Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Dreadlock89, przez filmik Brambi

Lukas, to fakt, 1 jest krótka w chyba wszystkich TDI. U mnie 40km/h to max i trza wrzucać 2. Ale najlepszy bieg w TDI to 3 na tym biegu można dużo lepsze fury objechać
    Co do Golfa samego w sobie to generalnie spoko autko, ale według mnie i tak najlepsze w klasie. Poprostu lubię Golfy. A mój egzemplarz to rzadsza wersja od GTI W zakrętach też jest bardzo dobry bo jest obniżony o 30mm i utwardzony, oponki 225, więc szybko można jechać Generalnie wygrałem z takimi autami jak Jaguar S-Type 2.7D, Mesio E270, BMW 525D. A godnego kompakta w klasie Golfa jeszcze nie spotkałem, ale mam nadzieję, że nabiję się kiedyś na jakiegoś mocnego japońca. Aha i w przyszłości planuje wirusa na +/- 210KM

Pozdro,

Komentarz

Golf w tej wersji prezentuje się całkiem ładnie, osobiście jednak wolałbym Mazdę3 :wink: . Najlepiej MPS
      http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
      GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
      GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
      GranTurismo 5 99%
      GranTurismo 6 100%

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
        Golf w tej wersji prezentuje się całkiem ładnie, osobiście jednak wolałbym Mazdę3 :wink: . Najlepiej MPS
        Strasznie rdza je zżera. Ale fakt, auto bardzo przyjemne.

Komentarz

Zamieszczone przez Kamil 12
          To jak już MPS to lepiej Focus RS za małą dopłatą

A wracając do tematu, ja miałem do niedawna to co mam w awatarze i stopce. Niestety trochę ze smutkiem trochę nie, sprzedałem bo zabrakło nam kasy do wykończenia mieszkania , a w kredyty nie chcieliśmy się wsadzać.

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
            Strasznie rdza je zżera.
            Uroki Mazd .. To samo jest w pierwszej generacji szóstki przed liftem, podobno potem to poprawiono.
            http://swiftclub.pl/ Aktualnie:
            GranTurismo 1 NTSC-J 100% PAL 100%
            GranTurismo 2 NTSC-U 98.2%
            GranTurismo 5 99%
            GranTurismo 6 100%

Komentarz

Sqad - Eska świeeeeeeetne auto. Mam styczność z kilkoma egzemplarzami i jestem zakochany. Jedno z moich marzeń obok 911...

Komentarz

Sqad- jak się nią jeździ w realu? Opisz odczucia,obserwacje, wnioski...

Komentarz

Tzn tak po krótce. Na pewno nie może to być jedyne auto w rodzinie nawet jak jesteśmy sami.
                  Kompletnie nie nadaje się na zime bo po pierwsze szkoda dachu szmacianego, po drugie fabryczna bodaj ponad 20%, nie daje żyć, nawet w późniejszych rocznikach jak wprowadzili kontrole trakcji VSA nie wiele to pomogło.

W lecie: mamy krótkie lato ale dla chcącego nic trudnego. W mieście w korku gorąco jak diabli więc lepiej zamknąć dach i włączyć klimatyzacje ale wygląda się w tedy jak idiota. W trasie urywa beret po dwóch godzinach wiatru we włosach. Niestety siedzi się mocno z tyłu i nie ma też miejsca na windshielda i wiatr zawiewa.

Frajda z jazdy jest niesamowita. Auto zaczyna dopiero jachać od ok 5250obr i w tedy zaczyna się charakterystyczny ryk. Nie nadarmo mówią że eSka to ostatni prawdziwy Vtec. NA mokrym trzeba uważać i to baaaardzo. Auto fabrycznie jest dość mocno nadsterowne a jak ktoś nieumiejetnie się obsługuje gazem to bączek malowany. Ja założyłem zawieszenie gwintowane H&R i ustawiłem przód sporo niżej od tyłu aby przenieść trochę środek cieżkości i pomogło. Miałem ambitne plany na dalsze modyfikacje ale zakonczyło się na gwincie i rozpórkach spoona.

