoś zna temat
              kiedyś w Top Gear czytałem coś o Daihatsu Cuore tr-xx. 660cm3 z turbo i napęd na 4. Uwaga: czerwona kreska na 10.000rpm

Komentarz

Ja nawet rozważałem swapa zawiasu i silnika, znalazłem nawet dawcę, ale cena 3,5k + robota i koszty ściągnięcia od skośnookich trochę odstrasza. Gdyby moje Cuore miało lepsze blachy i było tak z 99 roku to może rozważałbym zostawienie i zrobienie przecinaka, ale czy ja wiem.

Z tego co się orientowałem do po drobnym dłubnięciu takie Cuore ma 8 sek 0-140

Komentarz

0-140? co za głupi pomiar

Komentarz

Ok, 0-100 5,5 :mrgreen:

Komentarz

A ja mam Poldka z '96 i mi to wystarcza

Komentarz

RWD
                        http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
                        GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
                        GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
                        GranTurismo 5 99%
                        GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Radioactiv
                          A ja mam Poldka z '96 i mi to wystarcza
                          I powiem Ci że dają rade, kilku znajomych miało i oprócz już nie atrakcyjnego wyglądu te auta nadal żwawo jeżdżą no i napęd na tył

Komentarz

A co najważniejsze wał nie do ukręcenia :mrgreen:

Komentarz

Bryła Poldka cały czas mi się podoba, w końcu to miała być karoseria nowej Lancii na początku

Komentarz

a jak sie znudzi to Bosch w ręke i heyah

agro-tuning:

Komentarz

PracujÄ™...
                                X