Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Ok, E11 nie jest zła z wyglądu, jednak 65 cz 75KM trochę ją przekreśla, to też nie ma być auto do końca życia, raczej na 2-4 lata :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
      Ok, E11 nie jest zła z wyglądu, jednak 65 cz 75KM trochę ją przekreśla, to też nie ma być auto do końca życia, raczej na 2-4 lata :wink:
      Pisałem o silniku D-4D :wink:

Komentarz

Cos w tym przedziale cenowym, same diesle i hatchbacki.
        Alfa Romeo 147 http://otomoto.pl/alfa-romeo-147-1-9-jtd-C14963995.html
        Audi A3 http://moto.allegro.pl/audi-a3-1-9-t...465237824.html
        BMW 3 E36 Compact http://moto.allegro.pl/bmw-318-d-kli...459212519.html
        Ford Focus http://otomoto.pl/ford-focus-focus-1...C16301696.html
        Honda CIvic http://moto.allegro.pl/okazja-sprzed...463934970.html
        Nissan Almera http://moto.allegro.pl/ladny-nissan-...447541640.html
        Toyota Corolla http://moto.allegro.pl/corolla-2-0-d...466791185.html

I wiele, wiele innych...

Komentarz

Zamieszczone przez kyjgel
          No tak, tylko że D-4D kosztuje już sporo więcej :wink:

Nie chodzi mi o to, żebyście zasypywali mnie milionem linków z alledrogo.pl, chodzi mi raczej o osobiste doświadczenia. Wiem jak dużo aut jest do wyboru, ale nie chcę kupować czegoś totalnie w ciemno :wink:

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
            No tak, tylko że D-4D kosztuje już sporo więcej :wink:

Nie chodzi mi o to, żebyście zasypywali mnie milionem linków z alledrogo.pl, chodzi mi raczej o osobiste doświadczenia. Wiem jak dużo aut jest do wyboru, ale nie chcę kupować czegoś totalnie w ciemno :wink:
            Zapłacisz te 2k więcej ale masz większy spokój. Ja mogę powiedzieć wiele na temat E11, tyle że w benzynie. Wykończenie jak i materiały stoją na przyzwoitym poziomie, nic nie skrzypi, a fotele i kierownica nie wycierają się. Biegi wskakują precyzyjnie a drążek ma krótkie skoki. Problemów z korozją nie ma, o ile samochód nie był już naprawiany blacharsko. Zawieszenie chodzi poprawnie, choć nie jest to idealny samochód na serpentyny. No i inna sprawa, ze Corollki są zazwyczaj lepiej wyposażone od niemieckich konkurentów z tego samego roku. A...seryjne nagłośnienie jest dosyć dobre :mrgreen: Co do silników D-4D. Opinie na forum Corolli są na 5, żeby nie powiedzieć na 6 :wink: Ale ten samochód ma wady, jak każdy...Dotyczy to miejsca na przednich siedzeniach jak ich regulacji. Jest wystarczająco, ale możemy zapomnieć o przestronności Golfa czy Astry.

Komentarz

Dobra jak chcesz w miarę ekonomiczny samochód i bardzo komfortowy z duszą to polecam Lancie Kappe z silnikiem 2.4 TDS lub JTD(ale polecam bardziej TDS bo jest bardziej bezawaryjny).Miałem ten samochód w rodzinie jest mega wygodny a jak nie będziesz szalał to 7-8l na trasie spalisz.Jest to trochę inna propozycja od innych ale warta przemyślenia

Komentarz

Zamieszczone przez janki96
                Dobra jak chcesz w miarę ekonomiczny samochód i bardzo komfortowy z duszą to polecam Lancie Kappe z silnikiem 2.4 TDS lub JTD(ale polecam bardziej TDS bo jest bardziej bezawaryjny).Miałem ten samochód w rodzinie jest mega wygodny a jak nie będziesz szalał to 7-8l na trasie spalisz.Jest to trochę inna propozycja od innych ale warta przemyślenia
                7-8l w trasie z silnikiem Diesla to nie jest ekonomiczne auto. I opłaty też za 2.4 nie warte samochodu. Ale fakt, auto ciekawe.

Komentarz

A co powiesz na BMW 320d E46? Mam ten silnik w swoim BMW i powiem Ci ze jest bardzo fajny. W miescie 8l, w trasie 6-5l, ale moje jest ciezsze.
                  Osiagi:
                  136 KM
                  280 NM
                  207 km/h
                  9,9 do setki
                  spalanie 7,4/4,7/5,7 (miasto/trasa/cykl mieszany)
                  Osiagi powinny Ci wystarczyc :wink: Moj tato chwali ten silnik, i chwali prowadzenie auta ( tyl naped ). Zawieszenie zaje*iste jest. Dziur prawie nie czuc. W porownaniu z civiciem to przepasc jesli chodzi o komfort.
                  Awaryjnosc:
                  sworzenie wachacy przednich, elementy przeniesienia napedu, wypalajace sie zaroweczki w komputerze pokladowym ( ja tam mam na srodku razem z tunerem TV i navigacja)
                  To sa takie czestsze usterki, ktore znam.
                  Stylistyka:
                  Do 10tys nie ma co liczyc na wersje po liftingu.
                  Zdjecia:

Mi sie osobiscie bardzo podoba, ale o gustach sie nie dyskutuje.
                  Ocena w AS: 5
                  Polecam ten samochod, i z wlasnego doswiadczenia wiem, ze Cie nie zawiedzie.

Komentarz

Biesiadnik potrzebuje niedrogiego kompaktu w dieslu. Czytajcie ze zrozumieniem

Komentarz

Ludzie są głupi, beznadziejnie głupi...

Komentarz

Jezu ale przeciez mozna podpowiedziec cos innego Jak sedan nie odpowiada to moze byc compact.

A jak nie to E36
                        Mysmy chcieli sedana a kupilismy kombi bo nam sie spodobalo Nigdy nie wiesz co sie wydarzy.

Komentarz

Biesiadnik potrzebuje niedrogiego kompaktu w dieslu. Czytajcie ze zrozumieniem
                          Dziękuje że o tym napomniałeś :mrgreen:

Nie, dziękuje, nie jestem zainteresowany BMW, nie przepadam za tą marką.
                          A Lancia, ani silnikowo, ani stylistycznie mi nie podchodzi :wink:

kyjgel, dzięki wielkie za posta na temat E11

Komentarz

Jak już jesteśmy w temacie moich felg, żeby nie robić zamieszania w temacie zakupów :

Wstępna przymiarka :

Komentarz

Nawet spoko wygląda, myślałem że nie będzie pasować. Też chce zakupić jakies fajne 15" i im więcej przeglądam tym mniej wiem jakie chce...

A jest już "gleba", czy seria (po zdjęciu wnioskuje że seria), bo wiesz przy tym profilu to lekka dziura między nadkolem będzie

Komentarz

Na razie seria, ale przy wymianie "cukierków" zakładam springi -40mm na razie, jak będzie kasa to wpadnie cały zawias

A jak tam Twoja Hondzinka się sprawuje ?

Komentarz

Pracuję...
                                X