Generalnie jest to gokart do upalania, dzwięk i wrażenia niesamowite. Njlepsze są przejazdy w tunelu na pełnym gazie i spanikowane miny innych kierowców co się dzieje,.... przypomniałem sobie o filmiku ale nie oddaje on tego
                  http://www.youtube.com/watch?v=0xkpQiZiGz0 Tunel warszawskiej wisłostradzie jak są warszawiacy to wiedzą gdzie to

Komentarz

VSA jest dla dziewczynek...uwielbiam ten samochód, jego osiągi, jego dźwięk - jadąc nim po prostu czujesz, że żyjesz...ten dźwięk po prostu przechodzi przez ciało, to jest piękne...na suchym asfalcie bez problemu zrywa przyczepność, robi gnój na rondach i skrzyżowaniach, jazda w okolicy 200 z opuszczonym dachem i szybami to już naprawdę niezłe przeżycie...

Chyba niczym innym z takimi prędkościami i w taki sposób po Poznaniu jak właśnie w S2000 się nie przemieszczałem...magia, uwielbiam ją! <3

Znam też takich który i przez zimę śmigali...i to bez VSA.

Tu kilka moich fotek:

I może jeszcze onboard z ostatniej imprezy na torze...

http://www.vimeo.com/15971020

Eska vel. SUKA daaaaaaaje radę po maksie! Kiedyś będę taką miał...

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                      VSA jest dla dziewczynek..
                      Powiedział to ktoś kto nie ma nawet prawa jazdy

Komentarz

Zamieszczone przez Sqad
                        W mieście w korku gorąco jak diabli więc lepiej zamknąć dach i włączyć klimatyzacje ale wygląda się w tedy jak idiota.

Zamieszczone przez Sqad
                        W trasie urywa beret po dwóch godzinach wiatru we włosach. Niestety siedzi się mocno z tyłu i nie ma też miejsca na windshielda i wiatr zawiewa.
                        Wiater we włosach,muchy w żebach-mnie się podoba
                        Zamieszczone przez Sqad
                        Ja założyłem zawieszenie gwintowane H&R i ustawiłem przód sporo niżej od tyłu aby przenieść trochę środek cieżkości i pomogło.
                        Nie kumam. To tym sposobem dociążyłeś przód tym samym pozbawiając nieco tył trakcji. Jak na moją głowę to mniej dociążony tył to większa nadsterowność.

To co teraz planujesz? JakiÅ› NSX?

Komentarz

Zamieszczone przez Forest
                          Generalnie wygrałem z takimi autami jak Jaguar S-Type 2.7D, Mesio E270, BMW 525D
                          Takie ociężałe krowy za rywala to niezyt równa walka :wink:
                          Zamieszczone przez Dreadlock89
                          Sqad napisał(a):
                          Ja założyłem zawieszenie gwintowane H&R i ustawiłem przód sporo niżej od tyłu aby przenieść trochę środek cieżkości i pomogło.

Nie kumam. To tym sposobem dociążyłeś przód tym samym pozbawiając nieco tył trakcji. Jak na moją głowę to mniej dociążony tył to większa nadsterowność.
                          Chyba koledze się pomyliło i na odwrót sobie napisał.

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                            Nie rozumiem...co ma brak prawa jazdy do stwierdzenia, że kontrola trakcji jest do kitu? :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Lukas
                              Zamieszczone przez Lukas
                              Nie rozumiem...co ma brak prawa jazdy do stwierdzenia, że kontrola trakcji jest do kitu? :wink:
                              Już sam fakt że tego nie rozumiesz

Komentarz

Nic mi się nie pomyliło

Nadsterowność

obniżając mocno przód względem tyłu środek cieżkości przenosi się do przodu. Ja nie mówie tu o waleniu po obrotach w zakręcie bo w tedy na to nie ma mocnych. Jak wchodzi się w zakręt na luzie bez gazu to auto miało tendencje do zarzucania tyłem.

Komentarz

PracujÄ™...
                                X