BMW 3 E36 albo E46. Dobre auta, tyl naped, mocne silniki.
Eee.. Tył napęd, ok.
PomijajÄ…c renomÄ™ jakie majÄ… te auta, spoko.
Ale mocne silniki ?
2.5l nie daje rady Hondzie 1.6..
Ciężkie krowy, które dużo palą, a przy silniku 1.8 czy 2.0 można zapomnieć o jakichkolwiek osiągach..
Nissan z SR20 będzie najlepszym rozwiązaniem chyba
Taka, ale z dachem i w 7 razy gorszym stanie E30 są fajne jak mają 3.5l wsadzone, tyle, że do jazdy jakiejkolwiek po drogach traci ten samochód sens- tylko drift.
Mitsu Mirage, czyli de facto Colt CA0 lub CJ0 wydaje się być fajną zabawką, bo to 1.8, ponad 140 koni. Ale raczej mało rozkminiony w Polsce samochód, oprócz Colta z 4x4 i silnikiem od evo nie słyszałem o żadnym projekcie na bazie tego auta.
Ok ludziska, Biesiadnik przymierza siÄ™ do kupna drugiego samochodu..
Jako że Honda jest fajna do zabawy, ale na co dzień jednak wymagam już trochę więcej komfortu i mniejszych kosztów eksploatacji, przymierzam się do kupna jakiegoś Hatchbacka w dieslu.
Maksymalnie jestem w stanie dać 10.000zł, jednak to jest totalne maksimum, które mogę dać za naprawdę zajebisty samochód, ceny w granicach 6-8tyś najbardziej pożądane.
Z góry mówię że odpadają wszelkiego rodzaju francuzy i Golfy.
Na razie na liście mam kilka typów :
1. Ford Focus
2. Fiat Bravo
3. Seat Ibiza
4. Toyota Corolla
5. Fiat Stilo
6...
Jakie macie doświadczenia w tym temacie i co polecacie ?
Wszelkie uwagi mile widziane
Ja mam jedno TDI w domu i to moge polecić - czyli jak nie golf to ibiza.
Poza tym DiTD Mazdy jest dosyć chwalone, więc taka 323 też całkiem przyjemne auto, chyba od 1998 był montowny, wcześniej nie wiem, więc chyba z ceną to na styk.
Komentarz