Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Wasze auto

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Re: Wasze auto

Nie, ale tylny napęd może ułatwić jazdę po mieście. I kolega TomakBanan pytał o auto dające fun z jazdy, a ten wóz robi to.
    Świerze zdjęcia gt4, polecam http://www.gthome.pl/forum/gt4-photo...c6405-105.html

Komentarz

Całą duszą kocham s13, ale nie ma opcji żebym to kupił jako pierwszy własny samochód
      Od baaardzo dawna regularnie przeglądam sr, tk, czy nissantech. Ponadto mam kumpla który od niecałego roku jest posiadaczem s13.
      I sorry, ale taki samochód można mieć jak się ma stały dochód i możliwość przeznaczania na niego regularnie sporej kasy. A w moim przypadku tego brak, więc odpada. Kolega jakiś czas po zakupie wyłożył coś koło 1.5k za rozrząd. Jakoś to przeżył, dwa miesiące później turbina zakończyła swój żywot. Samochód do teraz stoi pod blokiem, bo jak już kupować nowe turbo, to chciało by się lepsze niż seryjne T25. Ale to też swoje kosztuje.

W sumie fajnÄ… alternatywÄ… dla 200sx jest 240sx, taki jak ten http://otomoto.pl/nissan-240-sx-nissan- ... 90194.html
      Wolnossące 2,4 litra. Jasne, mniej kultowy i podatny na modyfikacje od ca18det, ale też sensowniejszy w codziennym użytkowaniu.

Szymoniec, pomysł z 9-3 jest super! Nie pomyślałem w ogóle o saabach, a są ciekawą alternatywą. Nie drogie, z fajnymi, pancernymi silnikami... good idea!
      Alfy mi się podobają, ale raczej bym siebie w nich nie widział. Lancie oprócz delty mi się definitywnie nie podobają

Komentarz

200SX z silnikiem CA18DET jest dobry jeśli nie chcesz się bawić w tuning, silniki bardzo szybko padają po jakichkolwiek modyfikacjach. Lepiej szukać ze swapem na SR ale to już koszta. Kupno 240SX to chyba największy błąd jaki można popełnić, nie dość że auto kompletnie nie jedzie, to dużo pali i opłata ubezpieczenia wyniesie Cię majątek. Jeżeli szukasz czegoś co będzie jako tako jechało, ( wiem że wyjdę na fanboya ) to tylko Honda, żaden inny 1.6 w tej cenie nie da Ci tych osiągów i frajdy z jazdy, zachowując przy tym łatwość codziennego użytkowania. Osobiście polecam jakiegoś diesla jeśli nie masz stałego dochodu, mimo wszystko przy dzisiejszych cenach paliw to dość opłacalny interes.

Komentarz

Zamieszczone przez Biesiadnik
          200SX z silnikiem CA18DET jest dobry jeśli nie chcesz się bawić w tuning, silniki bardzo szybko padają po jakichkolwiek modyfikacjach. Lepiej szukać ze swapem na SR ale to już koszta. Kupno 240SX to chyba największy błąd jaki można popełnić, nie dość że auto kompletnie nie jedzie, to dużo pali i opłata ubezpieczenia wyniesie Cię majątek. Jeżeli szukasz czegoś co będzie jako tako jechało, ( wiem że wyjdę na fanboya ) to tylko Honda, żaden inny 1.6 w tej cenie nie da Ci tych osiągów i frajdy z jazdy, zachowując przy tym łatwość codziennego użytkowania. Osobiście polecam jakiegoś diesla jeśli nie masz stałego dochodu, mimo wszystko przy dzisiejszych cenach paliw to dość opłacalny interes.
          Diesle w hondach z lat 90-początek 2000 są kiepskie. Są drogie, dużo palą i są bardziej awaryjne od tych w Toyotach czy VW.

Komentarz

Zamieszczone przez TomakBanan
            P.S. Dread, wiem, że zaproponujesz civa lub rex-a;P
            U brilliant bastard
            Zamieszczone przez szymoniec
            Chyba że założył rodzinę, to wtedy kupuje Passata B5 TDI
            To akurat całkiem przyjemne autko :wink:
            Zamieszczone przez kyjgel
            Diesle w hondach z lat 90-początek 2000 są kiepskie. Są drogie, dużo palą i są bardziej awaryjne od tych w Toyotach czy VW.
            E tam kolega już długi czas ma Hondę Accord w dieslu i sobie chwali. Miał sporo aut poprzednim była Alfa ale na Hondzie zawiesił się chyba najdłużej :wink: Wiem że "kumpel ma" to nie argument ale jakoś nie słyszę by narzekał.

Może jakieś Audi?

Komentarz

Zamieszczone przez Dreadlock89
              P.S. Dread, wiem, że zaproponujesz civa lub rex-a;P
              U brilliant bastard
              Zamieszczone przez szymoniec
              Chyba że założył rodzinę, to wtedy kupuje Passata B5 TDI
              To akurat całkiem przyjemne autko :wink:
              E tam kolega już długi czas ma Hondę Accord w dieslu i sobie chwali. Miał sporo aut poprzednim była Alfa ale na Hondzie zawiesił się chyba najdłużej :wink: Wiem że "kumpel ma" to nie argument ale jakoś nie słyszę by narzekał.

Może jakieś Audi?
              Passat B5 TDI? Za nic w świecie nie chciałbym tego auta.
              A co do Audi...to tylko 200 Quattro Avant

Komentarz

Mówiąc o dieslu, nie miałem na myśli H. Raczej coś w stylu 1.9 TDI. Jak wiadomo, Honda, nie jest najlepszym specjalistą w dziedzinie silników diesla.

