PP89 - powiem Ci, ze seria D16 też dobrze go znosi, żadnych problemów. A co do audi... S2, ewentualnie stara quattrówa, zbudowana na wzór tej b-grupowej - reszta znika w ich cieniu.
Jeśli chodzi o zagazowanie nie polecam BMW zwłaszcza małych pojemności. Jeśli chcesz aby spalanie było w miare adekwatne do mocy to 1,8is (częste przeszczepy z e36) a jeśli dodatkowo na teren górski 320xi 4x4 tyle że touring więc i dosyć praktyczny samochodzik. Hmmm z poleconych to mam dużą styczność tylko z e30. Jeśli chodzi o silniki do gazu to najlepsze mają.... Ople właszcza 8v z Calibry. Miałem styczność z kolesiem który miał ten silnik w Asconie i śmigał na gazie nieprzerwanie przez kilka lat, nie było większych problemów z nimi.
Jeżeli instalacja będzie adekwatna do mocy i nie będzie zakładana u mietka w stodole to nie będzie dużego spalania i spadku mocy. Pomimo tego, że minęły lata, gdzie murarz mógł zakładać instalacje gazowe to i tak często można trafić na partaczy.
Co do E30, to wszystkie pojemności powyżej 1,6 to już są "bardzo duże silniki", które palą naprawde sporo - o wersji 4x4 nie wspominając. Napęd na tył rzeczywiście nie daje rady na śniegu, a w Istebnej ten utrzymuje się średnio od października do kwietnia (ten rok akurat jakiś pod tym względem nieteges ^^), więc... chyba odpada. Szkoda, bardzo ładny wóz.
Audi quattro odpada z dokładnie tego samego powodu - spalanie + koszty utrzymania i ubezpieczenia.
Calibra 8V - to jest myśl. Poprzedni wóz mojej rodziny to była Vectra A 1,6 8V - z gazem nie było najmniejszych problemów, a i wóz jakimś strasznym mułem nie był. Ładna, nietknięta ręką wieśtunera Calibra to naprawdę ciekawa opcja - ale jak wygląda sprawa spalania i ubezpieczenia?
I co powiecie o NIssanie 100NX? Ktoś może polecić/ nie polecić?
W ogóle dzięki za tak liczne odpowiedz... na Was zawsze można liczyć
Nie obawiasz się korozji i awaryjności w Oplu ? Niestety nie cieszyły się dobrą opinią choć z drugiej strony części są dostępne i dosyć tanie.
Przewaga Opla tkwi w tym, że mój tata zna ten typ auta - w Vectrze sam remontował zawieszenie i uzupełniał ubytki w blachach, z silnikiem też był w stanie sobie poradzić. Z drugiej strony, minimalny silnik w Calibrze to 2,0 - jak wygląda ubezpieczenie czegoś takiego? Spalanie LPG na poziomie 10l to też dużo... czy się mylę?
10l gazu to jest 2x zł / 100km = bardzo mało. 100nx to dobre auto, ale zauważyłem, że też często wieśniaczone, jak się nie myle to były modele z silnikiem 150kmów, czyli całkiem ładnie.
Jeśli chcesz aby spalanie było w miare adekwatne do mocy to 1,8is (częste przeszczepy z e36)
To najbardziej awaryjny silnik w BMW.
Polecam Omegę 2.0 8V. Silnik niezniszczalny, dobrze znosi podtlenek LPG, a z korozją to różnie bywa...nie jest jednak najgorzej, jeśli auto było garażowane to rdzy nie ma.
Z tego co pamiętam najwięcej w warsztacie u wujasa stało 2,0 e36 z vanosem. Po lifcie 1,8is to naprawde mocno poprawione silniki jedyna wada to klekot vanosa... Chodzi jak diesel bardzo często gdy stoisz na przodzie auta. 2,0 i 2,5 bez vanosa to nie do zarąbania. Możesz pomyśleć o 1,8 bez vanosa ale też z e36 z tym że moc nie będzie oszałamiająca całe 115kuca. Co do cali jeśli w rodzinie była vectra a to nie zastanawiałbym sie zbytnio tylko brał w ciemno. Ubezpieczenie będzie niższe niż przypadku e36 czy e30 bo ubezpieczyciele podbijają stawke za pomocą "dodatkowej opłaty za marke" czyli za marki typu BMW i Mercedes zapłacisz więcej (bynajmniej było tak gdy kumpel ubezpieczał e30). Na upartego Alfa 145 1,7Boxer :mrgreen:
W 2.0 to pewnie wyjdzie mieszany, w mieście przy zdrowym motorze i rozsądku to z 12 zabierze, może trochę mniej. Ale jednak calibra to teraz ma nie ciekawą opinię, szczególnie blado czerwona
Vilu co Ty gadasz ? Vanos to jest system zmiennych faz rozrządu, więc dla dźwięku silnika nie ma prawie żadnej różnicy czy ma Vanos czy nie. Vanos jedynie steruje działaniem zaworów wydechowych, bądź dolotowych...
Calibra mi się marzy srebrna lub czarna, na takich felgach: http://katalog-samochodow.pl/img/opel-c ... 0-8v-1.jpg
Full stock, co najwyżej jakiś delikatny motyw florystyczny nad tylnymi nadkolami... wyposażenie jak najuboższe, bo im mniej do zepsucia się, tym w przypadku tak starych aut lepiej. Audio nawet stock w Vectrze było lepsze niż Clarion + głośniki w nowej Fabii rodziców... więc dodać do tego jakieś radio z MP3, i wszystko pięknie ^^
Z drugiej strony, kusi mnie to 100NX... mniejszy silnik (jak wygląda kwestia ubezpieczenia? Do jakiej pojemności jaka stawka?), mniejszy wóz i ten dach targa... ^^
W 2.0 to pewnie wyjdzie mieszany, w mieście przy zdrowym motorze i rozsądku to z 12 zabierze, może trochę mniej. Ale jednak calibra to teraz ma nie ciekawą opinię, szczególnie blado czerwona
Vilu co Ty gadasz ? Vanos to jest system zmiennych faz rozrządu, więc dla dźwięku silnika nie ma prawie żadnej różnicy czy ma Vanos czy nie. Vanos jedynie steruje działaniem zaworów wydechowych, bądź dolotowych...
Znajomy ma 520 na vanosie i też mu puka ale nie jest to dźwięk starego tdi. Mówił, że zdarza się to w przypadku gdy chociaż raz poziom oleju będzie poniżej minimum.
Komentarz