Komentarz

Z audi w tych kwotach to 80 albo zajeżdżone a4 z 1.6 lub wolnym ssakiem 1.8 pod maską :/
                  Chociaż... wśród 80 wybór jest duży- i słabsze benzyny, i mocniejsze, i 1.9TD jest, można na quattro trafić...
                  Jedno audi w domu jest, i jest okej, ale to nic nie znaczy.

Widziałem kilka Hond już, i coś czuję, że łatwo nie będzie znaleźć czegoś nie złożonego z kilku i nie zajechanego. Ale to w sumie tyczy się wszystkich marek, polski rynek pełen jest trupów.

Komentarz

Tak ode mnie, to jeśli lubisz spokój w kabinie i nie przepadasz za kręceniem do 7tyś to Honde mocno przemyśl ( bo widze że w domu audi, saabem się interesujesz to pisze :wink: ) Nie to że jest niewygodna i wszędzie huk i świst, ale do najcichszych nie należy.

Najlepiej to szukaj auta które Ci się podoba. Jak znajdziesz parę, to dopiero potem patrz na silnik itp.

Komentarz

Hałasu i wysoko obrotowych szlifierek się nie boję, ba, podoba mi się to
                      Swego czasu w rodzinie była prelude V z h22, a w zeszłe wakacje przewieziono mnie type-r 7g, po podstawowych modach- i się zakochałem

Audi to dupowóz mamy, b7 w dieslu i automacie :wink:

Swoją drogą, Almera N15 lub Sunny Gti z sr20DE to też nie głupi pomysł... rozwojowy silnik, wygląd też mi się podoba.

Komentarz

No to widze znasz temat.
                        Swoją drogą, Almera N15 lub Sunny Gti z sr20DE to też nie głupi pomysł...
                        Też tak myśle, bardzo fajne autka.

Komentarz

SR20 dobry silnik, tylko nie wiem czy bierzesz pod uwagę spalanie i opłaty za ubezpieczenie :wink: A 2.0 będzie Cię już więcej kosztowało :wink:

Komentarz

Spalanie nie jest ważne (oczywiście w granicach rozsądku...), gdyż do szkoły dojeżdżam rowerem lub autobusem. Natomiast w dalszą trasę i tak będę brał dupowóz mamy, bo na pewno będzie bardziej komfortowy i oszczędny.

Szukany przeze mnie samochód będzie dla mnie taką trochę zabawką, czasem podjechać do szkoły, czasem skoczyć na jakiegoś nocnego spota, złapać się z kimś spod świateł, mooooże w przyszłości wyskoczyć na jakieś kjs-y czy inne amatorskie latanie po torze.

Dlatego zależy mi też na rozwojowości silnika- bo oczywistym jest, że chcę powoli poprawiać osiągi jasne, mój budżet raczej nie będzie wielki, ale rączki mam nóżki mam pracy się nie boję. W wakacje na pewno chcę co najmniej miesiąc pracować, już nawet mam mniej-więcej rozeznanie co gdzie jak

Biesiadniku, pamiętam, że Ty coś tam grzebałeś Civa, pochwal się może co w nim zmieniłeś i jakimi osiągami może się poszczycić

Komentarz

Jeżeli rozwojowy silnik to SR20, B16, D16.. Nie wiem jak silniki Toyoty, ale tam z częściami raczej ciężko. :wink:

Osobiście u siebie mam D16A9, 130KM w serii ( 136KM - zależy od źródeł ), wymieniłem kolektor wydechowy na sportowy 4-1 + przelot 2" na dwóch tłumikach przelotowych i końcowym Wm, do tego stożek z kompletnym dolotem. Szacowana moc, coś koło 14X-150KM. Seryjnie auto miało do 100 jakieś 8,3 sec, po modyfikacjach i jako wydmuszka ( totalny brak wnętrza i zawartości bagażnika ) coś w granicach 7sec Wszystko robione samemu
                              Dużą zaletą H jest rynek wtórny części do tuningu, osobiście dorwałem kolektor dużo lepszej jakości niż te e-bayowe za 100zł mniej Wprawdzie trzeba się naszukać ale da radę trafić nie jedną okazje

Komentarz

http://motoallegro.pl/nissan-almera-gti ... 33362.html

Gdybym miał gotówkę w tej chwili i udało by się stargować na koło 8k to kupił bym ten samochód. Bo kojarzę go, od dawna nissanklubpolska przeglądam, samochód był też w GT- jako przykład budżetowego tuningu, bo stosunkowo niewielkimi modami wyciągnęli prawie 30 koni więcej. Może się nie sprzeda do wakacji, to wtedy taniej może gość puści Almerę

Chyba zawężam obszar poszukiwań do Civica, CRX, Sunny i Almery.
                                I mimo wszystko bardziej mi jednak SR pasuje, nawet biorąc pod uwagę większe koszta ubezpieczenia i większe spalanie- to się jakoś przełknie.

Szczerze mówiąc marzy mi się czarny Sunny, lekko wypatroszony- ale z zostawionymi wykładzinami, z dwoma kubłami, kierą nardi, rozpórkami z przodu i tyłu, zrobiony na jakieś 160-170 koni, na lekkiej glebie i jakiś JDM-owych, lekkich felgach

A jakieś dalsze plany na przyszłość co do Hani? Chociaż i tak pewnie nieźle zapodaje!

Komentarz

PracujÄ™...
                                X